Nic wielkiego sie nie działo - znowu zaliczyłam wtope z trawą miała byc Hameln a wyszło NN dlatego dzisiaj wymieniłam ... dziewczyny mówią, że tym razem jest OK Jutro bedę sadziła je do donic we wgłębniku (bo poprzednie nie wybudzily się ze snu zimowego)
Ufff
W innej szkółce tzn w tej, z ktorej mam AM ... była już wtedy ale pan nie chcial na razie sprzedawać bo za mała ... dzisiaj tez miał opory ... ale ładnie go poprosiłam ... i niedrogo było
Nieskromnie powiem, ze faktycznie smaragdy teraz są piękne Ich soczysta zieleń aż bije po oczach ... a po dzisiejszej burzy rano to będą lśnić w słońcu Piękna jest ta wymiana w ogrodzie - tulipany i czosnki ustąpily miejsca szałwii, jarzmiankom a nawet powolutku różom, naparstnicom a wkrótce pewnie ostrożeniom Niekończąca się feria kolorów to jest to o co mi chodziło Chociaż rożne odcienie zieleni zwłaszcza o tej porze roku też przykuwaja uwagę No przyznam, że naprawdę robi się coraz ladniej
Naparstnice są piękne Naprawdę bardzo mi się podobają ... mam je przecież na rabacie z jarzmianką i hortensjami ale one jednak krótko zdobią ... po głowie chodzą mi jeżówki Kiedyś widziałam taką inspirkę chyba u AniT z jeżówkami w kolorze pomarańczowo-różowym ... niby dziwne połączenie ale jednak chwyta za serce Ta rabata jest w pólcieniu, myślę że jeżówka dałaby radę?
Becia
Z gaurą mamy podobne wizje
A perovskią już kupiłam ... tylko nie pamiętam odmiany ... ale mam opis na rabacie. Jednak ja myślałam o niej w calkiem innym miejscu ... przed świerkami w połączeniu z szałwią, przegorzanem, kocimiętką
Myślałam o gaurze na rabatę brzozową ... tak mi jakoś bardziej pasuje
A tutaj na tej frontowej mam żwirek ... chciałabym coś co nie przysparza kłopotów i będzie rosło rok w rok ... gaura lubi wymarzać chyba?
Z nieba zawsze lepiej podleje, niż z węża. I woda cieplejsza.
Ja wczoraj zdążyłam trawnik skosić przed deszczem. Tygodnia nie wytrzymał
Wszystko po deszczu odżyło Tylko u mnie padało przelotnie trzy razy po trochu w ciągu dnia. Na każdej przerwie pojawiało się słoneczko i wychodziłam na taras chłonąć świeże powietrze