Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Tu ma być ogród :) 12:16, 06 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dziękuję Aniu.

Glediczja późno startuje, ale tak ładnie ożywia ogród, że ja jej nawet wybaczam ten fakt.

Na tle ciemnej zieleni będzie się pięknie prezentować.

wczoraj byłam u Kulasa obok siebie to miał taką ponad 3m za 260zł sporo nie wydaje Ci się?chociaż ona wolno rosnie podobno to pewnie dlatego
Ogród z pergolą 12:16, 06 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o bosze niewiem jak :/ wstyd się przyznać ale stoi jeszcze w doniczkach przy kotłowni czekam aż M sie wkońcu wyrobi i mi kompostu przywiezie i będę sadzić te moje skarby

u mnie tez jeszcze niektóre roślinki czekają na posadzenie zamówiłam w bylinowym kolejne roślinki ale kazałam je wysłać w poniedziałek bo i tak teraz nie mam czasu na sadzenie
w końcu zamówiłam jeżówki green jewel posadzę je za pashminami, ciekawe jak będą razem wyglądać.....
Hirutkowy raj:)) 12:04, 06 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Na dobranoc tegoroczna Pashmina

Voyage

Nostalgia tegoroczna

Krysia piękne róże Voyage mi się spodobała, taka bezproblemowa jak Pashmina? śmieci?
a hortensje od bozgi tez mi się ładnie ukorzeniły ale żeby kwitły??! no wiesz co...przesadzasz!
Ogród Mirelli 11:35, 06 lip 2016

Do góry
podpinam się pod pytanie Ani-Makao
powiedz nam cos więcej o tej pomponelli, niesamowita jest..wiem ze Marta Zielona jeszcze ją ma.
mnie interesuje czy jest śmieciuch?bo od kiedy mam Artemis wiem ze już będę na to zwracała uwagę
Rododendronowy ogród II. 11:28, 06 lip 2016

Do góry
zgadzam się w 100% z Małgosią
jak nic Bogusia kolejny zlot planuj teraz różany
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:24, 06 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

....to u ciebie taka prowizorka na froncie jak i u mnie ;D zbieram rosliny i sadzę gdzie się da a jak bedzie komplet to rabaty się zrobi nie ma się co przejmować

tak sobie wlasnie wmawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:21, 06 lip 2016

Do góry
Beata pokażesz jak teraz wyglada ta rabata z przegorzanem?
o ta https://pl.pinterest.com/pin/166422148709167575/
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:20, 06 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ania, ale ty takiego balaganu chyba nie chcesz ? u ciebie tak bardziej nowoczesnie i formalnie bedzie ?

na froncie nie ma co pokazywac poki nie mam opaski wokol domu, sciezek, podjazdu...
posadzilam cos prowizorycznie zeby gola ziemia nie straszyla
cyknelam fotke telefonem specjalnie dla ciebie ...innych prosze o nie patrzenie ale i tak nic nie widac

bałaganu nie chcę chcę busz
niewiem czy będzie formalnie bo mieszane rabaty tez mi się podobają. chyba pomieszam trochę uporządkowanych, szpalerowych troche misz-maszowych
to u ciebie taka prowizorka na froncie jak i u mnie ;D zbieram rosliny i sadzę gdzie się da a jak bedzie komplet to rabaty się zrobi nie ma się co przejmować
Ogród z pergolą 11:10, 06 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
faaaaaaaajnie tnx
przeglądam stare "działkowce" i wpadł mi taki artykuł w oko

założeniem tej rabaty oprócz kolorów jest tez miejsce: sucho i słonecznie
myslę o takich roślinkach
Bylica luizjańska 'Silver Queen'
wydmuchrzyca i stipa
werbena
przegorzan
lawenda
perovskia
szałwia srebrzysta
miodunka

pasowaloby mi przenieść na nią też artemis bo mnie wkurza śmieciuch ale niewiem czy mi nie zaburzy koncepcji liśćmi..
dziewanna jedwabista tez jest super tylko te jej żólte kwiaty :/

miodunka? ja swoją musiałam przenieść w cień i wilgoć bo na słońcu paliła ją niemiłosiernie,
wydmurzyca się pokłada, zamień na owsicę lub coś innego...
Ogród z pergolą 11:07, 06 lip 2016

Do góry
faaaaaaaajnie tnx
przeglądam stare "działkowce" i wpadł mi taki artykuł w oko

zastanawiam się nad rabata srebrno-niebiesko-białą, popularna na pinie jest
https://pl.pinterest.com/pin/166422148709149458/

założeniem tej rabaty oprócz kolorów jest tez miejsce: sucho i słonecznie
myslę o takich roślinkach
Bylica luizjańska 'Silver Queen'
wydmuchrzyca i stipa
werbena
przegorzan
lawenda
perovskia
szałwia srebrzysta
miodunka

pasowaloby mi przenieść na nią też artemis bo mnie wkurza śmieciuch ale niewiem czy mi nie zaburzy koncepcji liśćmi..
dziewanna jedwabista tez jest super tylko te jej żólte kwiaty :/
Ogród z pergolą 10:28, 06 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
MAM PROŚBĘ APEL
głownie do moich łódzkich dziewczyn z którymi spotkam się w sobotę u Nikity...jeśli któraś z Was ma może przegorzan to ja potrzebuję i proszę o jakąkolwiek sadzoneczkę
plan mi się roi w główce

Ania na razie przegorzan zabiera sie za kwitnięcie, przypomnij się w sierpniu to coś się odkopie
Ogród z pergolą 10:21, 06 lip 2016

Do góry
MAM PROŚBĘ APEL
głownie do moich łódzkich dziewczyn z którymi spotkam się w sobotę u Nikity...jeśli któraś z Was ma może przegorzan to ja potrzebuję i proszę o jakąkolwiek sadzoneczkę
plan mi się roi w główce
Ogród z pergolą 10:18, 06 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Nie ma takiej opcji Jak coś się zacznie, to dosypię, tak miałam już kiedyś - musi być gruba warstwa kory i nic nie przerasta
Mieliśmy grubo kory przez dwa lata, jak jeszcze były stare nasadzenia i nic nam nie przerastało

A drobniejsza kora to i może ładniejsza ale szybko miesza się z ziemią (podobno z korzyścią dla gleby ) i non stop kolor jej trzeba dosypywać i dopiero chwasty szaleją :/

to tez nie dobrze..niech to wszystko nam szybko rośnie i chwasty przerasta i zasłania nie?
Ogród z pergolą 10:17, 06 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Widzę, że kocimiętkę potraktowałaś bezlitośnie

krótko i na temat cała ja
ma czas do chrzcin do zebrania się inaczej przestanę ją kochać
Ogród z pergolą 10:14, 06 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja na poczatku jak się zakorowałam to tez miałam spokój, za rok zobaczysz jaka zabawa Cię czeka teraz z perspektywy czasu to chyba bym sypała tą najdrobniejszą korę, większą skorupę tworzy i może chwasty się tak nie przebijają.......
hektarów nie mam ale mam tak ze jak coś kosztuje mnie dużo pracy to zastanawiam się nad tym na milion sposobów i wkońcu wymyślam coś lepszego

Nie ma takiej opcji Jak coś się zacznie, to dosypię, tak miałam już kiedyś - musi być gruba warstwa kory i nic nie przerasta
Mieliśmy grubo kory przez dwa lata, jak jeszcze były stare nasadzenia i nic nam nie przerastało

A drobniejsza kora to i może ładniejsza ale szybko miesza się z ziemią (podobno z korzyścią dla gleby ) i non stop kolor jej trzeba dosypywać i dopiero chwasty szaleją :/
Ogród z pergolą 10:07, 06 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu jak tam twoje jeżówki meteor pink? moja jedna okazała się pomylona ale mają mi dosłać prawidłową odmianę.

o bosze niewiem jak :/ wstyd się przyznać ale stoi jeszcze w doniczkach przy kotłowni czekam aż M sie wkońcu wyrobi i mi kompostu przywiezie i będę sadzić te moje skarby
Ogród z pergolą 10:05, 06 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Kora na różance nie będzie dobrze wyglądać... chyba że mielona.
Może należy działać jeszcze inaczej - układać gazety, moczyć i sypać kompost Chwasty się nie przebiją a kompost swe wartości zostawi. Poza tym inaczej wygląda z czasem gazety się rozłożą, a kompostem można uzupełniać rabatę co roku. Ale w piątek pogadamy buźka

mi generalnie najbardziej podoba sie kompost na rabatach nawet bardziej niz kora, tylko szkoda ze na nim tez chwasty szaleją
sposób z gazetami zrobiłam na grujecznikowej to zobaczysz jaki efekt
Ogród z pergolą 10:01, 06 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Aniu chwastów współczuję :/ Ja odkąd się zakorowałam mam względny spokój a tam gdzie nie dałam kory chwasty szaleją jak głooopie :/
Może sama dasz radę tą korę przenieść No chyba, że tego masz hektary...

ja na poczatku jak się zakorowałam to tez miałam spokój, za rok zobaczysz jaka zabawa Cię czeka teraz z perspektywy czasu to chyba bym sypała tą najdrobniejszą korę, większą skorupę tworzy i może chwasty się tak nie przebijają.......
hektarów nie mam ale mam tak ze jak coś kosztuje mnie dużo pracy to zastanawiam się nad tym na milion sposobów i wkońcu wymyślam coś lepszego
Ogród z pergolą 09:55, 06 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A może podpytaj deliktanie eMa-chyba, że już wiesz, że nie da się namówićJa póki co sypię skoszoną trawę-pod płot gdzie będzie żywopłot grabowy.Ale i tak wszędzie zaczęła mi szaleć lebioda-normalnie śni mi się po nocach:-/

niewiem, pomysle jeszcze... mam trochę innych tematów nie ogrodowych na głowie
lebioda jest jednoroczna tylko jak się wysieje to ci i za 10 lat z tego urośnie tak jak gorczyca polna. ja miałam tą drugą właśnie to pomogło niskie koszenie, nie dopuszczaj zeby kwitła i sie wysiewała to za rok będziesz miała o wiele, wiele mniej
Anna i Ogród 09:34, 06 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wygięta sosna

Nowa rabata prawie w całości ale wszystko jeszcze malutkie więc więcej będzie widać w przyszłym sezonie (mam nadzieję)

Red Fairy

2 dni tylko nie zaglądalam a tu takie zmiany wow!
szacun że taką duzą rabate na raz ogarnęłaś..
płytki na tarasie fajne, takie przedłużenie salonu pewnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies