Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Kruklandii 10:59, 10 maj 2021

Do góry

W ogródku Martki 10:59, 10 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Piękna niedziela i pogoda, upragnione ciepło, tak upragnione że aż dziwne w odbiorze Hakonechloa rośnie w oczach, albo tylko moja wyobraźnia to widzi Na razie nazywam ją odmiana "niespodzianka". Będzie albo Beni Kaze, albo bezodmianowa. Ale właśnie to trio jest moim ulubionym: cis, grab i hakonechloa!

Potrzebuję jeszcze hakonechloa do obwódki na szpaler hortensji i rabatę grabową z kostkami cisowymi. Od jutra szukam dalej

Bardzo fajnie wyszły te kolory

Widać, że mąż radość z tej pracy
U nas dopiero dziś ładnie ale wieje tak, że głowę urywa.
Moja alergia nie jest zadowolona
Przerwa na kawę... 10:51, 10 maj 2021

Do góry
Jak lubicie ciemiernika to jeszcze raz. I szachownica cała.

Jednak jaskry lubię

A taki tulipan mi nagle wyrósł - podejrzewam, że to ubiegłoroczny Lasting love
W Kruklandii 10:50, 10 maj 2021

Do góry
Wrzucam tulipsy póki są.

Ale marnoty. Na tyle setek co posadziłam wylazły marne dziesiątki. Foch tulipanowy!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:48, 10 maj 2021

Do góry

Gratuluję!!!
Brawo Wy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:41, 10 maj 2021

Do góry

Nawet Danusia kolorystycznie dopasowana do Witka. Cóż za zgrany duet. Brawo Wy.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 10:31, 10 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Wiosna

Ślicznie
W takim ogrodzie można odpoczywać i miło spędzać czas
Ogród z zegarem 10:17, 10 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
choina (miały być dwie, jedna gdzieś się zgubiła )

kloniki

Wow ale zakupy, mnóstwo kloników.
Bardzo ładnie proszę Pani
Sadzenia mąż na cały sezon.

Mój pies też lubi trawy, jeść
Ale tych na rabatach jej nie wolno
Przy nas nie ruszy, jak nas nie ma to nie wiem.
Ale kiedyś ją przyłapałam na jedzeniu truskawek z grządki
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:05, 10 maj 2021

Do góry
Z okazji pierwszego dnia "lata" wzięłam sobie wolne, jest bosko!!!!

Siedzę sobie na tarasie, piję kawkę i rozkoszuję ciepłem i wiatrem we włosach... Miłego poniedziałku!!!
Duże pole do popisu 09:10, 10 maj 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Ponawiam pytanie. Chwast czy nie chwast?

Zaraz idę psem i Ci powiem, bo wydaje mi się, że to chwast i u mnie też chyba taki jest

Dziękuję za fotorelację z dzielenia żurawek.
Zanim swoje podzielę to zajrzę jeszcze raz

Edit. Kasiu, nie znalazłam ale chyba dlatego, że to jest już zielone i chwasty wszędzie rosną. U nas rośnie w mokrych miejscach.
Moje miejsce na ziemi -początek 08:56, 10 maj 2021

Do góry
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/220/2201842/original.jpg[/img]

Zdecydowałam na 100% ze będzie Tu Pissardii( poczyniłam już z nawet pewne kroki) Chciałabym je posadzić tak żeby nie przesadzać już świerków conica.podpowiedzcie czy dobrze myślę...no i w jakiej odległości od ogrodzenia je sadzić i co ile.
Kiedyś będzie tu ogród... 08:51, 10 maj 2021

Do góry
Witam się ponownie po niemal roku. Z różnych przyczyn nic w tamtym roku nie udało się zrobić na działce. Po zrobieniu drogi działeczka była tak rozjeżdżona, takie tam koleiny że się załamałam. W tym roku postanowiłam postawić skrzynie na warzywa i owoce. reszta działki leży odłogiem i zarasta perzem, pokrzywą i innym zielskiem. w miejscu na warzywnik rozłożyłam agrowółkninę, ale po postawieniu skrzyń została wewnątrz wycięta, tylko na ścieżce będzie leżała. Na to wysypiemy zrębki. Mam 15 nadstawek paletowych, jak na razie 2 dni ciężkiej pracy i 5 stoi Dzieciaki pomagały Skrzynie wypełnione są kompostem, posadzone maliny, porzeczki, sałaty, pory, cebule, marchew, buraczki złote i różne rodzaje jarmużu. Na koniec przymrozków czekają fasolki szparagowe, cukinie, dynie, ogórki, pomidory i papryka. Przykryłam agrowłókniną, a kapustne będę także przykrywała siatką przeciw owadom. Nie wiem co to będzie, bo jest tam masa ślimaków, tych paskudnych bez muszelki. Pod kartonami zostawionymi tam siedziało ich kilkanaście, bleeee. Kupiłam granulki na ślimaki, ale takie co nie szkodzą innym zwierzętom ani ptakom. Noe chcę używać szkodliwej chemii.
Resztę działki, z powodu tych cholernych dziur chyba oddam w ręce kogoś kto ma sprzęt, i wyrówna. Tylko co dalej? Wysypać jakieś nasiona traw z mikrokoniczyną? Łąkę kwietną? Dodam że nie ma możliwości podlewania. Nie mam tam jeszcze doprowadzonej wody, czekamy. Dla warzyw wodę przywożę w baniaczkach 5l.

Mój ogród pod lasem 08:38, 10 maj 2021

Do góry
malgol napisał(a)

Fantastyczna kompozycja
I te twoje wiśnie, szybko urosły, pięknie to wszystko wygląda.
Uwielbiam te twoje światłocienie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:32, 10 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Ci mi się wysialo ?

Wiewiórka, a może sójka zostawiła Ci prezent w postaci żołędzia i masz teraz drzewko.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:23, 10 maj 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Asiu, piszesz, że Doorenbosy startują dwa tygodnie później niż zwykłe brzozy. I tu mnie utwierdziłaś w przekonaniu, że kilka lat temu w szkółce sprzedali mi zwykłą brzozę jako Doorenbos...
To był mój jeden z pierwszych zakupów. Teraz ta brzoza ma już liście, a prawdziwe Doorenbosy jeszcze w pąkach.
Dobrze, że wtedy tylko jedną brzozę kupiłam. Chociaż ostatecznie ona też jest piękna i przesadziłam ją w miejsce, gdzie jej rozmiary nie będą problemem. Chyba

No i jeszcze Doorenboosy mają takie długie kotki.
Zwyklaki nie mają.

Ta Twoja ma?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:12, 10 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Fiołki dają koncert!
U mnie też
Przerwa na kawę... 08:07, 10 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Donice przed wejściem. Na razie tylko początek bo mam obawy przed wsadzaniem jednorocznych w tym sezonie przed zimną Zośką

Szachownica perska powoli zaczyna przekwitać.

reszta jutro a właściwie dziś ale przed południem

Podoba mi się

Trochę mniej ze moje szachownice nie kwitna
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:00, 10 maj 2021

Do góry
April napisał(a)
Szkoda magnolii ale chyba jej to nie zaszkodzi? Odbije?

No popatrz, ty masz nadmiar dąbrówki a ja chodzę i szukam. Ostatnio od Lucy wyżebrałam kartonik sadzonek Chcę obsadzić nią przerwy między betonami.

Barter w pracach, nooo, dobry pomysł I nie tylko. Chętnie też wymienię piasek na trochę gliny Że natura nie mogła tego wypośrodkować....

Tez postanowiłam spożytkować nadwyżki ale jeszcze pare osób mogę obdzielić
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:43, 10 maj 2021

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:40, 10 maj 2021

Do góry
Tutaj potrzebuje kilka bergenii
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies