Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:11, 09 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Mirelko, na początku nie cięłam, sadzone były w 2012r., potem zaczęły bujać i zarastać ścieżki komunikacyjne, stąd decyzja o cięciu. Nic im to nie zaszkodziło, zagęściły się i tworzą taki zwarty blok.

to 2013 kwiecień i maj

a to 2020

Pięknie się rozrosły i masz do n ich rękę dobrą
Jest w takim razie nadzieja ze moje też dłużę będą.
Za drzwiami do ogrodu... 11:08, 09 mar 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzięki Aniu.
Jeśli na ostatnim zdjęciu jest kolor najbardziej prawdziwy to te drzwi są takie spłowiało-szaro-białe. Czy tak ? Czy one po pomalowaniu były jeszcze przeszlifowane?
Ja też się waham z tym niebieskim. Jestem raczej za bezpiecznymi rozwiązaniami. Ale kusi mnie ten niebieski. Pocieszam się, że zawsze można przemalować, to tylko farba.Zaraz u siebie wstawię zdjęcie kartonu pomalowanego ta farbą i drzwi bo mąż już je oczyścił.

Basiu te drzwi były malowane jakieś sześć lat temu , więć kolor trochę spłowiał. Ale od początku sęki były widoczne, nie były szlifowane po pomalowaniu. To była jakaś impregnująca farba z Tikur..., ale już nie pamiętam jaka dokładnie. Kolor drzwi na zdjęciach wychodzi różnie o różnych porach i w różnym świetle, ale bieli tam nie ma, raczej czerń , bo się trochę brudzą kurzem i od wilgoci. Wiosną je myję, a w sezonie znów łapią patynę

Zacisze Alicji 11:05, 09 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Ojej , jaka fajna już jest wiosna u Ciebie
Czubajkowy Ogród 10:54, 09 mar 2021

Do góry
Doranma napisał(a)

Maj rozwinął kwiatki na jabłonkach- jeden z najcudowniejszych widoków każdej wiosny

O tak, widok kwitnących jabłoni jest jak poezja. Wyczekiwana chwila, ale z drugiej strony im później tym bezpieczniej.
Zieleń, drewno i antracyt 10:54, 09 mar 2021

Do góry
Masz kilka ode mnie w prezencie wprawdzie vzesc biała jak Twój śnieg, ale z pięknie żółtym środkiem u mnie rano na termometrze -6 było, teraz ma szczęście słońce
Sałatka pokrzywowa 10:47, 09 mar 2021

Do góry
Mam taką refleksję wczesnowiosenną, że dla zdrowia psychicznego należy regularnie odwiedzać sklepy ogrodnicze. Jest to też mój plan na ten rok. Nie trzeba wcale kupować, ale wiedzieć co i jak nie zaszkodzi

Aktualne zdjęcia

Zacisze Alicji 09:53, 09 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)
W drodze z Kolbuszowej w kierunku Jasła... Takie oto obrazki...

Ale te widoki też mnie zachwycają!☺
Znowu na wsi 09:51, 09 mar 2021

Do góry
Zimowo ale ładnie

Topiary z bukszpanu i cisa 09:44, 09 mar 2021

Do góry
Absolutnie to byłaby zbrodnia na tych cisach gdybyś je wycięła. Ja bym chętnie z pocałowaniem ręki je przeniosła do siebie. Możesz z nich zrobić odwrócone stożki.
Nikt jeszcze takich nie ma, przynajmniej ja nie widziałam.

Z drugiego zaokrąglony wachlarz.

Topiary z bukszpanu i cisa 09:40, 09 mar 2021

Do góry
Ogrodowe wariacje 09:33, 09 mar 2021

Do góry
Pogoda nie sprzyja na zmiany na rabatach, ale już tuż, tuż większość zaplanowałam ale jest miejsce bez pomysłu. Rabatka widoczna z daleka po prawej stronie będzie powiększona przy okazji poszerzania prostopadłej długiej rabaty. Zamysł początkowy to było kulkowisko i niskie lekkie trawy. Po prawej stronie tuje aurea nana w rządku są celowo, aby nie było haosu i aby ożywiły kolorem świerki Jest tam też hortensja bukietowa na pniu.
Czy iść w stronę kulkowiska i dodać np. hakone aureola dla ożywienia ( jest tam słońce i all gold sie przypalała ) czy coś zmienić? Myślałam czy z racji poszerzenia, przed tujami jako drugie piętro dać wyższą trawę i dopiero te kulki wymieszane ze stipą i np. szałwią i hakonki, czy odpuścić sobie tą wyższą trawę.

Spójrzcie proszę obiektywnie, co byście mi doradzili

Wiosną 2020

Poszerzenie plany, zdjecie z jesieni 2020 i ostatnie wiosną 2020 zaraz po posadzeniu

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:13, 09 mar 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wsadzone póki co we wkłady do donic i tak będą stały dopóki są przymrozki a potem je wstawię do donic jak miną...

Mini bratki i stokrotki...

Ślicznotki Niby pospolite bratki, pospolite stokrotki - prawie wszyscy w ogrodzie je mają, a zawsze z ogromną przyjemnością się je ogląda
Mój ogród pod lasem 08:51, 09 mar 2021

Do góry
Dziewczyny, potrezbuję pomocy na gwałt! Obudziłam sie po zimie, zrobiłam krótki spacer po ogrodzie pełna nadziei na szybką wiosnę a znalazłam to!

Czy cos zabija mi moja wielką kule bukszpanową? Co mam robic?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:33, 09 mar 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Udało się wreszcie zakończyć wstępne prace porządkowe. Najgorsze za mną.
Teraz tylko trzeba uruchomić zrębarkę.

Pozyskanymi zrębkami wyściółkuję rabaty.
Kolejna wiosenna praca to będzie wałowanie trawiastych powierzchni. Podczas naprzemiennego zamarzania i odmarzania powstało trochę nierówności. Wertykulację i areację trzeba odłożyć do czasu aż ziemia dobrze obeschnie, a na to raczej się nie zanosi. W prognozach sporo jest deszczowych dni.
Jeśli się uda wstrzelić w jakieś okienka pogodowe, to zacznę czyszczenie rabat.
Po cięciu zostało sporo śmieci.

W miejsce po wykarczowanych tamaryszkach trzeba będzie dosadzić jakieś trawy i byliny.

Sporo się zebrało.
Czemu tamaryszki wywaliłaś?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:30, 09 mar 2021

Do góry
U nas od trzech dni taka sutuacja. Plany ogrodowe na ten tydzien przesuniete.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:28, 09 mar 2021

Do góry
Wczoraj eMus sprawił mi nie lada niespodziankę, najpierw kwiaty

A potem grzejnik do saloniku ogrodowego (promiennik ciepła). Na prąd bo mam założoną fotowoltaikę I to z takim pięknym widoczkiem - wygląda jak obraz
Przerwa na kawę... 08:17, 09 mar 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Dla wszystkich lubiących ciemierniki - moje stanowisko okienne jest obecnie totalnie opanowane przez ciemierniki

Ja też zachorowałam na ciemierniki i w tym roku znowu zakupiłam
Piękne te Twoje a szczególnie ten wielki
Sezon 2017 u Hanusi 08:01, 09 mar 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Z okazji naszego święta miłym ogrodniczkom życzę nieustającej męskiej adoracji i zdrowia do hasania po grządkach.

Baby, baby, baby nad babami!

Dziękuję i wzajemnie Hanuś
Ogród w dolinie 07:57, 09 mar 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Czytam, że wszędzie dziś kiepska pogoda, bo ale u nas to już przegięcie
Zdjęcie sprzed chwili

Asia u nas tak samo. Plany ogrodowe przesuniete.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies