Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 23:58, 24 kwi 2021

Do góry
CD

Czosnki o dziwo ładnie rosną anpo prawej funkie lubię te śliwkowe kły

Klon Red Sander, po prawej piwonia drzewiasta z pąkiem

Hortensja pnąca z jednego krzaka pnie się po dwóch drzewach sosnowych może w tym roku będzie kwitła oby

Ptasi gaj 23:49, 24 kwi 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Ok to czekam Ciekawa jestem jej kwitnienia

Więc u mnie baptysja oby dwa krzaki już mają kły. Chyba je źle posadziłam bo rosną w półcieniu. Zanim jeszcze nie wrosły w ziemię to przesadze do słońca.
Czy po okwitnieciu ma ładny pokrój bo nie wiem jakie jej wybrać miejsce.

U mnie Mirka też rozplenice stoją nawet te duże na trawiastej.kupowalam w albamarze zeszłej jesienii też życia nie ma.
Moim zdaniem jest zimno ziemia też zimna i dlatego tak nie ruszają.
Ta gaura niby zyje ale te odrosty to takie pycie małe.

To baptysja

To gaura te zielone to młode odrosty. Może za tydzień dwa już będą większe. Jeszcze przykryta liśćmi bo boje się aby te młode nie zmarzły

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:40, 24 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Lasek ładnie widać, ale dopiero teraz zwróciłam uwagę na słup, trochę inny od mojego, ale też "śliczny"
Nic na to nie poradzimy, trzeba się przyzwyczaić. Twój przynajmniej za płotem.
Miłej niedzieli!
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 23:17, 24 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Wiosna

Tulipanki piękne, elegancko to dopasowałaś.
Polecane drzewa i krzewy liściaste 23:13, 24 kwi 2021

Do góry
mazilo napisał(a)
W ogrodniczym poplątanie z pomieszaniem , ale mi się bardzo podoba ze względu na wysokość szczepienia .
Zależało mi na wiśnia NIGRA , proszę o pomoc , NIGRA czy PISARDI ???
Dla pana w ogrodniczym to wiśnia....

Prunus cersasifera to śliwa wiśniowa. Jeśli sprzedawca robi wrażenie że się nie zna to nie kupuje roślin bo można się naciąć. Miałam przypadek że Pan nie widział różnicy między Nigra a Pissardi. Na drzewku były dwie nazwy, a ostatecznie okazało się że była to śliwa dziecięca. Niby kwiaty podobne, liscie też,ale najwyższa jest Nigra, śliwa dziecięca jest całkiem mała i na dodatek tam gdzie mniej światła liście są ciemnozielone. Informacje są dostępne w necie, więc wystarczy porównać i wiedzieć czego się chce.
Podobnie w innym miejscu Pan sprzedawca mylił tulipanowiec z ambrowcem, tak więc nie można ślepo wierzyć. Lepiej się przygotować do zakupów, unikniesz zbędnych wydatków i rozczarowania.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:13, 24 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
nadal w fazie rozwoju Wildcat

Przepiękne jest ta magnolia, cudo!
Zieleń, drewno i antracyt 23:01, 24 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Wiatr głowę urywa, ale szybki obchód po ogrodzie zaliczyłam. Zła jestem strasznie, wczoraj u mnie grad padał. Magnolia juz się raczej ładniej nie zaprezentuje... spora część kwiatów wygląda tak...

Szkoda kwiatów magnolii... U mnie też niektóre tak samo wyglądają, w nocy było bardzo zimno, a zapowiadają w niedzielę i poniedziałek -3, więc nie wiem co z nich zostanie.
A gradu też nie lubię, szczególnie, jak podziurawi liście hostom.
Słoneczny Ogród 22:33, 24 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Moje zakupy
Dwie magnolie zakup sprzed kilku dni Leonard messel i Rustica Rubra
Judaszowiec Avondale
Dereń pagodowy
Azalia japońska
Monarda
Jeżówka Milkschake
Serduszka okazała
Lawendy 5szt
Budka dla pełzacza (to ta trójkątna) i budka dla małych ptaków

Zakupy rewelacja! Magnolie i kwitnący judaszowiec piękny, myślałam kiedyś o nim,
ale u mnie trzeba chyba okrywać, bo umarznie.
Widziałam piękne zdjęcia hiacyntów, trochę koloru i już robi się weselej!
Miłej niedzieli!
Ogród z koroną w tle 22:32, 24 kwi 2021

Do góry
Annna12 napisał(a)
rabata dziś... i co tu rośnie
Koło szarego kominka - perukowiec, przed nim o tyłu - cisy, miskanty, potem mix tulipanowy, hortki Limelight, jeżówka Candy, płotek buxów a pomiędzy Sesleria jesienna. Rośnie też czosnek główkowanty.

dalej są 4 tawułku gold flame, a w nich bez lilak, tło robią już graby szpalerowe, dalej jest trzmielina oskrzydlowa a wokół kulki Danica, a przed nimi pas Red Baron i rozplenica Little Bunny. A teraz rosną tulipany Exotic emperior (muszę mieć ich więcej za rok Póżniej rośnie śmiałek darniowy (te kepki małe) którego porozsadzałam żeby było go więcej a przed nim sesleria jesienna aby zdobiła cisy limonkowym kolorem

część z trawami zamykaja dwa cisy Anna z których będę robić kulki... posadziłam 4 po dwóch stronach tej rabaty (troszkę tego nie widać) a pomiędzy rośnie hakonechloa Aurea (a teraz pomiezy tulipanki).... no i tak się to teraz przedstawia... Dużo tego.. czuję, że za dużo...

Witam się w twoim wątku
Mam pytanie ile długości i szerokości ma ta rabata?
Ogród z koroną w tle 22:25, 24 kwi 2021

Do góry
...zaczynamy sezon walki...
Słoneczny Ogród 22:19, 24 kwi 2021

Do góry
Dziś posadziłam nowych 5 lawend przy wjeździe, ostrzygłam wszystkie kule wzdłuż wjazdu po obu stronach i skosiłam trawniki wszystkie powierzchnie trawiaste wkoło

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:14, 24 kwi 2021

Do góry
Czasy są jakie są, po sklepach się nie włóczę, ale dziś wyjątkowo spotkałam się z koleżanką żeby jej doradzić co do róż. Ze mnie żaden autorytet, ale ona dość nowa w temacie . Koniec konców ja wyszłam z persimonem, świdośliwą [tylko jedna była w dobrej formie i kodycji,a chciałabym 3, w rozsądnej cenie], 10ma małymi cisami oraz 5 sztukami runianki. Cisów będę potrzebowała duuużo więcej, runianki też, ale na razie testujemy.

Kaki owocuje w naszych okolicach więc i może u mnie się uda?!

Sezon 2017 u Hanusi 22:00, 24 kwi 2021

Do góry
Basiu, kiedyś je sadziłam w słońcu, teraz omiegi moje są na zacienionej, i łatwiej je dopilnować, Nie gubią liści po przekwitnieniu, i wiosną sa jak widzisz, zwarte i gotowe , Fakt w cieniu konkurują z mchem, ale sypię na tą rabatke popiół z grilla, i skorupki jajeczne. Może im to służy. Nie wczytywałam się w poradniku, co one lubią, ale są, to chyba dobrze jest.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:58, 24 kwi 2021

Do góry
Judith napisał(a)
słońce, śnieżyca, słońce, deszcz, słońce...
such a beautiful day...

I chwila z pięknym niebem

Bardzo ładne zdjęcie muszę sobie sprawić białą magnolię
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:54, 24 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
nadal w fazie rozwoju Wildcat

Narobiłaś mi ochotę
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:53, 24 kwi 2021

Do góry
effka napisał(a)
Pracowita sobota za mną. Najpierw wyrównanie rabaty po ściągnięciu darni i nasypanie dwóch taczek kompostu.

Przekopałam widłami, wygrabiłam

I sadzenie, jeżówki i stipy wykopałam z innych rabat, mam mnóstwo wielkich siewek.

Kochana, muszę to. zacytować, bo wyszło Ci pięknie!!!
Ścieżka super i nasadzenia też mi się bardzo podobają.

No i tak w ogóle cyborg jesteś!
Posiedź Ty już sobie na tych mebelkach w końcu! W tym kokonie. zwłaszcza
Sezon 2017 u Hanusi 21:52, 24 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Okryłam piwonie drzewiaste. Kartonami. U mnie ma być zero, ale przy gruncie -3 C.
Trzeba ratować rośliny, choć trochę.

Ale one ładnie wyglądają też je mam, ale moje trochę takie biedne, prawie ich nie widać, muszę trochę o nie bardziej
Ogród z zegarem 21:48, 24 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Sasanki mi zakwitły!

Uwielbiam sasanki, cudna jest!
A w ogóle to poszalałaś zakupowo, ale fajnie!
Sezon 2017 u Hanusi 21:48, 24 kwi 2021

Do góry
No to mamy podobnie, coś za coś. Mamy słońce i mamy przymrozek,jak to wiosną.

Jewszcze trochę chyba wytrzymamy, co?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:47, 24 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

patrząc z tej perspektywy przez cudownie duże pąki magnolii to ja tu jeszcze bardzo dużo trawnika widzę ))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies