Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:36, 26 maj 2021

Do góry
Rozkręcają się kocimiętki i czosnki.

Szkoda, że tak niewiele jest słońca i każdego dnia popaduje. Pszczoły mają kłopot z dostępem do pyłku. Na kwiatach irgi zawsze było ich pełno.

Orliki wyskoczyły do góry.

Ten rok jest wyjątkowy, jeśli chodzi o długość kwitnienia tych późniejszych tulipanów. Kuklikom też pogoda pasuje.

Popołudnie było akuratne do koszenia trawy i pielenia w warzywniku. Wykiełkował pierwszy ogórek, a ja powtórnie wysiałam pietruszkę korzeniową, naciową, marchew i koperek. Nie wiem, ile jeszcze dać czasu wysianej cukinii i dyniom. Siałam je dwa tygodnie temu, ale noce były zimne.
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 22:16, 26 maj 2021

Do góry
Goldkrone.
Mirkowy ogród (początki) 22:15, 26 maj 2021

Do góry
Moje Hosty
Ogród w Tarnowie 22:12, 26 maj 2021

Do góry
Najwcześniej kwitnący clematis

W ogródku Martki 22:06, 26 maj 2021

Do góry
Juzia, wrzucam mój kulko-balonik cisowy, który jednak nie rośnie okrąglutki Co z nim mogę zrobić w lipcu? Jak radzisz? Zmniejszyć i spłaszczyć? Ma wysokość ok. 40 cm.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:05, 26 maj 2021

Do góry
Niby maj a jakby kwiecień...

Mur idzie do impregnacji

Ogród w Tarnowie 22:02, 26 maj 2021

Do góry
Teraz czas azalii

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:59, 26 maj 2021

Do góry
Dziękuję Hanuś, ja też

W ogródku Martki 21:54, 26 maj 2021

Do góry
Marta (80), cieszę się, że widać w tym co robię jakieś fajności wciąż wiele do zrobienia, ale wyłoniło się trochę kształtów. Mi sprawdził się jeden tylko adres, a pozostałe łącznie z tymi reklamowanymi na O. niestety nie. Sadzonki, jakie otrzymywałam... nigdy bym ich nie wzięła do ręki w szkółkach za takie pieniądze. Poza e-skalniakiem nie mogę polecić żadnego sklepu, z którym miałam do czynienia. Nie neguję oczywiście całkowicie zakupów przez internet, czasem nie ma innego wyjścia, to jasne. Mówię tylko o zjawisku, które rozwinęło się w bardzo złym kierunku, zbyt duży popyt rozzuchwalił sprzedawców.

Agatorek, ziemia czarna i tłuściutka, udało mi się zdobyć jej trochę.

Agi2006, teraz to faktycznie dość szybko się dzieje, ale przez rok przymierzałam się do tego co robię, a szczególnie zimową porą dużo czytałam, notowałam i planowałam, zmieniałam i od nowa planowałam, ten etap był śmieszny, bo na pytanie, co porabiam, padała stała odpowiedź: "planuję ogród" i tak przez kilka miesięcy zanudzałam wszystkich dookoła wizjami. Teraz reszta wychodzi w praniu i modyfikuję sporo, ale bez tego planu byłoby źle. Wiesz, Agą, rozłożenie w czasie też ma swoje zalety, teraz to widzę i część prac przełożę na przyszły rok. Dojrzeję jeszcze bardziej. U Ciebie już jest pięknie i ogród nie wygląda na błądzący

Anna12, uwielbiamy pracę fizyczną połączyć z resztą życia. Same pozytywy

Nicole21, bardzo Ci dziękuję za poradę w sprawie klona, będę jutro w ogrodniczym i zabiorę liście, niestety nowe są porażone na kilku gałązkach, może grzyb, cały czas padało. Tak jak pisałam kiedyś, nie przywiązuję się do klonów palmowych, bo ryzyko jest spore, ale na razie zadziałam opryskiem. Co do nowej rabaty, dopóki hortensje nie "napęcznieją", na tej rabacie będą mieszkały w tym roku pomidorki koktajlowe w pojemnikach. Z tyłu w pasie za hortensjami jako wypełniacze. Za rok mam nadzieję, że będzie na co popatrzeć Jestem zaskoczona, jak już zgrubiały łodygi hortensjom przez te 1,5 miesiąca.

Sarenka, bardzo mi miło Obrzeża są wkopane w ziemię, widać ich "mniejszą" część, najpierw wybrana ziemia, potem wypełniana piaskiem i na tym poziomowane obrzeża.

Ajka, jak już pisałam wyżej, być może to ten rok taki słaby, może trafiłam na słabe sklepy. Uznałam, że nie zaryzykuję już. Ale to oczywiście nie zawsze jest możliwe kupować stacjonarnie. Jak tylko jestem w okolicy Wrocławia to zawsze coś od Was przywożę

Effka, doceniaj ten raj, on się przekłada na Twój raj Drzewa są wdzięczne, taka długofalowa inwestycja w otoczenie oraz jesteśmy w fanklubie szkółki na Bielanach razem z Kamcią? W ogóle to jakoś Wrocław bardzo opanował to forum naprawdę dziewczyny kolejne ogrody poznaję z DŚ i szczęka opada. Dziwna sprawa, muszę zbadać z czego to się bierze

Kamcia ja to bym mocno jęczała, tak mocno że skończyłoby się wizytą

Basia8, dziękuję i czekam również na Twoje paprocie, jestem ciekawa efektu rabaty. Północne zakątki ogrodu zostawię sobie chyba na przyszły rok i dopieszczę tiarelkami i paprotkami, bo bardzo mi się rośliny cienia podobają...

W samym słońcu 21:49, 26 maj 2021

Do góry
sarenka napisał(a)
Powiedzcie mi,czy to grzyb jakiś? Czymś to opryskać czy usunąć tylko te suche, brązowe??

Nie widzę dokładnie, ale to mógłby być grzyb. Może jest to spowodowane zbyt dużą wilgocią w glebie. Nie wiem, czy u Ciebie tez tak mokro jak u mnie. Na początek dałabym jej coś na wzmocnienie np. nawóz do roślin zielonych, a potem ją porządnie przycięła. Jeśli pogoda sie poprawi to powinna odrosnąć a składniki pokarmowe pozwolić jej wyzdrowieć.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:45, 26 maj 2021

Do góry
Haniu on tak wygląda z perspektywy żaby wyobraź sobie mnie jako żabę i pośmiej się

tu też ta sama perspektywa
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:33, 26 maj 2021

Do góry
Słoneczne fotki w dniu święta Mam

*

*
Mirkowy ogród (początki) 21:27, 26 maj 2021

Do góry

Szczypiorek kwitnie fajne ma te kuleczki.

A to nie wiem co za roślinka ?
Elu co to za kwiatuszki?
Brzozowy raj 21:25, 26 maj 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Jakoś w tym roku ta produkcja mi wielka wyszła. Miało być mało a jest sporo❤️

Witam Gosiu

Tyle tego masz od kiedy zaczynasz to sianie?
Pięknie masz w ogrodzie. Ostróżki wypasione też pewnie twoja produkcja. Bergenia piękna. Zresztą wszystko mi się podoba.
Lato będzie piękne w twoim ogrodzie.

Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 21:20, 26 maj 2021

Do góry
Kalina ,Kocimiętka i Naparstnica lada moment zakwitnie.
W tle nowo posiana trawka.

Baptysja da pokaz ma mnóstwo kwiatów .

Ogród z koroną w tle 21:10, 26 maj 2021

Do góry
Anno, jaki ład, ile pracy, bardzo podoba mi się efekt i czy dobrze widzę, że macie także wędzarnię?? Widzę tam jakiś kominek. Jakie trawy tu na pierwszym planie? Bardzo ładny odcień zieleni.

Annna12 napisał(a)
a taki jest efekt na dziś...

Mirkowy ogród (początki) 21:05, 26 maj 2021

Do góry
Zdjęcie dla Moniki
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 21:00, 26 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Mirka Mireczko tak to ta rabata, a raczej rabatka, bo duża nie jest. Nadal niedokończona, bo czekam na zamówione trawy i zrębki. Nie będę Cię przekonywać do rh, bo sama nie jestem do nich przekonana. Tak jak wcześniej pisałam to moje czwarte podejście do tych krzewów. Zobaczymy jak będą rosły, bo miejscówkę mają fajną od północy. Oby ładnie rosły, a nie wegetowały
Mąż bardzo lubi rh i koniecznie je chciał w naszym ogrodzie

Zdjęcie całej rabatki

Milunia piękne maleństwo żeby nie zauważyć. Pociesz się,że nie tylko ty robisz takie podchody do rododendronów. To trzeba mieć rękę do nich. Np Irenka to ma szczęście. U mnie różnie to bywa, raz chorują raz nie kwitną.
Ale nie poddaje się wczoraj bym kupiła następnego, ale już miałam za dużo w wózku.

Milunia a róże jakie piękne. U mnie też ruszyły że jestem zaskoczona ładne krzaki się zrobiły mimo takiego dziadostwa wiosennego.
Kostkę pewnie czyscisz codziennie czym szorujesz.
U mnie mech we spoinach eM ma czyścić Karcherem i zapiaskiwac.

Jednym słowem pięknie pozdrawiam
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:44, 26 maj 2021

Do góry
Ktoś ma takie rodki? Dostępne u nas, nie znam...

Rojniki - Sempervivum 20:24, 26 maj 2021

Do góry
I jeszcze takie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies