Widziałam Edenkę u Marioli z O i zachwycała mnie. Teraz moja pokazuje spektakl. Na pewno się doczekasz Po raz pierwszy swoją mało przycięłam. A wczoraj połowę kwiatów musiałam wyciąć
Zachwyca mnie też Goethe, zapachem jest wielkokwiatowa ale niestety ilość kwiatów nie taka. Jak koło niej przechodzę to zapach słodki dobiega szkoda tylko że róże tak krótko kwitną.
Juzia, Agatorek, całkiem możliwe, że tylko ja tak dziwnie mam dziś z rana obchód, wszystko jest na swoim miejscu róże kwitną, a najbardziej szaleje cukinia i ogórek. Znalazłam też ... czerwone pomidorki! Kompost i pogoda i proszę jaki efekt
Zawitka! Chopin ma piękne, duże kwiaty, rośnie zdrowo, ale u mnie nie rozkrzewia się. Krzew, który kupiłam w zeszłym roku ma trzy łodygi z kwiatami, a starszy tylko dwie, ale wyższe. Po przekwitnięciu muszę obciąć i za jakiś czas będą nowe.
Nie wiem, jak rośnie u innych. U mnie róże mają ciasno i idą w górę, moja wina, wciskam ich za dużo.
Na pierwszym zdjęciu jest młodszy Chopin, ma trzy kwiaty, a na drugim starsza
róża, ma dwa wysokie pędy, ale za to na każdym po kilka kwiatów, właściwie jeszcze pąków.