Dla lepszego zobrazowania pokażę co planuję: https://pl.pinterest.com/pin/510595676484124118/ W taki sposób chcę posadzić trzy brzozy na górce, przed nimi murek oporowy z kostki granitowej. W tych brzozach musi być chyba coś uporządkowanego, prostego? A może niski żywopłot cisowy w nawiązaniu do pierwszej części ogrodu i w tym pasku cisowym brzozy?
jak jest dośc wilgotne podłoże, to powinny sobie poradzić ipod brzozami. I najlepiej dla molinii jak powietrze jest ciut wilgotniejsze- np na wybrzeżu jest jej dużo dziko. Olu, tam jest molinia z sesleria, ale raczej sama careulea, gatunek
może własnie molinie pod ścianę?- zniosą nawet i kapanie wody. Albo dereń rozłogowy Kelsey
ale murek jak na fotce?- on będzie podpierał poziom z brzozami?
U mnie pod rynną, koło ściany właśnie rośnie bambus Fargesia i ma się rewelacyjnie. Jest cały czas zielony i piękny, rośnie jak na bambusa dość wolno. Zobaczyałm inspirkę dopiero teraz. No tak, palnęłam z tym bambusem całkiem z innej parafiii
Uwielbiam te inspiracje. Moze z nizszych molini edith dudszus-ja jej troche u siebie planuje