Też mam taką nadzieję Odpukać ID u mnie mają się wspaniale.
Toszka czy z Silverami postępować podobnie. Też wyskubywać?
Niestety mam bardzo dużo Silverów podeptanych przez psa, wyglądają okropnie.
Myślisz, że się podniosą?
W nocy jak się obudziłam przez wiatr to nie wiedziałam co zrobić z rękoma...rano było jeszcze gorzej. Odzwyczaiłam się od cięższych prac i teraz potrzeba chyba czasu aby organizm na nowo wpadł w rytm Godzinę poskuwałam beton kilofem i wzięłam szpadelek- różnica od razu
Rozebrałam donicę. Przesiałam ziemię- uzbierało się ładnych 8 worków. W tamtym roku do tej donicy dałam kompost taki nie do końca przerobiony i teraz przyjemna, pulchna ziemia z tego powstała. Będzie pod warzywa.
Pamiętam...Bardzo dobre wiadomości dziewczyny mi tu dzisiaj przekazujecie
A zastanawiałam się czy pisać teraz o tym przesadzaniu aby nie było, że ja wariat do kwadratu
Mam nadzieję, że w tym roku nasze graby pokażą na co je stać. U mnie jeden z trzech też był mało zielony w poprzednim sezonie.
Iwona, Ty moja dobra wróżko!! Ziemię do kopania to ja już mam dobrą od tygodniaTakie wiadomości bardzo cieszą O buku pamiętam, to będzie już jego trzecia przeprowadzka.
Widziałaś u mnie kilka stron wcześniej robiłam 10 miesiący z życia rabaty trawiastej?
Na początku maja przesadzałam Ice Dancy a zaczęły przyrastać dokładnie tak jak piszesz-gdy ziemia była ogrzana, czyli koniec czerwca, początek lipca.
Kasiu, dokładnie tak jak piszesz. Duże sadzonki to podstawa. Ja wolę wydać 100zł na paliwo ale wiem, że mam ogromne, dorodne, zdrowe sadzonki. Cudowną szkółkę Madzia nam poleciła
W kwestii konwalika to nie czuję się Kasiu kompetentna do udzielania rad.
Moje ID podzieliłam w pażdzierniku i posadzilam do doniczek w domu. Żyją do dziś tylko przysychają końcówki. Zauważyłam też, że potrzebują bardzo dużo wody wtedy szybko przyrastają.
Jak tylko pojawią się stokrotki w sklepie to mam plan na przesadzenie ID z ogrodu to skrzyń ze stokrotkami. Nie wiem czy przeżyją ale mam ich tak dużo, że nawet jak trzy sadzonki padną to nic się nie stanie.
Dobrze kojarzę, że konwalik jest bardzo wrażliwy?
Mówisz, że szalona? eM dzisiaj stwierdził, że jak na taką przyjemną pogodę to za dużo nie zrobiłam...
Będzie mi bardzo miło jeśli wykorzystasz układ traw jaki dziewczyny u mnie wymyśliły u siebie!
U mnie będą zmiany na tej rabacie. Toszka z Tessią będą się cieszyć
Co do graba to trzeba to zrobić dość wcześnie. Pamiętasz jak wymieniałam swojego na podjazdowej wiosną? Było już za późno na kopanie z gruntu ale uparłam się.. zrzucił wszystkie liście i stał łysy całe lato, we wrześniu wypuścił młode zielone listki
Madzenka, od początku roku jestem optymistycznie nastawiona i wiem, że psychika ma ogromny udział akurat w moich przypadłościach ale jak będę uziemiona na łóżku szpitalnym to będę mogła co najwyżej w telefonie Was pooglądać