Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w malinówkach 14:18, 23 sie 2024

Do góry
A teraz brzozy Doorenbos. Tutaj tym bardziej myślę, czy dobre sadzonki? Czy miejsce szczepienia jest ok? Wielkość taka jak była umówiona.

Teraz zbliżenia, po kolei.

April podbija las... 13:39, 23 sie 2024

Do góry

KONIEC bo zabrakło czasu
April podbija las... 13:38, 23 sie 2024

Do góry

Anna i Ogród 2 13:32, 23 sie 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Albo prawoślaz konopiowaty tak czy tak, nie wchodzi jakoś na stałe w bazę danych

Jedne nasionka już na krzaczku były takie bardzo sypkie. Resztę tez urwałam, ale nie jestem pewna, czy były odpowiednio dojrzałe.

No to u mnie jeszcze zielone są. Muszę poczekać to sobie zbiorę
April podbija las... 13:30, 23 sie 2024

Do góry
Sukcesywnie postaram się wstawiać zdjęcia robione przez TARCIĘ.
Oto one

No nie wiem czy się uda bo strasznie długo trwa
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:26, 23 sie 2024

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:25, 23 sie 2024

Do góry
Bożenko dzięki!

Dziś miałam wycieczkę z kierowcą do kamieniołomu. Chciałam skały jakie mam ale mniejsze. Niestety nie jest to to samo, ale nic innego nie było. W sensie robią tylko dolomit różnej granulacji. I zamówiłam kamień tzw. spod koparki, przed łamaniem. Ale jest ciemniejszy niż te kamory które mam... myślę że wyląduje wokół oczka wodnego. A na skarpę nadal potrzebuję heh

Ale wycieczka była fajna

Ogród w malinówkach 13:09, 23 sie 2024

Do góry
Wczorajsze zakupy:

Platany Alphen's Globe:

Ambrowce balsamiczne bez odmiany:

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:48, 23 sie 2024

Do góry
Tutaj kolejna rabata, która mi do końca nie leży, to ta przy ścianie garażu rozdzielona od drugiej ścieżką granitową.

W jednym narożniku rośnie brzoza Youngi, w drugim świdośliwa. Jedna z sosen jest rachityczna i mam ochotę ją wykopać. Między okna wsadziłabym tego buka z rabaty przy tarasie, tego zwisłego bordowego. Jedną sosnę przesadziłabym bliżej brzozy. Te biedne słabe hortensje to Annabellki z podziału jesienią, miały problem z wiosennym startem. Krzewy z przodu to tawuły Tor, a trawki to sporobolus. Mam jeszcze do wsadzenia hortensję dębolistną i pasuje czymś wypełnić pozostałą przestrzeń.
Tu widok na nią z różnych stron.

Czy wam też chorują jabłonie Ola? Drugi rok z rzędu w sierpniu wyglądają beznadziejnie. Liście żółkną, mają jakieś plamy i opadają.
Blaski i cienie nowego życia 12:45, 23 sie 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Ula,śliczny ten hibiskus i kwitnie kilkoma kwiatami na raz!
Mój wciśnięty gdzieś w środek rabaty, nie doczekał się znów przesadzenia i nie wiem czy jeszcze żyję, muszę go poszukać

Zobacz jaki drugi właśnie wystawił do słońca buźkę

Ogród prawie wymarzony … 12:38, 23 sie 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Kilka fot wstawiam
Idzie roz

To mnie najbardziej jara
Blaski i cienie nowego życia 12:38, 23 sie 2024

Do góry
Iwonka napisał(a)
Hibiskus obłędny, a ożanka w rozchodniku to hit, super wygląda.
Lubię Ula twoje zdjęcia, mają nieco zamgloną kolorystykę, jak malowane pejzaże...
Zdjęcie gdzie pokazujesz ostatnie podrygi śmiałka to taki przedsmak jesieni, piękne.
Pozdrawiam cieplutko

Ożanka dlatego Ci się podoba bo jest świeżynka. Miesiąc temu cięłam bo mnie denerwowały przekwitnięte kwiatostany. Wczoraj Śmiałka też ogołociłam i doszłam do wniosku że koniecznie musi mieć do towarzystwa molinię, bo się pustka przestrzenna tworzy po ścięciu. A molinie zaczynają spektakl

W tym roku zrobiłam parę sadzonek tej molinii i ciągle mi jej mało
Anna i Ogród 2 12:35, 23 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Już masz nasiona?
To takie spłaszczone kulki jak okrągły bochenek?
U mnie jeszcze zielone są.

Krzaczki małe bo może 40cm mają ale fajne ażurowe są. Nie wiem czy kiedykolwiek urosną do takich rozmiarów jak u Danusi.

Może nazwa prawoślaz palmowy będzie łatwiejsza do zapamiętania

Albo prawoślaz konopiowaty tak czy tak, nie wchodzi jakoś na stałe w bazę danych

Jedne nasionka już na krzaczku były takie bardzo sypkie. Resztę tez urwałam, ale nie jestem pewna, czy były odpowiednio dojrzałe.
Anna i Ogród 2 12:26, 23 sie 2024

Do góry
A to jest Tola ❤️
Bardzo inteligentna kotka i potwornie leniwa . Rzadko kiedy wychodzi z domu (to dla niej kara). Jeśli nie śpi to znaczy że jest głodna ale nie pójdzie sobie złowić . Po co ma się męczyć skoro jest sucha karma w domu .
Szybko się uczy, rozpoznaje gdy na nią krzyczę i nie popełnia więcej tego błędu. Nauczyłam ją reagować na komendę SIAD ponieważ skakała na moją rękę gdy dawałam jej jeść. Już tego nie robi . Bardzo lubi surowe ziemniaki. Potrafi zostawić karmę a przyjść na ziemniaczki jeśli usłyszy że je obieram. Dziwna jest
Zawsze śpi ze mną i potrafi dobitnie pokazać że mam już iść spać bo ona chce się położyć do łóżka.
Jest po chemioterapii w remisji. Dwa lata temu wykryto u niej mięsaka złośliwego na karku. Były to dla mnie bardzo trudne chwile. Dużo płakałam. Z tego co wet mówił to rzadko kiedy zwierzę przeżywa przy tym nowotworze ale jej się udało . Oczywiście zabroniłam jej umierać gdy usłyszałam diagnozę. Posłuchała
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:04, 23 sie 2024

Do góry
I jeszcze ciąg dalszy całego frontu dla zwizualizowania otoczenia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:02, 23 sie 2024

Do góry
kasiek napisał(a)
...A teraz lecze łapki bo nie mogę nimi ruszać , no cóż żeby było zrobione trzeba się poświęcić

Kasiu to dowód rzeczowy, że samo nic się nie zrobiło, podziwiam
ale proponuję pomyślcie, jak Aga nad rowkami szerszymi niż te co macie, do zbierania wody w porze deszczowej, bo widać, że grząsko bywa i to dość znacznie. Czy Wy na Żuławach? Bo już zapomniałam...
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:58, 23 sie 2024

Do góry
MagdaLenka napisał(a)

Czo ty jest to, na co ja tak długo czekałam? Lady of Shalott???

Tak to ona, piękna jest zachwyciła mnie i pięknie przyrosła od momentu posadzenia i póki co jest zdrowa.
Ogródek Gosi 11:53, 23 sie 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten gęsty zakątek z delikatnością zieloną drzewa
Anna i Ogród 2 11:53, 23 sie 2024

Do góry
A to Figa ❤️
Jedna z moich kotek. Mam je dwie i każda inna. Ta to typowy kot i chodzi własnymi drogami. Mieszanka dachowca i syberyjskiego więc to tłumaczy jej umiłowanie do samotności . Najbardziej łowna. Zjada wszystko co da się zjeść i bardzo często przynosi mi podarki pod drzwi tarasowe . A od kiedy uratowałam przed nią kilka traszek to już ich mi nie przynosi. Domyślam się że zjada je po kryjomu przede mną
Ptasi gaj 11:41, 23 sie 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)

Ależ to wygląda pięknie. Czy pamiętasz co ile posadziłaś sadzonki? Jakich były rozmiarów, tak mniej więcej?

Tutaj wcześniejszą tych samych traw Memory

Memory bez problemu się przyjmuje. Nawet kilka korzonkow daje taki efekt.
Wsadzana była kępka 10 na 10 cm. Bardzo trudno jest kopać większe kępy bo to drwal potrzebny.

Obkopuje po zewnętrznej stronie korzeń później tnę piła szablasta która wchodzi w korzeń jak do masła.
Tak dziele wszystkie trawy.

Tak to prawda efekt niesamowity. Przechodząc wszyscy się oglądają.

Też Memory

To jest Vanila sky też bardzo ładna. niższe o 0,5 m od Memory

Miskant Rosi bardzo ładnie się przebarwia jesienis

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies