Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:22, 01 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Tak dawno Reniu u Ciebie byłam że nie wiem nawet gdzie mam zacząć Pozdrawiam

Nic wielkiego sie nie działo - znowu zaliczyłam wtope z trawą miała byc Hameln a wyszło NN dlatego dzisiaj wymieniłam ... dziewczyny mówią, że tym razem jest OK Jutro bedę sadziła je do donic we wgłębniku (bo poprzednie nie wybudzily się ze snu zimowego)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 01 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Ostrożeni to nie znam..idę czytać.

A to taki oset ozdobny Hit Chelsea 2015
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:17, 01 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Szybka wymiana. Podasz nazwę szkółki..

Oczywiście
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:16, 01 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
No od razu lepiej

Hi hi hi ... rozumiem, że to jest to!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:16, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Teraz to na pewno jest Hameln! W tej samej szkółce ją dostałaś?

Ufff
W innej szkółce tzn w tej, z ktorej mam AM ... była już wtedy ale pan nie chcial na razie sprzedawać bo za mała ... dzisiaj tez miał opory ... ale ładnie go poprosiłam ... i niedrogo było
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:13, 01 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Renia przywiozłam od Bożenki werbenę - kurczę obsadzę pół pola, kazała brać bo Ona nie ma gdzie posadzić choćby chciała no to wzięłam...
oj sadzenia będzie dużo, dobrze że deszcze padają to będzie łatwiej.

buziaki i dziękuję baaaaardzo mam nadzieję że będzie jej tak dobrze jak u Ciebie

U mnie z dnia na dzień coraz większa Ale nie ma ten teges ... to co trzeba zostaje a resztę pielę ... może nawet jutro

PS Oby dobrze Ci rosła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:10, 01 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

aaaaa to tamta inspirka! ale Ty konsekwentna jesteś, niesamowite

nooo w sumie tak ... można powiedzieć, ze jestem konsekwentna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:09, 01 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jestem, przeczytałam, nadrobiłam zaległosci. Lecę dalej

A Ty ciągle biegusiemTeż tak mam ... dlatego nawet na swój wątek mam czas dopiero późnym wieczorem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:08, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Nieskromnie powiem, ze faktycznie smaragdy teraz są piękne Ich soczysta zieleń aż bije po oczach ... a po dzisiejszej burzy rano to będą lśnić w słońcu Piękna jest ta wymiana w ogrodzie - tulipany i czosnki ustąpily miejsca szałwii, jarzmiankom a nawet powolutku różom, naparstnicom a wkrótce pewnie ostrożeniom Niekończąca się feria kolorów to jest to o co mi chodziło Chociaż rożne odcienie zieleni zwłaszcza o tej porze roku też przykuwaja uwagę No przyznam, że naprawdę robi się coraz ladniej

Ostrożeni to nie znam..idę czytać.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ponieważ tyle osób wypowiedziało się, że to jednak może nie być Hameln, zdecydowałam się ją wymienić Mam nadzieję, że tym razem to jest to

Szybka wymiana. Podasz nazwę szkółki..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 01 cze 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
Twoje tuje robię świetne tło dla rabatek zdrowe, czyściutkie ślicznie i energetycznie u Ciebie Renia jak zazwyczaj
co do halmen (ja tez zakupiłam takie ponoć w zeszłym roku) i moja całkiem inaczej wygląda ale żadnej pewności nie ma, że moja akurat jest tą za jaką się podaje

Nieskromnie powiem, ze faktycznie smaragdy teraz są piękne Ich soczysta zieleń aż bije po oczach ... a po dzisiejszej burzy rano to będą lśnić w słońcu Piękna jest ta wymiana w ogrodzie - tulipany i czosnki ustąpily miejsca szałwii, jarzmiankom a nawet powolutku różom, naparstnicom a wkrótce pewnie ostrożeniom Niekończąca się feria kolorów to jest to o co mi chodziło Chociaż rożne odcienie zieleni zwłaszcza o tej porze roku też przykuwaja uwagę No przyznam, że naprawdę robi się coraz ladniej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 01 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
O to super Śliczna jest. Stoi jeszcze w doniczkach, ale może dzisiaj ja do rozsadnika posadzę

Chyba może jeszcze trochę poczekać tylko pamiętaj o podlewaniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 01 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
a ostatnio widziałam między buksami łubin i ostróżki...ale nie wiem jak tam ze słońcem...naparstnice, te niższe odmiany tez fajne

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/380-naparstnice-rosliny-z-charakterem/photos
pozdr

Naparstnice są piękne Naprawdę bardzo mi się podobają ... mam je przecież na rabacie z jarzmianką i hortensjami ale one jednak krótko zdobią ... po głowie chodzą mi jeżówki Kiedyś widziałam taką inspirkę chyba u AniT z jeżówkami w kolorze pomarańczowo-różowym ... niby dziwne połączenie ale jednak chwyta za serce Ta rabata jest w pólcieniu, myślę że jeżówka dałaby radę?

Ale cały czas czekam na inne propozycje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 01 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)

gaura jest fajna

ale mi ona bardziej do takich kompozycji trawiastych pasi
Reniu czytałam, że o perwoski myślisz... ja swojej w ogólę nie podlewam...a wiadomo że buksy podlewać trzeba...znacznie większe zapotrzebowanie na wodę....no nie wiem...takie moje spostrzeżenia

Becia
Z gaurą mamy podobne wizje
A perovskią już kupiłam ... tylko nie pamiętam odmiany ... ale mam opis na rabacie. Jednak ja myślałam o niej w calkiem innym miejscu ... przed świerkami w połączeniu z szałwią, przegorzanem, kocimiętką
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 01 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pokaz reniu liscie z bliska.a moze masz gdzies jakąś hameln w ogrodzie to dobrze byloby porownac ich liscie.moudry ma je znacznie szersze

Asiu Miałam tylko jedną odmianę rozplenicy Viridescens.
Tamtą Hameln wymieniłam
Oby tylko to nie było zamienił stryjek siekierkę ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 01 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
mnie to bardziej na Mourdy wygląda ale mogę się mylić

Ponieważ tyle osób wypowiedziało się, że to jednak może nie być Hameln, zdecydowałam się ją wymienić Mam nadzieję, że tym razem to jest to

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 01 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Gaura może?

Jarzmianki mam, irysy podobne też... Jeszcze pełniki musze między nie wcisnąć?

Myślałam o gaurze na rabatę brzozową ... tak mi jakoś bardziej pasuje
A tutaj na tej frontowej mam żwirek ... chciałabym coś co nie przysparza kłopotów i będzie rosło rok w rok ... gaura lubi wymarzać chyba?
Moja codzienność - ogród Oli 21:55, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czytam i czytam i zastanawiam się o co chodzi z tymi baranami? i już wiem Ale wiesz ... moi tez je mieli

Ola pięknie u Ciebie jak zawsze

A miałabym do Ciebie jeszcze prośbę - mogłabyś zidentyfikować rozplenicę u mnie?

byłam ale nie wiem czy pomogłam, za jakiś czas się okaże
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:49, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mam inspirkę ... nawet ostatnio sama rozszyfrowałaś z niej nazwę hosty tylko ja niecierpliwiec cholerny zamiast zamówić tą konkretną kupiłam NN bo była i kolor mi się spodobał ... na szczęście tylko dwie sztuki, które podzieliłam i mam teraz sześć
Może ktoś jednak pomoże z identyfikacją tej hosty? plisssssss

aaaaa to tamta inspirka! ale Ty konsekwentna jesteś, niesamowite
Ogródek Iwony II 19:08, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonko
Natura mnie wspiera Wczoraj padało od 23.00 ... no długo chyba bo ziemia porządnie podlana Tak to lubię zawsze mniejszy rachunek za wodę będzie

Z nieba zawsze lepiej podleje, niż z węża. I woda cieplejsza.
Ja wczoraj zdążyłam trawnik skosić przed deszczem. Tygodnia nie wytrzymał
Wszystko po deszczu odżyło Tylko u mnie padało przelotnie trzy razy po trochu w ciągu dnia. Na każdej przerwie pojawiało się słoneczko i wychodziłam na taras chłonąć świeże powietrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies