W taki sposób chcę posadzić trzy brzozy na górce, przed nimi murek oporowy z kostki granitowej.
W tych brzozach musi być chyba coś uporządkowanego, prostego?
A może niski żywopłot cisowy w nawiązaniu do pierwszej części ogrodu i w tym pasku cisowym brzozy?
nie pamiętam jaka masz ziemię... jak nie suche piachy to powinnaś próbowąć, najwyżej pod samymi pniami zrobisz wyspy żwirowe.
Tylko sadż seslerie rzadko, inaczej nie widac jej kształtu, zlewa się w masę, a najładniej jej, jak lekko styka się kępami. Dla jesiennej 60 cm, Heufleriany 50 cm
Też wtedy zastanawiałyśmy się nad bukszpanem Ale plan jest aby kiedyś wszystkie kostki buksowe wymienić na cisowe i te niskie żywoploty cisowe pasowały by do reszty
I jeszcze obiecałam sobie, że Molinie też gdzieś muszę wcisnąć Ale jak piszesz, że on taki wielki to mógłby być na taki ażurowy żywopłot...hmm to jest myśl, może zamiast gracków...
Ola, kiedy pojawiają się te długie kłosy??
Niedzwiedzia raczej za mała-utworzy tylko taka poduchę a chciałabym aby coś tam falowało W seslerii się zakochałam i chyba tak na siłę kombinuję gdzie ja wcisnąć
Kasiu, stipa piękna ale jak będzie mi się co roku wysiewać to szlag będzie mnie trafiał jak będę musiała wyrywać te siewki z kamienia a tego żwiru będzie jeszcze dużo obok tej rabaty brzozowej
Dobrze, że przypominasz o tym, że brzozy to pijaki...muszę o tym pamiętać.
Magnolka pomęczę Cię jak jesteś
Czy żywopłot z cisa mogę posadzić pod ścianą gdzie nie ma rynny? Deszcze nie będzie padał konkretnie na niego tylko czy cis zniesie taki okresowo podmokły teren?