A ja, gdybym miała teraz nadmiary pieniędzy, to bym sobie kupiła działkę dzielącą naszą starą część ogrodu od sąsiada z lewej strony... Niestety za chwilę pójdzie na sprzedaż, dzisiaj oglądał ją pośrednik. Nasza okolica zrobiła się ostatnio bardzo atrakcyjna, wiec pewnie bardzo szybko znajdzie kupca.
Znikną ulubione sosny, brzozy, derenie, czarne bzy, łany traw i "moje" poletko pokrzywy. Zamiast tego, nowi sąsiedzi będą nam rano zaglądać do sypialni
Mech porasta gdy, jest za mokro, jest za ciemno, jest za wilgotno. Lub wszystkie te powody razem. Usuń przyczynę, pozbędziesz się mchu. Ewentualnie zbita gleba, wzruszaj ją pazurkami, wyściółkuj.
Drogie ogrodniczki - wygląda na to że i u mnie jest po zimie. Igloo stopniało a pogoda cudna i cieplutko ale tylko w zaciszu i do słoneczka. Ciemierniki i krokusy startują. Jeszcze nic nie robię aby przed szczepieniem nie złapać choróbska.
bardzo dobrze na jesieni go przesadzałam, mam nadzieję, że to przeżył ale musiałam. Przypalało go i mocno się rozrósł a u niego cięcie ogranicza ilość kwiatów. Pokazywałam ładne sztuki z wizyty w ogrodzie botanicznym w Łodzi https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=626#post_2
Witam. Chciałabym posadzić wzdłuż siatki żywopłot z cisa, słońce jest tu popołudniu czy to dobry pomysł?
Dodam że z drugiej strony ma posadzony żywopłot z żywotnika Kórnik gdyż tam jest cały dzień słońce.