Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:33, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jakbys byla i miala ochote i sily na chocby wymiane upojrzen na targach to daj znac

Ochotę to ja mam już ale akurat tutaj nic nie będzie zależne od nas. Rozumiesz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:33, 02 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu pod wszystkie trawy dawałam kompost i obornik granulowany a pod carexy i Red Barona dodatkowo jeszcze piasek.

Ale M e wszystkie trawy lubia tak silne nawozenie.niektore np trzcinnik moze sie od tego pokladac-informowal mnie Tomek Grochowski
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:30, 02 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A co to znaczy dobre zaprawianie dołków?

Reniu pod wszystkie trawy dawałam kompost i obornik granulowany a pod carexy i Red Barona dodatkowo jeszcze piasek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:25, 02 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Asiu, nie pisałam wcześniej bo nie byłam pewna. Wszystko wskazuje na to, że będziemy w Poznaniu ale nie wiem jak się sprawy potoczą i jak się będę czuła.
jakbys byla i miala ochote i sily na chocby wymiane upojrzen na targach to daj znac
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:23, 02 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu wiesz, że gdyby nie realizacja części gospodarczej w tym roku to dążyłabym do tego co u Ciebie pokazałam na pinach?
Myślę, że dużo dają spore sadzonki na początek i dobre zaprawienie "dołków".

A co to znaczy dobre zaprawianie dołków?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:21, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A na gardeni sie poznamy?

Asiu, nie pisałam wcześniej bo nie byłam pewna. Wszystko wskazuje na to, że będziemy w Poznaniu ale nie wiem jak się sprawy potoczą i jak się będę czuła.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:18, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

I Ty

Brawo MY!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:17, 02 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Paulina ogromna zmiana w porównaniu do tego jak ta rabata wyglądała wcześniej ale jedno jest wspólne - świetnie ci rosną rośliny! masz dobrą rękę a dzięki takim porównaniom początkujący "ogrodnicy" tacy jak ja dostają wiarę że nawet zaczynając od zera jest szansa na piekna rabate pod koniec sezonu! ściskam

Aniu wiesz, że gdyby nie realizacja części gospodarczej w tym roku to dążyłabym do tego co u Ciebie pokazałam na pinach?
Myślę, że dużo dają spore sadzonki na początek i dobre zaprawienie "dołków".
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 02 lut 2016

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Kolejny raz podziwiam tę zmianę, którą dokonałaś- jest pięknie
Mnie też już kusi pogoda, już planuje co w tym roku kupić, dosadzić, przesadzić

Gosiu, nudny ten mój ogród już...wiem...ale póki co nie mam co innego pokazywać Zdradzę małą tajemnicę, że ta rabata będzie zmieniana więc za rok będę miała kolejne fotki do porównań

Mnie już pogoda skusiła. Działam choć wiem, że to jeszcze za wcześnie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 02 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Brawo Ty

I Ty
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:10, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A jakze

Brawo Ty
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:09, 02 lut 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Polinko czy Ty masz tam Redy Bayron?? Możesz mi powiedzieć co się z nia robi na wiosnę?? Ścinasz ją i kiedy??

Dorotka, tak to Red Baron. Mam go pierwszy rok i nie do końca jeszcze wiem jak z nim postępować ale pewnie tak jak z większością miskantów. Na wiosnę będę ścinać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:07, 02 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Poli to niewiarygodne, że te trawy tak urosły przez kilka miesięcy
Moje ID posadzone w kwietniu to prawie wcale nie urosły przez resztę sezonu Chyba Tess ma rację, że za głęboko je wsadziłam

Mam pytanie co to za kwiatki chyba fioletowe, wysokie na pierwszym zdjęciu?

Mirelka a dużo podlewałaś? Moje trawy dostają naprawdę wielkie ilości wody

Wysokie kwiatki to werbena patagońska.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:06, 02 lut 2016

Do góry
Kochany futrzak
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:46, 02 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hoopa
Na forum mamy sezon ogórkowy wiec umilamy sobie czas pogaduchami. Wprawdzie tysiące postow wywołało planowanie drzew wielopniowych w tysiącu molini u Navigatorki ale.... Niestety juz podjęła decyzje i znów znajdujemy inne tematy. Naigatorka dzielnie skopała 60 M 2 ogrodka z braku laku. Polinka rozpoczela rewolucje i metamorfoze warzywnika. Ola Leon planuje trójkąt przy gospodarczym budynku, Ewa Agentka waha sie czy posadzic wisnie czy i jak zabrac sie za rabate od ulicy. Juzia wybiera krzesła, ja lampy, Magda70 duma czy przemalować czerwone schody. Poł Polski wybiera sie wesołym autobusem na zwiedzanie ogrodów Ślaska ale czekamy aż Siakowa założy oświetlenie ogrodu. Karolina dała sygnał do wysiewów i zanim znow wyfrunie do Azji to juz jej stipa wzeszła. Aczkolwiek forum pierwszy ra zobaczy wietnamskie warzywa w tym sezonie, to az starch sie bać czy cos przytarga ze Sri Lanki. Pół zachodniej Polski ostrzy sobie zeby na ciemierników na Gardeni i ciekawe o ktorej pierwszy osobnicy będa pod wejsciem Sebek zalicza egzamin ze wskaźników Steinhausa (nawet google tego nie ogarnia) a niektorzy dowiedzieli sie co to dziara. Z braku laku lepszych ode mnie komentatorów życia na forum (ciekaw czy Konstancja podczytuje cichaczem) to ja Madzenka zrobiłam dla Ciebie skrot.

Wybaczcie wszyscy ktorych nie wymienialam, mozna uzupełnić skrót dla Ani

Aha pierwszy przebiśnieg wystawił głowe u Magnoli, u mojej tesciowej rannik a u Kasik juz od tygodnia kwitnie pierwszy krokus.

Dziękuję za skróta I uzupełnię, że u Kasik krokusa nie ma, bo został wmniamany przez psa
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:39, 02 lut 2016

Do góry
Hoopa
Na forum mamy sezon ogórkowy wiec umilamy sobie czas pogaduchami. Wprawdzie tysiące postow wywołało planowanie drzew wielopniowych w tysiącu molini u Navigatorki ale.... Niestety juz podjęła decyzje i znów znajdujemy inne tematy. Naigatorka dzielnie skopała 60 M 2 ogrodka z braku laku. Polinka rozpoczela rewolucje i metamorfoze warzywnika. Ola Leon planuje trójkąt przy gospodarczym budynku, Ewa Agentka waha sie czy posadzic wisnie czy i jak zabrac sie za rabate od ulicy. Juzia wybiera krzesła, ja lampy, Magda70 duma czy przemalować czerwone schody. Poł Polski wybiera sie wesołym autobusem na zwiedzanie ogrodów Ślaska ale czekamy aż Siakowa założy oświetlenie ogrodu. Karolina dała sygnał do wysiewów i zanim znow wyfrunie do Azji to juz jej stipa wzeszła. Aczkolwiek forum pierwszy ra zobaczy wietnamskie warzywa w tym sezonie, to az starch sie bać czy cos przytarga ze Sri Lanki. Pół zachodniej Polski ostrzy sobie zeby na ciemierników na Gardeni i ciekawe o ktorej pierwszy osobnicy będa pod wejsciem Sebek zalicza egzamin ze wskaźników Steinhausa (nawet google tego nie ogarnia) a niektorzy dowiedzieli sie co to dziara. Z braku laku lepszych ode mnie komentatorów życia na forum (ciekaw czy Konstancja podczytuje cichaczem) to ja Madzenka zrobiłam dla Ciebie skrot.

Wybaczcie wszyscy ktorych nie wymienialam, mozna uzupełnić skrót dla Ani

Aha pierwszy przebiśnieg wystawił głowe u Magnoli, u mojej tesciowej rannik a u Kasik juz od tygodnia kwitnie pierwszy krokus.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:56, 02 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

U mnie podobnie. Ja dzisiaj pod dachem pracowałam to deszcz nie przeszkadzał.
Kopałaś dzisiaj?

A jakze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:41, 02 lut 2016

Do góry
Pażdziernik

Listopad

Grudzień

I jeszcze dwa zdjecia dla porównania z dachu.

Maj 2015

I wrzesień.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:33, 02 lut 2016

Do góry
Czerwiec.

Lipiec.

Sierpień- nie mam prawie zdjęć tej rabaty Nie wiem co się stało...

Wrzesień to już prawie busz

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:28, 02 lut 2016

Do góry
Szukałam po zdjęciach kiedy w tamtym roku przesadzałam trawy i aż się uśmiechnęłam na zmiany jakie zaszły w ciągu roku Może i Wy się uśmiechniecie na wspomnienie lata...

Tak wyglądała moja rabata trawiasta w 2014r.

Na początku maja byłam na zakupach w słynnej dolnośląskiej szkółce

Wysadziłam z bukszpanów Ice Dancy i podzieliłam na mniejsze sadzonki.

I wszystko posadziłam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies