Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 15:09, 19 cze 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)

Aaaa nie kupilam:/ jakoś niedawno to było ale jutro wejdę. W płynie był, zielona butelka

oki dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:56, 19 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Zachorować teraz nie mogą

zaraz Ci coś powiem
Tu ma być ogród :) 14:34, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Lidl to mam w sumie pod ręką A mogłabyś pokazać jak wygląda?

Aaaa nie kupilam:/ jakoś niedawno to było ale jutro wejdę. W płynie był, zielona butelka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:08, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Podoba mi się tak Edyta ... nooooo

Mi się wydaje, że lepiej niż z jałowcami, ale każdy ma inny gust.

Kluczem do rozwiązania problemu jest tutaj najwyraźniej eM, więc pokaż mu tą fotkę i niech sam się namyśli, już tyle zmian przeforsowałaś, że i do tej on dojrzeje
Ja się mogę dziś zakładać, że za jakiś czas jałowców nie będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:06, 19 cze 2016

Do góry
ameli
Niezła akcja
Tu ma być ogród :) 13:56, 19 cze 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)

Też tak zrobię. Nawóz do bukszpanów widziałam też w Lidlu.

Lidl to mam w sumie pod ręką A mogłabyś pokazać jak wygląda?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:53, 19 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
życie jest pełne dylematówlub jak co poniektórzy mówią życie to sztuka wyborumożna posadzić jałowce a za kilka lat wyciąć jałowce, można tez zburzyć garaż i ściany nie będzie, i nie trzeba będzie jałowców sadzić

To mi pomoglaś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:46, 19 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No to ze szmaragdami do kompletu

Podoba mi się tak Edyta ... nooooo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:46, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kurczę no i znowu mam dylemat
życie jest pełne dylematówlub jak co poniektórzy mówią życie to sztuka wyborumożna posadzić jałowce a za kilka lat wyciąć jałowce, można tez zburzyć garaż i ściany nie będzie, i nie trzeba będzie jałowców sadzić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:45, 19 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

No i posadzone

I co myslisz, ze to dobry pomysł?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:44, 19 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Co do bukszpanów to właśnie obserwuję u siebie, wszystkie obwódki sadzone w kwietniu ubiegłego roku są idealne, ale im zaleciała azofoska od trawnika i gnojówka którą lałam pod wiśnie będace w środku tych obwódek.
Kule sadziłam w październiku, od tygodnia żółkną w środku, a do niedawna były śliczne, przuyrosty też mają bardzo ładne, obstawiam, że trzeba je czymś zasilić i w tym tygodniu się za to wezmę.

Co do ścianki, też mnie drażni, że do połowy jałowce dalej nic, ale jałowców bym nie ciągnęła, a wtęcz się ich pozbyła (wiem drastycznie, ale mówię szczerze).
Lustra, ramki itp, chyba też nie, bo wydaje mi się, że ta ścianka ma być tam najważniejsza i nie potrzeba od niej odwracać uwagi i dodatkowe elementy to byłoby już za dużo.
Ja bym pociągnęła na całej ściance szmaragdy, jako kontynuację tego co masz po lewej stronie, albo cisy, bo to masz po prawej stronie.

Sama 3 świdośliwa, wg mnie nie załatwi sprawy, ale już jeśli pojawi się na tle jednolitej zieleni (szmaragdy, cisy) i jest tam wystarczająco dużo miejsca to może być ok.

Widziałam, ze z bukszpanami już Ci Toszka pomaga Także będzie dobrze. No właśnie mi się przypomniało, że florovitem też lałam po liściach

Co do ścianki to od początku mnie drażniła ta pusta ściana
Pozbyć się jałowców to raczej niewykonalne ... bo eM nie pozwala kurczę i trochę szkoda ... no co tu zrobić?!!!

Elementy dodatkowe typu lustro to chyba byłoby już za dużo dobrego i wyszedłby bałagan ...

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:27, 19 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Juzia fajnie wymyśliła według mnie jednolite tło to jest to trzeciej ŚŚ tam nie widzę..

No nie ... Ola jalowce? Naprawdę?!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:26, 19 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Ja z tym malowaniem to żartowałam

No myślę ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:25, 19 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Dla mnie też.
Pierwsze skrzypce gra ścianka wodna a nie ściana budynku
Poza tym....na tym niebieskawym tle bukszpany i ŚŚ lepiej widoczne.

Kurczę no i znowu mam dylemat
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:46, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki Edytko
Kształt niebanalny bo musiał się wpisać w cała rabatę
Bukszpany nawoziłam azofoską wiosną i chyba raz podlałam gnojowką z pokrzyw. Teraz się zastanawiam czy mi tych moich pieknych kulek słońce nie przypali Mam jedną siatkę cieniującą ale jak to zrobić bezpośrednio na bukszpanach położyć?
A propos zieloności bukszpanów jeszcze mam taką refleksję, że bukszpany pierwszy sezon u mnie nie sa ładne ... dokładnie tak jak piszesz takie żółtawe, nie mają za dużo przyrostów a dodatkowo niekształtne ... o tak jak tu:

Dopiero w kolejnym sezonie się zbierają

PS A co myślisz o tej nieszczęsnej białej ścianie?

Co do bukszpanów to właśnie obserwuję u siebie, wszystkie obwódki sadzone w kwietniu ubiegłego roku są idealne, ale im zaleciała azofoska od trawnika i gnojówka którą lałam pod wiśnie będace w środku tych obwódek.
Kule sadziłam w październiku, od tygodnia żółkną w środku, a do niedawna były śliczne, przuyrosty też mają bardzo ładne, obstawiam, że trzeba je czymś zasilić i w tym tygodniu się za to wezmę.

Co do ścianki, też mnie drażni, że do połowy jałowce dalej nic, ale jałowców bym nie ciągnęła, a wtęcz się ich pozbyła (wiem drastycznie, ale mówię szczerze).
Lustra, ramki itp, chyba też nie, bo wydaje mi się, że ta ścianka ma być tam najważniejsza i nie potrzeba od niej odwracać uwagi i dodatkowe elementy to byłoby już za dużo.
Ja bym pociągnęła na całej ściance szmaragdy, jako kontynuację tego co masz po lewej stronie, albo cisy, bo to masz po prawej stronie.

Sama 3 świdośliwa, wg mnie nie załatwi sprawy, ale już jeśli pojawi się na tle jednolitej zieleni (szmaragdy, cisy) i jest tam wystarczająco dużo miejsca to może być ok.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:35, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu
Tylko czym ją zakryć żeby to wszystko fajnie wyglądało?
Juzia proponuje pociągnąć jalowce ... ja tam widzę jeszcze jedną ŚŚ.
Byłaby rabata w ksztalcie koła z 3 ŚŚ a jałowce jako tło do ścianki ...

Juzia fajnie wymyśliła według mnie jednolite tło to jest to trzeciej ŚŚ tam nie widzę..
Tu ma być ogród :) 12:32, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A gdzie go kupiłaś?

wiesz, musiałam sprawdzić, bo kupiłam jak byłam paczkę do Ciebie nadać, w miasteczku, w którym w ogóle nie bywam a wtedy przy okazji weszłam do Aldi i tam to było, wzięłam jeszcze do bylin.

Tu ma być ogród :) 12:25, 19 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W tym roku chyba go nie było w ogóle w ofercie.
Ale w jednym markecie kupiłam takie coś.

A gdzie go kupiłaś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:20, 19 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Można kupić ciut niższe i te wielkie przyciąć

No można tylko gdzie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:18, 19 cze 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ale masz slicznie ren, pieknie

Kuleczki takie równiutkie i zdrowo zielone - ja mam jeszcze cięcie przed soba i nawet nie wiem kiedy sie za to zabrać...

scianka bedzie mega - chciałabym mieć tez jakis element wodny w ogrodzie, pomysłu brak.
tez jestem za zakryciem ściany, jałowce nie za bardzo... moze pomysł navi dobry, przymocuj kratkę, taką mało widoczną, z druta np. i daj tego powojnika.
Taka goła za bardzo przyciąga uwagę.
A może jakieś lustro albo niby okienko w szprosach...

Dziękuję motylku
Ty na pewno coś fajnego wymyślisz u siebie
Powojniki na ścianę hmmm ... nie widzi mi się ... ale lustro? ... może to jest myśl? ... tylko czy nie za dużó już tego wszystkiego w jednym miejscu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies