Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z plażą 13:48, 19 maj 2021

Do góry
Azalia Nabucco, dwie sztuki po bokach przycięłam mocno, bo nie mogłam patrzeć na pojedyncze wiechcie, odbijają bez problemu

Pieris Mountain Fire zaczyna się czerwienić

Ogród z plażą 13:38, 19 maj 2021

Do góry
Judaszowiec Forest Pansy i jego cudowne listki

Krzewuszka Nana Purpurea, ładnie się zagęściła

Ogród z plażą 13:36, 19 maj 2021

Do góry
Rodgersja kasztanowcolistna, brązowego koloru nabrała

Kosaćce i czosnki nareszcie zaczynają pokazywać łebki

Ogród Małej Mi 2017 13:04, 19 maj 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cudze dzieci najszybciej rosną

Rodki nie pamiętam, a zapiski porwał kosmos .. mam teraz w 99% z roślin NN i koniec z wymądrzaniem się

Pahjola wymiata i pomyśleć, że rosła najgorzej ze wszystkich rodków..

Aniu, po prostu cudnie.
Od dawien dawna podoba mi s ie twój ogród.
Wiosenny też masz śliczny.
Mam pytanko...Ponoć masz kiścień ?
Ja go sobie kupiąłam.ale nic o nim nie wiem.Dobrze ci rośnie ? Dobrze zimuje ?
Pozdrawiam cieplutko
W ogródku emerytki 13:02, 19 maj 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Danko, miło mi, że Ci się widoki podobają, dzięki
Mały ogród to wtedy zaleta, 2 zdjęcia i pokazuję cały
I z góry szkód nie widać

Dzisiejsza pogoda w kratkę nie zachęciła mnie do prac w ogrodzie, to sobie działałam w domu.
Kupiłam kiedyś 2 smutne motyle ze sklejki i z białym plastikowym tułowiem, w planach miały przysiąść na płocie.
Przymierzyłam i w ogóle nie było ich widać, więc je pomalowałam

Jutro powieszę

No i super pomysł.
Mi tez jak coś nie pasuje, to i nowe od razu przemalowuję

Grażynko, zerknij do mnie i może rozpoznasz, czy to mam siewki ciemiernika? Czy też nie .
Ogród do odnowy 13:02, 19 maj 2021

Do góry
Ogród do odnowy 13:00, 19 maj 2021

Do góry
Hayes Starburst - jedyna hortensja w liściach, Kirengeszoma dłoniasta,

obiela, rodgersja

Ptasi gaj 12:57, 19 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Tego klona to miałam zabrać jak byłam u ciebie i zapomniałyśmy o nim.
W ten weekend jadę do wnuków ale zadzwonię do ciebie to się umówimy na spotkanie.

W donicach to dla ciebie

Może jeszcze przywiozę z osiedla to weźmiesz więcej tych klonów.

A to mój obsadzony rondel. Może w środek wsadzę kocimiętki, ale jak przekwitną bo za duże do przesadzania.

Mirka twoje trawki po lewej stronie 6 szt dosyć ładnie odbiły. Te drugi rośliny zapominam nazwy też chyba będą kwitły.

Ogród w dolinie 12:25, 19 maj 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Asiu, na fotkach nie widać, który przewodnik jest silniejszy. Uciąć trzeba ten słabszy. Jesli są w miarę równe, to zostaw ten, który jest ładniejszy, który ładniej „robi” drzewo

Gapy jesteśmy, że nie zauważyliśmy wcześniej. Taki już musiał być kupiony.

On ma rozwidlenie:

Niebieskie to przewodnik, grubszy, leci do góry, na końcu ma odnogi i liście, robi za przewodnik z czupryną.
Fioletowe to cieńsza gałąź, rośnie do słonka i jest ładnie rozwidlona, robi koronę, widoczną z przodu.
Zielone to oplatająca gałązka, do usunięcia.

Jak usuniemy przewodnik to zostanie ta boczna trochę cieńsza, bardziej gęsta gałąź, drzewo będzie niższe.
Jak usuniemy tą cieńszą, fioletową to będzie przewodnik z czupryną, czy wtedy przewodnik wypuści nowe gałązki, bo teraz w środku jest łysy?
Teraz niebieska i fioletowa się ocierają jak tutaj widać.
Podmiejski ogród Cataliny 12:20, 19 maj 2021

Do góry
W końcu znalazłam klona shirasawy Jordan, pięknie świeci przy nowej altanie.

Migdałek przekwitł, niestety zawsze muszę go do zera ściąć bo liście obsychają.
Moja "przyziemna" :) pasja 12:13, 19 maj 2021

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Cześć, trochę się rośliny rozrosły .

To komplet ze sklepu na Ik Mam jeszcze dwa rozkładane fotele do czytania w cieniu.

Dziękuję już obejrzałam chciałam dopasować do tego...
Podmiejski ogród Cataliny 12:12, 19 maj 2021

Do góry
Tulipany, które już kończą kwitnąć, dokupię więcej, bo tego potrzebuję wiosną najbardziej, koloru Szafirki same mi się już mnożą.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:03, 19 maj 2021

Do góry
effka napisał(a)
A tu pokażę moc róży pnącej NEW DAWN. Maluszki z gołym korzeniem sadzone 2 lata temu w grys i tłuczeń na podjeździe i odrobinę ziemi z worka i kompost, teraz zaczynają zjadać garaż (nie patrzeć na brzydka donicę i suche carexy - zapomniałam przyciąć, a donice obije nowymi deskami)

A jaka kratka fajna
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:02, 19 maj 2021

Do góry
I na koniec ciekawostka sąsiedzka zza płota (ogród zakładany przez firmę...) Dziewczyny jak u mnie były, oczom nie mogły uwierzyć.
Szmata, kilka azalii, kosodrzewin, jabłuszek rajskich (swoją drogą bardzo mi się spodobały) i gruba kasa poszła. Na to przyjdą tony kamienia.

Szkoda mi roślin ale nie będę nikogo pouczać bo wrogów nie potrzebuję, w sumie i tak sie cieszę, że przeynajmniej za płotem coś bedzie rosło. Rajskie jabłuszka posadzone pomiędzy moimi śliwami więc będzie fajnie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:01, 19 maj 2021

Do góry
effka napisał(a)

Wiolu, spotkanie było zacne Dziewczyny mega pozytywne i zwariowane jak ja więc nie mogłyśmy się nagadać.

Uwielbiamy z mężem bordo i limonkę i tak staramy się komponować ogrodowe nasadzenia.

Muszę powiedzieć, że bardzo zaczął się angażować w ogród, UWAGA! wczoraj wyplewił skrzynie z truskawkami... szok! Ustawiał klony do posadzenia, patrzył z każdej strony ogrody czy gałązki dobrze wyeksponowane będą. No chłopina się zmienia

Tez lubie takie niepospolite listeczki
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:01, 19 maj 2021

Do góry
Jeden kwiatek hahaha za parę lat będzie co podziwiać, myślę

Bakłażany ledwo rosną, ciekawe czy zdążą...

Glediczja trójcierniowa Sunburst ładnie rośnie i świeci

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:57, 19 maj 2021

Do góry
A tu pokażę moc róży pnącej NEW DAWN. Maluszki z gołym korzeniem sadzone 2 lata temu w grys i tłuczeń na podjeździe i odrobinę ziemi z worka i kompost, teraz zaczynają zjadać garaż (nie patrzeć na brzydka donicę i suche carexy - zapomniałam przyciąć, a donice obije nowymi deskami)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:54, 19 maj 2021

Do góry
Znalazłam jeszcze wczorajsze fotki orlików, są jak z bajki

Cieszę się, że rozsiewają się po rabatach co roku nowa niespodzianka.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:49, 19 maj 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Fajne spotkanko miałyście.
Ogród wygląda przepięknie

Daria, dzięki! Spotkanie było mega!!! Fajnie, że dziewczyny są z Wrocławia, możemy się co jakiś czas spotykać.

Zobacz co mam

Jutro wyjeżdżamy w góry, będę miała ciekawą lekturę
Ogród z zegarem 11:45, 19 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Czy pod tymi donicami na rondzie też jest beton czy ziemia poprowadzi korzenie w głąb pod beton?
Bo powiem ci wiem co mi nie leży na tym rondzie....kształt tych donic Każda jakby z innej parafii
Jeśli pod donicami jest beton to klops, ale jeśli go nie ma to bym te donice zlikwidowała i rośliny dała bezpośrednio w gruncie. A po zdjęciu kamienia, beton tylko w kilkunastu miejscach trochę rozkruszyła młotem by odpływ deszczówki zrobić, zamiast kamienia uzupełniła całość ziemią i wtedy można zadarniacze płytko korzeniące się posadzić. Mogą być trawy jak w dyskusji powyżej, ale może też między nimi rosnąc macierzanka, floksy, dąbrówka. Wtedy od wiosny coś się będzie działo na tym rondzie Wiesz takimi plamami kleić te kwitnące pomiędzy trawy, a hortensje lub róże zostawić w tych donicach tylko bez donic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies