Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:38, 29 cze 2016

Do góry
taka pogoda ze wszystkich lenistwo ogarnia
Wedding Piano przepiękna, i jak dużo paków utworzyła..długo ją masz?polecasz?
Z Pszenicznej ... 18:30, 29 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a nawoziłam ostatnio trawnik bo zaczeło kropic, jak skończyłam to kropic tez przestało i jest plaza...muszę z węzem wieczorem latać
busz na bylinowej czadowy!

Ja ostatnio nawoziłam podczas deszczu, kropiło sobie, a potem jak lunęło to ledwo uciekłam z siewnikiem
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:29, 29 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia a było to spotkanie w ogrodzie botanicznym koło ciebie na temat szkodników róż?

no było, była Renia i Krysia
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:06, 29 cze 2016

Do góry
Kasia a było to spotkanie w ogrodzie botanicznym koło ciebie na temat szkodników róż?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:00, 29 cze 2016

Do góry
podobne do swany..
Z Pszenicznej ... 16:38, 29 cze 2016

Do góry
a nawoziłam ostatnio trawnik bo zaczeło kropic, jak skończyłam to kropic tez przestało i jest plaza...muszę z węzem wieczorem latać
busz na bylinowej czadowy!
Ogród z pergolą 22:15, 28 cze 2016

Do góry
ok, wszystko jasne
dzięki Ewa
Szmaragdowy Zakątek 22:12, 28 cze 2016

Do góry
Wpadłam na chwilkę, bo troszkę obolała jestem…u zębologa byłam…ekstrakcja siódemki !!!!

Robertop – Robert błąd w druku… cięłam cisy a nie bukszpany….ale nie szkodzi, jedno i drugie rośnie u mnie obok siebie i jedno i drugie takie same oooogromne. A wracając do hosty to Praying Hands jest naprawdę prześliczna !!!

anna_t – są, są Aniu…i to nawet sporo odmian. Ja na szczęście nie mam problemów ze ślimakami…jakoś ich u mnie nie ma.

Mala_Mi – dzięki Aniu, tak naprawdę to „organizacja” domku to mój wyuczony zawód, funkiolandia to moje hobby, a cisy ciachnęła bo mnie wkurzały i przez przypadek wyszły ok….ale fajnie, że ci się podoba.

Kasya – moje hostowisko tworzę już drugi…zaraz, zaraz… nie… już trzeci sezon i też mi się wydaję, że zaczyna nareszcie jako tako wyglądać. A fotka wnętrza tylko jedna, bo to Ogrodowisko a nie Murator, ale nic straconego, wnętrze możesz oglądnąć osobiście, 9 lipca…zapraszam.

Karol99 – Karol, cisy posadzone 7 lat temu jako pół metrowe krzaczki. Rosną strasznie szybko, mają wiosenne przyrosty po 30-35 cm, potem je ciacham i znowu mają nowe 30-35 cm przyrosty. Nie wiem co to za odmiana, kupione jako cis Baccata i koniec….żadnej informacji więcej na etykiecie…

11stokrotka –Małgoś, bardzo się cieszę, że bedziesz. W przyszłym roku jeszcze mnie czeka remoncik werandy, bo w tym roku już kasiory nie starczyło i musiałam niewypłacalność gotówkową ogłosić.

Luteczka – super Ewa, też się doczekać nie mogę. A cisy tak jakoś same wyszły…wlazłam na drabinę , ciach, ciach i wielkie zielone krople są !!!

eliza3 – kolejny fach w ręku…fryzjerstwo…ha ha
Ogród z pergolą 22:04, 28 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no tak właśnie mi się wydawało, nawet nic nie kupowałam bo chyba pierwszy raz to na wiosne w przyszłym roku
to myslisz zeby nie psikac tym Amistarem na plamistosć?
moze zerwe wszystkie te brzydkie liscie i zobacze czy znowu sie pojawią, jak tak to może wtedy jeszcze powalcze sodą bo ona podobno i na plamistosć i na mszyce a na koniec chemia??
jak poraz kolejny pisze o tych ekologicznych sposobach to sama widze jak bardzo się na to uparłam..normalnie jakby te buteleczki z chemia mnie parzyły..
powiedz mi jeszcze Ewa jak robisz oprysk np HT czy sodą to mszyce po jakim czasie z róż zlatują?

Aniu, ja zamiast Amistaru wzmocniłabym liście nawozem dolistnym.
Nie używam HT ani sody. Ściągam mszyce rękoma w rękawiczkach lub splukuję wodą z węża. Ale kiedyś używałam wody z niewielką ilością płynu do mycia naczyń do pryskania na mszyce. Tylko musisz z tym uważać. Jak za dużo płynu we wodzie to brązowieją listki róży. Wiem, bo tak kiedyś miałam. I pryskałam tym nie w słońcu. Tylko jak zachmurzone lub wieczorem. Po jednym dniu mszyce sie robią brązowawe i można je spłukać wodą.
Zupełnie na początku, gdy miałam tylko dwie pierwsze róże, to zwalczałam mszyce środkiem systemicznym. Nic sie nie stanie, jesli w tym roku użyjesz chemii.
Odcienie zieleni 2 21:55, 28 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

ups , nie posadziłam, nie mam koncepcji już

hahahha serio? luzik
ile krzaczków masz?
Odcienie zieleni 2 21:52, 28 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
fajnie Ewelina,rzeczywiście odcienie zieleni
róże posadziłaś?

ups , nie posadziłam, nie mam koncepcji już
Odcienie zieleni 2 21:43, 28 cze 2016

Do góry
fajnie Ewelina,rzeczywiście odcienie zieleni
róże posadziłaś?
Ogród z pergolą 21:40, 28 cze 2016

Do góry
no tak właśnie mi się wydawało, nawet nic nie kupowałam bo chyba pierwszy raz to na wiosne w przyszłym roku
to myslisz zeby nie psikac tym Amistarem na plamistosć?
moze zerwe wszystkie te brzydkie liscie i zobacze czy znowu sie pojawią, jak tak to może wtedy jeszcze powalcze sodą bo ona podobno i na plamistosć i na mszyce a na koniec chemia??
jak poraz kolejny pisze o tych ekologicznych sposobach to sama widze jak bardzo się na to uparłam..normalnie jakby te buteleczki z chemia mnie parzyły..
powiedz mi jeszcze Ewa jak robisz oprysk np HT czy sodą to mszyce po jakim czasie z róż zlatują?
Ogród z pergolą 21:19, 28 cze 2016

Do góry
nie nawoziłam ich bo sadzone w tym roku to obornika dostały przecież i kompostu..ale chyba je jeszcze dokarmić? gnojówką z pokrzyw podlewałam też
Ogród z pergolą 21:10, 28 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
i jeszcze taki robal nowy się pojawił, taka bezowa kulka

i liśćtez chyba jakiś schorowany..

liść wygląda raczej na jakiś niedożywiony niż schorowany podlewasz je nawozem? ta beżowa/ różowa kulka wygląda też na mszyce
Ogród z pergolą 21:05, 28 cze 2016

Do góry
jesli odebrałaś to jako obrażenie to tak nie jest, raczej nerwy
znam ich wątki
Ogród z pergolą 20:50, 28 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

aż wiesz co chyba napiszę do Mazana...kiedy te jego ekologiczne metody skutkowały??czy on ma wogóle ogród czy tylko książki pisze??
jak z ginekologami, profesorowie to najwięksi specjaliści ale operacji to lepiej żeby nie przeprowadzali bo w teorii tylko giganci!

Aniu, proszę nie obrażaj Mazana. Chciałabym posiadać taką wiedzę i tyle lat doświadczenia jak Walerek!

W naturalnej uprawie najważniejsza jest systematyczność. HT nie zlikwiduje mszyc po jednym oprysku. I Mazan, i Waldek cały czas powtarzają, że większość ekologicznych środków działa profilaktycznie czyli nie pryskamy/podlewamy na isteniejącą chorobę/szkodnika tylko temu zapobiegamy!!

Polecam bardzo szczegółowo zapoznać się z wątkiem Waldka i Mazana oraz na bieżąco czytać posty w dziale ekologiczna uprawa ogrodu.

To tak jak ktoś podleje jeden raz gnojówką z pokrzywy i za tydzień chciałby mieć busz w ogrodzie...

Ogród z pergolą 20:47, 28 cze 2016

Do góry
i jeszcze taki robal nowy się pojawił, taka bezowa kulka

i liśćtez chyba jakiś schorowany..
Ogród z pergolą 20:45, 28 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
współczuję różanych problemów

szkoda gadać
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 20:43, 28 cze 2016

Do góry
ale ja lubię Twój wątek, tylko 8 stron mialam do nadrobienia
ta cudna lawenda to z tych samych sadzonek co i mi kupowałaś??
jak Twój LO? moje marnie kwitną..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies