Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

"W kolorze blue" 20:26, 21 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

jak buki posadzisz to akurat zima lodem skuje ziemię i zaczniesz pewnie akcję sadzenia cebulowych kilofem w ziemi. Spoko, wyrobisz się do Sylestra, paznokcie odmoczysz do ferii, a wtedy zacznie Cię gonić do siania pomidorów i papryki na parapetach. Będziesz do nich gadać do marca, a potem już do ogrodu.
Przegrana jesteś, nie ma co.
Buziaki- idę czytać Hobbita najmniejszemu.

Gratulacje

Jakby co to kilofa wiesz gdzie szukać
"W kolorze blue" 20:17, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

no ja! zaś na mnie

I Tobie buziaki Mała- jak się delikatnie wrzeszczy?
"W kolorze blue" 20:16, 21 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Jola, MOWY NIE MA teraz to ja zapdnę w sen zimowy, tylko sobie buki posadzę

Kasia, dziękować, plus docen swoje precyzyjne ruchy od razu:_)

jak buki posadzisz to akurat zima lodem skuje ziemię i zaczniesz pewnie akcję sadzenia cebulowych kilofem w ziemi. Spoko, wyrobisz się do Sylestra, paznokcie odmoczysz do ferii, a wtedy zacznie Cię gonić do siania pomidorów i papryki na parapetach. Będziesz do nich gadać do marca, a potem już do ogrodu.
Przegrana jesteś, nie ma co.
Buziaki- idę czytać Hobbita najmniejszemu.
Borówcowy raj 14:55, 21 wrz 2015

Do góry
Moniu ja też uwielbiam , dlatego uwielbiam też Twój ogród ☺

Magnolia przez to że jest ładna wiosną , musi mieć ładne towarzystwo ☺
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:55, 21 wrz 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

No to git. Magnolia piękne drzewko
U Pudełka w Pisarzowicach można dostać bardzo ładne i zdrowe sadzonki cisa hicksii i hilli - po 13 zeta w detalu, w hurcie po 10,80 zeta brutto z Vat, a myślę, że jak piszesz o ekranie, to sporo ich będziesz potrzebowała, więc powyżej 10 szt. już możesz negocjować cenę. Ja się zawsze targuję ze sprzedawcami przy większych zakupach z jednej odmiany.

oj tego nie chiałam przeczytać...i znowu dzień rozmyslań do tyłu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:43, 21 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Tak, jednak magnolie a z tyłu jej dam ekran z cisa

No to git. Magnolia piękne drzewko
U Pudełka w Pisarzowicach można dostać bardzo ładne i zdrowe sadzonki cisa hicksii i hilli - po 13 zeta w detalu, w hurcie po 10,80 zeta brutto z Vat, a myślę, że jak piszesz o ekranie, to sporo ich będziesz potrzebowała, więc powyżej 10 szt. już możesz negocjować cenę. Ja się zawsze targuję ze sprzedawcami przy większych zakupach z jednej odmiany.
Odcienie zieleni 13:13, 21 wrz 2015

Do góry
Czyli magnolia i szmaragdy Będzie Pani zadowolona i Pani małżonek też będzie

Sorki, że tak pobieżnie czytam Twój wątek , ale wiecznie gonię z czasem (praca na 2 etaty i mnóstwo innych spraw)...
Wywnioskowałam, że lubisz tak monochromatycznie. To całkiem fajny kierunek. Możesz złamać tę zieleń ewentualnie elegancką bielą. Ja Ci polecam wątek Ani Lecę w kulki, ona ma bardzo elegancki ogród, w zasadzie trzyma się kilku sprawdzonych roślin i powiem Ci, że wygląda to obłędnie. Ogród znam dobrze i to osobiście, polecam, warto tam zajrzeć. Ania też pisze bloga o tym samym tytule, to na pewno ją znajdziesz tu i w sieci

Pozdrawiam serdecznie
Borówcowy raj 13:07, 21 wrz 2015

Do góry
Masakra z tymi ślimakami.

Moniu ja jeszcze z pytaniem. Czym masz wypełnioną przestrzeń pomiędzy danicami?
Jak duże rozrosły się Twoje danicowe kulki?
Planuję dać 4 daniki nieopodal magnolii i nie wiem co im posadzić do towarzystwa.
Magnolia podobno nie lubi być podsadzona niczym.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:42, 20 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Ten kształt powstał tylko dlatego, że na końcu stała magnolia i musiałam o nią zahaczyć wytargałam całą ziemię bo nawet nie śmiałam wspominać Grzesiowi, ze można by ją ruszyć - Magnolkę - A On przyszedł i stwierdził, ze ta magnolia tam nie może stać i przesadził ja na środek.

Gdybym to wiedziała.... Toż bym rabatę inaczej poprowadziła, no ale nic- kiedyś ją zakręcę i poprowadzę dalej. Dziś jest JAJO

Ale to jajo naprawdę fajnie wygląda....a jak już Grzesiu za planowanie kwiecia na rabatach się wziął to już całkiem dumna powinnaś być
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:32, 20 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Idealne jajo....a jaki kant?....super

Ten kształt powstał tylko dlatego, że na końcu stała magnolia i musiałam o nią zahaczyć wytargałam całą ziemię bo nawet nie śmiałam wspominać Grzesiowi, ze można by ją ruszyć - Magnolkę - A On przyszedł i stwierdził, ze ta magnolia tam nie może stać i przesadził ja na środek.

Gdybym to wiedziała.... Toż bym rabatę inaczej poprowadziła, no ale nic- kiedyś ją zakręcę i poprowadzę dalej. Dziś jest JAJO
Odcienie zieleni 12:38, 20 wrz 2015

Do góry
wiec wydaje mi sie ze Magnolia to rozsadny wybór, ale znowu pomyslałam o grujeczniku?
Odcienie zieleni 12:29, 20 wrz 2015

Do góry
kurcze zapomniałam o korzeniach grabach, on w tym miejscu nie moze być, bo tam są te rury, zostaje tam magnolia. Chyba ze sie mylę co do korzeni?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:04, 19 wrz 2015

Do góry
Dziś przerabialiśmy rabatę i jak na razie nie powala - efekt będzie za jakiś czas Najważniejsze, że rozsadzone wszystko i ma gdzie rosnąć. Jeżówki potrzebują czasu, jak i wszystko pozostałe.

Magnolia dostała miejscówkę na środku, po brzegach hortki, rozplenice w końcu mają miejsce pokazać co potrafią.
Jest tam 9 jeżówek- wszystkie w kolorach czerwieni, żółci, pomarańczu.
Obrzeże to żurawki i liliowce żółte- 30cm.

Poczekam na to wszystko na przyszły rok i zobaczę jak zagra.

18.08.2014

05.09.2015

dzisiejsza rewolucja

Moje małe królestwo 18:17, 18 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
coś mi nie pasi w tym ustawieniu doradźcie mi coś

z prwej jest budleja, miskant w tyle, 2 jeżówki , hortka a z lewej kiścień i iglaczek bez nazwy ( jest to miniaturka wiec jakaś wielki nie urośnie )

z lewej ma przyjść jeszcze biała magnolia jakoś tak mi nie do ładu nie do skaładu w tym ustawieniu

A nie lepiej posadzić po kilka sztuk tego samego? Masz już tutaj hortensje może dokup jeszcze 2 szt będą się wyróżnialy tutaj no i będą bardziej widoczne, lepiej sadzić grupami, bo później wszystko gdzieś ginie, a jak jest czegoś 3-4 szt to robi się fajna plama, Która jest widoczna z daleka
Moje małe królestwo 18:12, 18 wrz 2015

Do góry
coś mi nie pasi w tym ustawieniu doradźcie mi coś

z prwej jest budleja, miskant w tyle, 2 jeżówki , hortka a z lewej kiścień i iglaczek bez nazwy ( jest to miniaturka wiec jakaś wielki nie urośnie )

z lewej ma przyjść jeszcze biała magnolia jakoś tak mi nie do ładu nie do skaładu w tym ustawieniu
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 10:45, 18 wrz 2015

Do góry
Aniasmyk

Niedawno, tzn kiedy? Nie podałem innych informacji, gdyż napisałaś, że opryskana magnolia już była topsinem. Kupiona i zapewne wsadzona "kilka tygodni temu". Mam nadzieję, że nie była nawożona po posadzeniu. Brzegi liścia zbrunatniały i wykruszają się z powodu zbyt wysokiej temperatury i - być może - suchego powietrza. Choroba jeśli była po zastosowaniu oprysku przystopowała, ale zmienionne barwy oznaczają, że liście muszą opaść. Teraz ważne jest podlewanie, żeby roślina mogła przygotować się do zimy. Niektóre plamy podpowiadają, że mogła atakować szara pleśń.

Pozdrawiam
Odcienie zieleni 22:20, 17 wrz 2015

Do góry
Dziekuje Enya, przedtem znalazłam w wizytówce Twojej,ładna. a ja wole jak nie kwitnie, chociaż magnolia to jedyne kwiaty z wszystkich roslin które mnie zachwycają, a najbardziej nie lubie jak kwitną rh
Odcienie zieleni 22:18, 17 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

A to ma być duże drzewo?
Bo jak nie, to może Magnolia one mają płytki korzeń

No własnie małe drzewo i zpłytkim korzeniem, coś jeszcze masz na myśli?
Odcienie zieleni 18:45, 17 wrz 2015

Do góry
Jazzy i Anita wiecie ,ze ta magnolia chyba fajny pomysł, rozumiem ze bukszpan bedzie d tego pasował?A nie wiedziałam ze magnolie tez są szczepione , idę szukać w google.Dziękuję,
Odcienie zieleni 18:38, 17 wrz 2015

Do góry
Albo właśnie magnolia stellata
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies