Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:24, 08 wrz 2015

Do góry
Kurcze zamówiłam Lawender i absolutnie nie mam miejsca na wyższą niż do kolan
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:57, 07 wrz 2015

Do góry
Wybiórczo odpowiadam wybaczcie bo wyjazdowa jestem

Okoliczne nadmorska biedra została ogolocona ze wszystkich Queen, Expo i narcyzów. Razem kupiłam 300 cebul.., kasjerka była zdziwiona bo kupowałam tylko napoje... i cebule. ..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:54, 07 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Marzenko, a co za liscie i czego nad kostrzewą? U mnie lało, wiało i zimnica, ale kolo 20 slonce, czyli wrózy dobrze
Udanych łowow pod Iglica i pysznosci

Irenkonad kostrzewa mam róże , chyba że myślisz o innej rabacie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:52, 07 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
rubum w donicach już był?

Nie, ususzyły się w czasie mojego urlopu z surfiniami, surfinie poszły na kompost, a rubrum reanimuję w donicach . Ale masz oko....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:49, 07 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marzenko ile sztuk szalwii kupilas zeby taki fajny efekt plamy uzyskac?

Te niebieskie to chyba zaledwie 10 szt pięknie rosną i tworzą ładne niskie plamy, kwitną cudownie dwa razy w sezonie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:48, 07 wrz 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Jak ja lubie ten twój busz wszystko takie tłuściutkie i soczyste a mam jescze pytanko Marzenko czy we Wro. jest jakaś gielda roślin z bylinami albo szkółka?

nie wiem czy juz ktoś odpisał. Jest giełda kwiatowa - polecam - na ulicy Giełdowej
Polecam również Zielone Centrum, czyli galerie ogrodniczą. Szkółki raczej są w okolicach Wrocławia niż w samym Wroclawiu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:21, 06 wrz 2015

Do góry
Karabela napisał(a)
Ja wlasnie kupilam upstar, elegant lady i claudia oraz kilka innych. Dam fotki u siebie. Sadzilas je może.? Szczegolnie upstar mnie ciekawi

Nie miałam Up star, dumałam nda nimi ale nie kupiłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:20, 06 wrz 2015

Do góry
oliwka napisał(a)

Madżenka ma rację, na osiedlach nie ma problemu z cebulami. dzisiaj się obkupiłam w naszej B (zachód Wrocławia). Wprawiłam w zdziwienie pół sklepu wychodzac z połową koszyka w cebulach
Nawet M. się zdziwił, że tak chętnie pobiegłam rano do sklepu ( nie cierpię spożywczych zakupów) - dopiero jak wróciłam odkrył "podstęp"

kupiłam:
Puszkinia (libanotica),
szachownica cesarska (meleagris),
krokus (spring Beauty)

tulipan exotic emperor;
tulipan queen of Night;
tulipan Flamin Flag
czosnek ozdobny cameleon
czaosnek ozdobny gladiator

były jeszcze szafirki, hiacynty narcyzy itp

A widzisz, mam tak samo, M odpowiada za zakupy w domu a ja wpadam tylko po cebule
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:15, 06 wrz 2015

Do góry
Patrzymy na rabatę patrzymy, bo wkrótce na niej rewolucja. Evergoldy czy Ice Cream oszalały... To jakies potwory u mnie

Werbena też szaleje

Dosadziąłam jeżówki do róż bladawców, czy przeżyją i za rok bedą robić purpurowe plamy w różach?

Te hortensje ewidentnie mi nie leża... do zmiany wiosną! I perwoskię powtykam w miskanty i zawilce

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:14, 06 wrz 2015

Do góry
Ha dobrze, ze jade w delegację to obskoczę przydrożne Biedry i Lidle
Wklejam zdjecia z dzisiajszego zimnego (brrr tylko +12 stopni) Wrocławia. Pada to dobrze dla nicieni
Rewolucji w tym tygodniu nie będzie, zdjęc też...

Busz

Do mojej ulubionej sząłwi dosadziałam sząłwię caradonna. Za rok mam nadzieję mieć dwa pietra szałwi. Chyba że znó postanowię je przesadzać....

Jesli miniturowe przetaczniki się sprawdzą to żurawki ida out z tej rabaty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:16, 06 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Iwonko pewnie tak jak ja mieszkasz wśrod ogrodów. Polecam Biedronki na osiedlach bloków w centrach miast, tam zwykle jest duzo naszych faworytów cebulowych

Madżenka ma rację, na osiedlach nie ma problemu z cebulami. dzisiaj się obkupiłam w naszej B (zachód Wrocławia). Wprawiłam w zdziwienie pół sklepu wychodzac z połową koszyka w cebulach
Nawet M. się zdziwił, że tak chętnie pobiegłam rano do sklepu ( nie cierpię spożywczych zakupów) - dopiero jak wróciłam odkrył "podstęp"

kupiłam:
Puszkinia (libanotica),
szachownica cesarska (meleagris),
krokus (spring Beauty)

tulipan exotic emperor;
tulipan queen of Night;
tulipan Flamin Flag
czosnek ozdobny cameleon
czaosnek ozdobny gladiator

były jeszcze szafirki, hiacynty narcyzy itp

Kondziowy ogrod cz II 11:47, 06 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miodzio.
I inspiracje światowe (fb) też mnie zachwycają.

Jak widzę trzmieliny na pniu to mi się Mała Mi i Madżenka przypomina. Tak różne ogrody a trzmieliny na pniu jakby kanonicznie obowiązkowe.

Inspiracje to mus! Trzmieliny na pniu w zasadzie były sadzone niemal pierwsze w ogrodzie (jak jeszcze nie mieliśmy pojęcia o istnieniu Małej Mi i Madżenki). Hortensje ogrodowe były tylko przed nimi i tak już zostały. Dzięki za miłe słowa.
Mój ogród pod górkę... 11:33, 06 wrz 2015

Do góry
Shirasawa jest limonkowy a jesienia nie wybarwia sie na czerwono. Jest watek na O o tym klonie.
U mnie baaaardzo powoli rosnie. Jak wysoko masz szczepionego?
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 11:30, 06 wrz 2015

Do góry
Adriana napisał(a)
Dzień dobry!
Czy mozna przycinać przewodnik ambrowca aby nie rósł zbyt wysoki?

Ogladałam na zdjęciach piękne szpalery formowanych ambrowcow, zatem wg mnie z powodzeniem mozna to robic. Ale sugeruje cięcie dopiero wiosna, bo ambrowce sa wrazliwe na przemarzanie. Tearaz juz za pozno na ciecie przewodnika. Marzec będzie dobrym momentem. Musze jednak doczytać czy płacze wiosna czy tez nie. Rowniez bede moje ambrowce przycinała to sie odezwę zimą z informacja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:26, 06 wrz 2015

Do góry
Zadroszczę błękitu wyspiarskiego nieba , morza i dachów domów wypoczywaj i rzywoż nam ciepłą opaleniznę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:21, 06 wrz 2015

Do góry
Oj Danusiu widze, że organizatorzy się nie spisali... A może pokazesz tu ten finał?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:18, 06 wrz 2015

Do góry
Aga będziesz pod iglicą za tydzień?
Moja codzienność - ogród Oli 11:16, 06 wrz 2015

Do góry
Berberysy z miedza byłyby cudne. Nie oabwialabym sie tez z żótych, bo masz tak stonowany i geometryczny ogród, ze koloru nie bedzie w nadmiarze.

Buka wkleiłaś po moim poście, dopiero go zobaczyłam, eh piekny. Ale ja nei mam miejsca na bonzaje. A tak mi sie podobaja

Czy mizesz pokazać sowją seslerie jesienna z bliska, czy ona mam miekkie listki czy bardziej pionowe? Bo nie moge moich dwoch seslerii rozróżnić a chcę domówić.
"W kolorze blue" 10:27, 06 wrz 2015

Do góry
Hi hi ja mam swoja czesc garazu do ktorej M nie wchodzi a on ma swoja cześć
Typografia ogrodu 10:23, 06 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Ja mam magiczną gabeczke i mała.kuchnie 5 minut i po kłopocie

A masz psa, ktory po spacerze nie zdejmuje butow inie wyciera nóg w wycieraczke?

Co to za magiczna gabeczka? Przyda mi sie do lazienki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies