Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

anabuko1 21:25, 15 wrz 2025

Kordina 21:31, 15 wrz 2025

anabuko1 napisał(a)

Aniu widzę, że masz białego rozchodnika, ja też pierwszy rok, mój o nazwie 'Stardust', podoba mi się biały, jak długo masz swojego?

anabuko1 napisał(a)

Jakie masz piękne szarłaty, kiedyś też miałam, tylko, że trzeba na nie czekać 2 lata

anabuko1 21:42, 15 wrz 2025

Kordina napisał(a)

Aniu widzę, że masz białego rozchodnika, ja też pierwszy rok, mój o nazwie 'Stardust', podoba mi się biały, jak długo masz swojego?

Jakie masz piękne szarłaty, kiedyś też miałam, tylko, że trzeba na nie czekać 2 lata

Mam mam białego rozchodnika. Nazwy nie znam.
Kilka lat mam. I już dzielę go od 3 lat i sporo
Moje szaraty już się sieją, lub wysiewam gdzieś wiosną i są w różnych miedzach i kwitną na tych co rosną od wiosny.
Taki ładny akcent na różnych rabatach
ElzbietaFranka 22:02, 16 wrz 2025

anabuko1 napisał(a)

Oj wrzesień, wrzesień ale piękny ciepły. fajnie. Ja bardzo lubię jak u mnie jest długo i kolorowo.
Ale zarazem już czekają tulipany, szafirki , iryski do posadzenia aby i na wiosnę by kolorowo i ładnie
Na 1 hibiskusie mam 2 kolory. Był kupiony jak półpełny niebieski . A z czasem jedna gazetka zaczęła kwitnąć na biało. zostawiałam. Wygląda fajnie. Może był szczepiony na białym ?
I tak mam 2 w jednym

Kupiłam w zeszłym roku takiego samego hibiskusa. Miał mnóstwo paków, które przed rozkwitem obleciał. Pewnie za sucho miał i taka reakcja.
Różowy tak samo.

Może w przyszłym roku da rady zakwitnąć.

Aniu dużo kwiecia dużo koloru u mnie tyle nie ma.
Z drugiej strony ograniczam się już.

Postaram się te trawy może jeszcze teraz wykopać jak się uda.
Alija 14:06, 17 wrz 2025

anabuko1 napisał(a)
Jak ten czas szybko ucieka szybko. Oj za szybko.
Wakacje za nami i mamy już wrzesień.

Aniu, ależ u Ciebie jeszcze kwieciście pomimo nadchodzącej już jesieni, pięknie. Lato w tym sezonie wyjątkowo szybko zleciało, przynajmniej ja mam takie wrażenie, nie nacieszyłam się ciepłem i słońcem.
Gosialuk 06:38, 18 wrz 2025

Przecież przez połowę lata tego ciepła i słońca nie było.
Cofnęłam się troszkę fotki pooglądać i dotarłam do tarasu w budowie. Dobrze kojarzę, że robicie go w tym miejscu co był stół i parasol? Wydawało mi się, że ma powstać zaraz przy domku. Pozdrowienia dla męża, bo jak widać ma teraz trochę dodatkowej pracy, ale na pewno wyjdzie pięknie.
Ewa777 15:58, 18 wrz 2025

Piękne widoki na ogród. Kwiaty kwitną. Największe wrażenie zrobił na mnie hibiskus. Mój juz dawno przekwitł.
anabuko1 20:11, 18 wrz 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Kupiłam w zeszłym roku takiego samego hibiskusa. Miał mnóstwo paków, które przed rozkwitem obleciał. Pewnie za sucho miał i taka reakcja.
Różowy tak samo.

Może w przyszłym roku da rady zakwitnąć.

Aniu dużo kwiecia dużo koloru u mnie tyle nie ma.
Z drugiej strony ograniczam się już.

Postaram się te trawy może jeszcze teraz wykopać jak się uda.

Mój hibiskus w rzeczywistości jest bardziej niebieski, nie wiem czemu aparat tak mi przekoloryzował. I wciąż os sierpnia kwitnie i na biało i na niebiesko
A inne już mniej mają kwiatków.

Może u mnie więcej bylin i kolorowo.
Ty masz pięknie, więcej traw, których więcej mi się marzy.
Och, suuper, ze pamiętasz o mnie i tych trawach

Takie trawy mam.

anabuko1 20:38, 18 wrz 2025

Gosialuk napisał(a)
Przecież przez połowę lata tego ciepła i słońca nie było.
Cofnęłam się troszkę fotki pooglądać i dotarłam do tarasu w budowie. Dobrze kojarzę, że robicie go w tym miejscu co był stół i parasol? Wydawało mi się, że ma powstać zaraz przy domku. Pozdrowienia dla męża, bo jak widać ma teraz trochę dodatkowej pracy, ale na pewno wyjdzie pięknie.

Dokładnie tak. Dobrze, ze wrzesień mamy ciepły i jeszcze kolorowy
Hmm to nowy garaż się buduje, bo miejsca na suta i rózne maszyny i narzędzia bardzo brakuje. Dużo krajobrazu mi zabierze, Ale cóż mus gdzieś się mieścić .
Garzą powstaje za tą rabatą gdzie był stół i parasol i huśtawka. W przyszłym roku wszystko będzie tam inaczej wyglądać.

Hortensja czeka na przesadzenie, bo trzeba miejsca na ruchy prac i materiałowe. Jutro zrobię zdjęcia. Została wycięta jabłoń i dereń. Trochę widoku na przestrzeń i las zasłoni się.
Tak taras ma powstać przy domku w przyszłym roku i tam ścieżka zostanie. I wystarczy.
Dziękuję męża pozdrowię. Tak pracy jest i to tylko.
Pozdrawiam serdecznie Gosiu
anabuko1 20:46, 18 wrz 2025

Ewa777 napisał(a)
Piękne widoki na ogród. Kwiaty kwitną. Największe wrażenie zrobił na mnie hibiskus. Mój juz dawno przekwitł.

Dziękuję.
Tak kwiaty jeszcze ładnie kwitną.
Mój hibiskus kwitnie jeszcze od początku sierpnia. Już dużo.
Korci mnie aby na wiosnę go przesadzić w inne miejsce, bo tam ma już ciasno.
Ale też nie chciałabym go stracić, korzenie mają długie inne. Kiedyś białego przesadzałam i po zimie mi przepadł.