Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:12, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jakaś masakra z tymi donicami zapewne producent nie przewidział, że ktoś do DONIC będzie chciał wsypać ziemie... szkoda gadać. A stokrotki takie śliczne.

Stokroty posadziłam tylko w tej jednej .... reszta poszła do gruntu na rabaty ..... Jak mi przyjdzie te warstwy wyciągać to ja się poddaję
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:12, 22 mar 2014

Do góry
To ja Luki czekam w napięciu
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:55, 22 mar 2014

Do góry
Jakaś masakra z tymi donicami zapewne producent nie przewidział, że ktoś do DONIC będzie chciał wsypać ziemie... szkoda gadać. A stokrotki takie śliczne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu wcale nie tak skromnie go ogoliłaś, całe 'gacie' poszły Ja to baaardzo nie lubie jałowców, jeszcze tylko trzy mi w ogrodzie ozstały, ale one też niedługo pożegnają się z moim adresem

Łukasz.. ja też nie lubię.. ale jak kupowałam pierwsze rośliny to sie pytałam czy szybko rośnie, jak szybko to kupowałam.. od głupia baba, ale wtedy forum nie było... trzeba było radzić sie tylko swojego nosa A co już wyciepałam lub padło to moje... teraz łątwiej tym co zakładają ogrody, bo maja forum
Niestety szkielet już jakiś mam i mogę tylko w tym obrębie robić rewolucje..

Krokusy w cieniu też rosną, tylko później kwitną.. i dobrze, bo dzięki temu coś jeszcze kolorem zaskakuje

Ups.. słabo widać.. za to widać, że trawnik w cieniu ledwo zipie.. ale kupiliśmy trawę do cienia.. będziemy dosiewać. I na foto teraz zauważyłam, że wierzba już ma listki..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:35, 22 mar 2014

Do góry
Marzenko na dzisiaj fot więcej nie mam, później musiałem przyśpieszyć z pracami i ciemno się zrobiło. Jutro pokaże jak to wygląda bez 'statystów'

Gosiu tylko przy cyprysiku mósiał mi tata pomóc bo niedałbym rady, albo inaczej. Rade bym dał, ale z godzinke dłużej by to trwałoi kolejne nadwyrężanie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 22 mar 2014

Do góry
Gosiu Znalazłem aparat i są foteczki . Co z tego, że młodość, kręgosłup domaga sie pilnej rehabilitacji, w poniedziałek muszę się umówić do lekarza no ale ty dokładnie wiesz co to problem z kręgosłupem.

Nikita jak jest pogoda to trzeba pracować, a że troszke poboli to trudno jutro będzie można odpocząć

Krysiu z zakupów jestem bardzo zadowolony i z prac również. Szkoda tylko, że zapomniałem znów ponawozić.

Olu oby tak było
Ogród cioci 21:25, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jestem za propozycją Ani a że została juz zaklepna to super, czekać tylko na kolejną relacje

Ja podziwiam u ciebie a ty już u mnie
Ogród cioci 21:24, 22 mar 2014

Do góry
Jestem za propozycją Ani a że została juz zaklepna to super, czekać tylko na kolejną relacje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:21, 22 mar 2014

Do góry
I jeszcze taki smaczek Trawki poszły do donic z bratkami, ale takie będą tutaj docelowo w większej ilości.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:18, 22 mar 2014

Do góry
Po porządkach na rabacie przyszedł czas na przymiarki.
Podkreślam część krzewów pracowała w roli statystów w celu rozmieszczenia wszystkich planowanych buksików na rabacie, a docelowe są dwa stożki i duża kula.

Kula oczywiście musiała być podsadzona z jednej strony i mocno przycięta, w sumie dobrze wyszło, że w zeszłym roku nie jej nie obcinałem. Troszke się jedynie obawiam bo bardzo osypała się ziemia z korzeni.

Podkreślam jeszcze raz żeby się ktoś nie przestraszył, częśc roślin służyła tylko do rozmieszczenia reszty roślin
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 22 mar 2014

Do góry
Wspominany uparty cyprysik przegrał walke.
Jak tak patrze na ten trawnik i te koleiny to mnie skręca, ale rok jeszcze wytrzymam, najpierw kanalizacja potem podjazd...

Rabaty wyczyszczona i już bez starych krzewów

I z obwódką
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 22 mar 2014

Do góry
Proszę tutaj nie mówić, zę monotematycznie tylko wklejać pełno zdjęć cebulowych
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:59, 22 mar 2014

Do góry
Aniu wcale nie tak skromnie go ogoliłaś, całe 'gacie' poszły Ja to baaardzo nie lubie jałowców, jeszcze tylko trzy mi w ogrodzie ozstały, ale one też niedługo pożegnają się z moim adresem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Rewolucje najlepiej się ogląda, a ambrowce się już niedługo ładnie nam przedstawią
Jeszcze zapytam czy tniesz swoje Pissardi. Kupiłem dzisiaj i nie wiem czy zrobić im ostre cięcię aby od razu się mocno zagęściły, na kwiatach w tym roku mi nie zależy bo wiadomo kilkanaście patyków i tak szału nie zrobi

Tnę je bo mają długie łyse przyrosty. Ciecie zaraz po kwitnieniu. Zaobserwowałam, ze kwitna na pędach dwuletnich i starszych. Na rocznych przyrostach po kilka listków.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Rewolucje najlepiej się ogląda, a ambrowce się już niedługo ładnie nam przedstawią
Jeszcze zapytam czy tniesz swoje Pissardi. Kupiłem dzisiaj i nie wiem czy zrobić im ostre cięcię aby od razu się mocno zagęściły, na kwiatach w tym roku mi nie zależy bo wiadomo kilkanaście patyków i tak szału nie zrobi
Pamiętam, że Danusia mówiła by ciąć po kwitnięciu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Pamiętam, że Danusia mówiła by ciąć po kwitnięciu
Szmaragdowy Zakątek 20:54, 22 mar 2014

Do góry
Tak właśnie zrobie tylko muszę sobie zaplanować odpowiedni termin,a nabiore tyle ile osobówka zmieści tak na zapas żeby nie było trzeba drugi raz jechać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 22 mar 2014

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:45, 22 mar 2014

Do góry
Kasiu u mnie w ogrodzie przed ogrodowiskiem było dużo bukszpanów, ale żaden nie był pożądnie wyeksponowany i w sumie były niedoceniane. Teraz to zmieniam.
O buksiakch już zadecydowałem, było trzeba podjąć decyzje, trzeba dokupić stożek 90cm.

Aniu zaraz jakieś fotki wgram jak znajde aparat przy sprzątaniu zapewne został położony tam gdzie nie powinien O żurawkach u Ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:41, 22 mar 2014

Do góry
Nie pamiętam kiedy ostatnio się tyle napracowałem, musiałem wziąć gorącą kąpiel, ale po tym tylko wszystkie mięśnie mnie bolą marudze jak stary dziadek.
To teraz wykonane dzisiaj prace.
- poranny szkółking i zakup śliwy Pissardi i bukszpana,
- dokończenie obrzeża z kostki,
- wysadzenie i posadzenie do doniczek gdzieś z 200 szafirków, ile było wybierania i korzeni z krzewów,
- wykopanie ostatnich dwóch krzewów z rabaty, z jałowcem poszło lekko, ale cyprysik skubany nie chciał się ruszyć,
- wysprzątanie z reszty korzeni i śmieciorów rabaty, jakieś dwie pełne taczki, nie mam pojęcia gdzie to się wszystko chowało, bo od początku już chyba z 10 taczek wywiozłem,
- posadziłem śliwe, i stożki bukszpanowe,
- przesadzona kula bukszpanowa, coś źle mierzyłem bo zimą miała 60cm średnicy, dzisiaj po zmierzeniu miała 80cm, cuda się dzieją ,
- kula zostałą wykulkowana i przy okazji trzymania nożyc w rękach dwie tuje też się wykulkowały,
- skoczyłem się po bratki i dwie donicowe kompozycje z pozostałości i bratków powstały,
- przy okazji pomagałem wynosić meble z salonu przygotowywanego do remontu,
- na końcu posprzątałem i o 19:25 wszedłem do domu.
Nie wiem czy na fotki mam siły ale końcowego efektu i tak nie uchwyciłem.
Teraz brakuje 3 kul bukszpanowych i jednego stożka i maaasy inych roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies