Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 09:45, 04 maj 2021

Do góry
Dzień dobry, proszę o pomoc z nazwaniu tych krzewów i dziękuję za pomoc

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 09:38, 04 maj 2021

Do góry
Kim napisał(a)
Jeszcze z nowości mam zrobione takie stojaczki na róże mąż zrobił sam zobaczymy jak się sprawdzą ,narazie róże są maleńkie to trudno powiedzieć czy to był dobry pomysł

Bardzo ciekawe stojaki na roże Spróbuj poprowadzić gałązki różane możliwie poziomo, będą mocniej kwitnąć. Szkoda, że mój mąż taki nietechniczny... Może sama sobie poskręcam takie piękne kratki drewniane.
Jakie róże masz tam posadzone?
Sezon 2017 u Hanusi 09:38, 04 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Izabelko, dziękuję, może się uda.

Elisko, u mnie zimnica podobna do Twojej, tylko ja porównania nie mam między przydomowym a tym na wyjeźd z domowego okna tylko czubki drzew widze i tyle rozpoznaję, że robią się zielone. Mam nadzieję na to ciepło na każdy początek tygodnia, a tu mi znowu prognoza przesuwa temperatury nie tak jakbym chciała.

Ciepłego tygodnia.

Magdo, no widuję owczarki, ale raczej chodzące przy nodze, i przeważnie z panami. Panie rzadko z nimi się prowadzają. Jako rasa mnie się podoba, ale, jak wiesz, nie na mój pesel.

Hanuś, u mnie po osiedlu dwie panie z owczarkami chodzą.
A teraz powiem ci ciekawostkę, która usłyszałam na szkoleniu. Otóż nasza pani szkoleniowiec, 12 lat temu wzięła kota ze schroniska, takiego maluszka. Kotka była u niej 4 miesiące i zagubiła się. Po 12 latach pani odebrała telefon z informacją, że znaleziono jej kotkę w Kazimierzu - pani jest z Wrocławia Okazało się, że około 12 lat temu zaczęto wszczepiać chipy zwierzakom i koteczka przy wyjściu ze schroniska, również takowy dostała. Teraz kotka znowu jest z panią, jej rodziną i wielkim owczarkiem niemieckim, którego ustawia jak chce Dodam, że podobno jest to jedyny znany owczarek niemiecki wychowany na kanapowca - tak powiedział jej psi trener.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 09:36, 04 maj 2021

Do góry
Kim napisał(a)
Doradzcie proszę ,kiedy mogę przyciąć Śliwy wiśniowe
Mam posadzone takie krzoki i chciałabym żeby się zagęściły
czy teraz jak przekwitną to dobry moment ?
Mam fotkę ale nie wiem czy będzie je widać

Ładne egzemplarze, wystarczy tylko każdą gałązkę przyciąć o 1/3 długości, stopniując cięcie na kształt kuli. Będą się ładnie zagęszczać Tak jak Ci u mnie napisałam, najlepiej w czerwcu ciąć.
Zieleń, drewno i antracyt 09:13, 04 maj 2021

Do góry
edi75 napisał(a)
Udało się podziałać ..u mnie pogoda fatalna była.Tylko w piątek mogłam cos porobić w ogrodzie...to wyplewione moje 56mx2m

Wyplewione całkiem sporo
Weekend rzeczywiście nie był ogrodowy, w niedzielę lało non stop, wczoraj niby pojawiało się słońce, ale wiatr był lodowaty.
Udało mi się tylko wysiać i wysadzić cześć jednorocznych, za zimno było na inne prace. Dzisiaj chciałabym w końcu ciachnąć resztę lawendy, trochę już późno na to, ale trudno.

Tulipany na leśnej zaczynają, zresztą cała rabata powoli się zieleni Czekam tylko na paprocie. Z drugiej strony huśtawki tez zaczyna być kolorowo A na taras trafiło maleństwo, szkoda, że u mnie zawsze rośnie tylko jako jednoroczne, nie wiem dlaczego.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:19, 04 maj 2021

Do góry
Anusia napisał(a)
Owocna majowka pomimo niepogody. Inspiracje zaczerpnelam z netu Akryl format 30×40

Aniu, piękne, tak sama namalowałaś?

Ładne tulipanki, może w tym roku posadzę ale muszę chyba w koszyczkach, bo inaczej donice zjedzą.
Przerwa na kawę... 08:16, 04 maj 2021

Do góry
Podoba mi się
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:09, 04 maj 2021

Do góry
Owocna majowka pomimo niepogody. Inspiracje zaczerpnelam z netu Akryl format 30×40

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:44, 04 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dumna mamunia siedzi na pisklakach, już ma troje dzieci, a czwarte w jajku już piszczy

a maluchy uczą się jeść

Cudne
W ogródku Martki 07:33, 04 maj 2021

Do góry
Przemarznięty liść przepadł, obok nowy rozwija się, optymizm wraca Dobrego dnia!
Rozpoznawanie chorób i szkodników 07:11, 04 maj 2021

Do góry
Proszę o poradę. Mam tuje, przyciąlem ja na wiosnę około miesiąc temu w kulkę - tylko wyrównanie i po jakimś czasie zaczęła cała żółknąć. Dawałem nawóz specjalny. Czy da się to jakoś uratować ??

Szmaragdowy Zakątek 00:59, 04 maj 2021

Do góry
Alfopark przywitał nas niesamowitymi kolorami !!!!!

Szmaragdowy Zakątek 00:56, 04 maj 2021

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 00:53, 04 maj 2021

Do góry
Natomiast podczas majówki znalazłyśmy cudowną wiosnę !!!!!!!

Szmaragdowy Zakątek 00:51, 04 maj 2021

Do góry
A w drodze powrotnej w Pszczyna, zamek i park

Szmaragdowy Zakątek 00:48, 04 maj 2021

Do góry
Ekipę łódzką jak zwykle gdzieś nosi i pomimo lockdown'u (z zachowaniem wszystkich środków ostrożności) wciąż jest aktywna !!!!
W poprzedni weekend odwiedziłyśmy cudowny Cieszyn i uroczy szlak magnolii.

Ogród w Klein Kottorz 00:05, 04 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Dzisiaj dostałam przesyłkę od Grażyny (Gogo). Podzieliła się ze mną ciemiernikami
Tutaj bezpośrednio po rozpakowaniu z profesjonalnych zabezpieczeń

Grażyna dzięki bardzo

Ładne sadzonki. A ja mam wyrzuty sumienia odnośnie tej stipy.
Danusiu chętnie bym też przesłała. Dobrze, że nie obiecałam bo chyba z tymi maleństwami tylko zostanę. dzisiaj sprawdzałam przycięte spore kępy a tu raptem po kilka ok 19 cm zielonych źdźbeł wyszło. Może coś ruszy.
W zeszłym roku przycięłam i za tydzień były zielone szczotki.
Ogrod stewardessy 23:53, 03 maj 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)
Tak Elu, narobił się bardzo. Zresztą on do leniwych nie należy. Gdyby nie to, że jest pracowity i dużo potrafi sam zrobić to pewnie nie moglibyśmy sobie pozwolić na własny dom z ogrodem.
Dom był w stanie opłakanym gdy go kupowaliśmy i wszyscy nam odradzali jego zakup. Ale my się zdecydowaliśmy mimo wszystko. Ja miałam wizję a mój mąż mnie tak kocha, że wszystkie moje domowe zachcianki spelnia... no prawie wszystkie.

Nasz "trawnik" wygląda teraz tak.

Zdjecie zrobione z pokoju syna, bo nie wolno mi teraz po tej stronie ogrodu chodzić.

Czekam na deszczyk.
Prognoza pogody na przyszły tydzień to trochę słońca, przelotne opady deszczu i raczej chłodno jak na maj.

Nie chwalę teraz dopiero jak wzejdzie aby nie za peszyć.

Kochana jak ty masz Szporkase na wyciągnięcie ręki to można szaleć.
Wcale się nie dziwię, że cię podglądają. A co mają chodzić z opaskami na oczach. To normalne jak ktoś coś robi to ludziska patrzą.

Kamila ty nie czekaj na deszcz tylko podlewaj aby nasiona wzeszły przynajmniej raz na dzien a jak słońce to 2 razy. Bez wody nic nie urośnie
Mur oporowy blisko ogrodzenia 23:25, 03 maj 2021

Do góry
Cześć,

Dopiero zaczynam przygodę z moim ogródkiem Mam dylemat co posadzić wzdłuż ogrodzenia nad murem oporowy, długość ok 20m a szerokość to tylko 1m, strona południowa. Chciałabym jakieś może krzewy iglaste i ozdobne liściaste tak by nie było jednolitej ściany zieleni. Dodam, że to to jest nasz widok z jadalni. Mur oporowy mam nadzieję niebawem zostanie zasłonięty przez bluszcz.

Bedzie wdzięczna za Wasze porady

Pozdrawiam,
Blaski i cienie nowego życia 22:48, 03 maj 2021

Do góry
Dla Roocika- wąska rabata z Silver Dollarami 2020 jesień- widok mam niestety tylko z boku.

Wiosną pod hortensjami można mieć wszystko co się chce,moja kuchenna jest w fazie ciągłych zmian. Ostatnimi czasy stawiam na ciemierniki i moją jasną miodunkę, oczywiście pierwiosnki.

Szerokość hortensji zależy od sposobu posadzenia i prowadzenia.
Przed cięciem

Po cięciu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies