A może podpytaj deliktanie eMa-chyba, że już wiesz, że nie da się namówićJa póki co sypię skoszoną trawę-pod płot gdzie będzie żywopłot grabowy.Ale i tak wszędzie zaczęła mi szaleć lebioda-normalnie śni mi się po nocach:-/
Aniu chwastów współczuję :/ Ja odkąd się zakorowałam mam względny spokój a tam gdzie nie dałam kory chwasty szaleją jak głooopie :/
Może sama dasz radę tą korę przenieść No chyba, że tego masz hektary...
Kora na różance nie będzie dobrze wyglądać... chyba że mielona.
Może należy działać jeszcze inaczej - układać gazety, moczyć i sypać kompost Chwasty się nie przebiją a kompost swe wartości zostawi. Poza tym inaczej wygląda z czasem gazety się rozłożą, a kompostem można uzupełniać rabatę co roku. Ale w piątek pogadamy buźka
niewiem, pomysle jeszcze... mam trochę innych tematów nie ogrodowych na głowie
lebioda jest jednoroczna tylko jak się wysieje to ci i za 10 lat z tego urośnie tak jak gorczyca polna. ja miałam tą drugą właśnie to pomogło niskie koszenie, nie dopuszczaj zeby kwitła i sie wysiewała to za rok będziesz miała o wiele, wiele mniej
ja na poczatku jak się zakorowałam to tez miałam spokój, za rok zobaczysz jaka zabawa Cię czeka teraz z perspektywy czasu to chyba bym sypała tą najdrobniejszą korę, większą skorupę tworzy i może chwasty się tak nie przebijają.......
hektarów nie mam ale mam tak ze jak coś kosztuje mnie dużo pracy to zastanawiam się nad tym na milion sposobów i wkońcu wymyślam coś lepszego
mi generalnie najbardziej podoba sie kompost na rabatach nawet bardziej niz kora, tylko szkoda ze na nim tez chwasty szaleją
sposób z gazetami zrobiłam na grujecznikowej to zobaczysz jaki efekt
o bosze niewiem jak :/ wstyd się przyznać ale stoi jeszcze w doniczkach przy kotłowni czekam aż M sie wkońcu wyrobi i mi kompostu przywiezie i będę sadzić te moje skarby
Nie ma takiej opcji Jak coś się zacznie, to dosypię, tak miałam już kiedyś - musi być gruba warstwa kory i nic nie przerasta
Mieliśmy grubo kory przez dwa lata, jak jeszcze były stare nasadzenia i nic nam nie przerastało
A drobniejsza kora to i może ładniejsza ale szybko miesza się z ziemią (podobno z korzyścią dla gleby ) i non stop kolor jej trzeba dosypywać i dopiero chwasty szaleją :/