Wybiórczo odpowiadam wybaczcie bo wyjazdowa jestem
Okoliczne nadmorska biedra została ogolocona ze wszystkich Queen, Expo i narcyzów. Razem kupiłam 300 cebul.., kasjerka była zdziwiona bo kupowałam tylko napoje... i cebule. ..
nie wiem czy juz ktoś odpisał. Jest giełda kwiatowa - polecam - na ulicy Giełdowej
Polecam również Zielone Centrum, czyli galerie ogrodniczą. Szkółki raczej są w okolicach Wrocławia niż w samym Wroclawiu
Ha dobrze, ze jade w delegację to obskoczę przydrożne Biedry i Lidle
Wklejam zdjecia z dzisiajszego zimnego (brrr tylko +12 stopni) Wrocławia. Pada to dobrze dla nicieni
Rewolucji w tym tygodniu nie będzie, zdjęc też...
Busz
Do mojej ulubionej sząłwi dosadziałam sząłwię caradonna. Za rok mam nadzieję mieć dwa pietra szałwi. Chyba że znó postanowię je przesadzać....
Jesli miniturowe przetaczniki się sprawdzą to żurawki ida out z tej rabaty
Madżenka ma rację, na osiedlach nie ma problemu z cebulami. dzisiaj się obkupiłam w naszej B (zachód Wrocławia). Wprawiłam w zdziwienie pół sklepu wychodzac z połową koszyka w cebulach
Nawet M. się zdziwił, że tak chętnie pobiegłam rano do sklepu ( nie cierpię spożywczych zakupów) - dopiero jak wróciłam odkrył "podstęp"
Inspiracje to mus! Trzmieliny na pniu w zasadzie były sadzone niemal pierwsze w ogrodzie (jak jeszcze nie mieliśmy pojęcia o istnieniu Małej Mi i Madżenki). Hortensje ogrodowe były tylko przed nimi i tak już zostały. Dzięki za miłe słowa.
Shirasawa jest limonkowy a jesienia nie wybarwia sie na czerwono. Jest watek na O o tym klonie.
U mnie baaaardzo powoli rosnie. Jak wysoko masz szczepionego?
Ogladałam na zdjęciach piękne szpalery formowanych ambrowcow, zatem wg mnie z powodzeniem mozna to robic. Ale sugeruje cięcie dopiero wiosna, bo ambrowce sa wrazliwe na przemarzanie. Tearaz juz za pozno na ciecie przewodnika. Marzec będzie dobrym momentem. Musze jednak doczytać czy płacze wiosna czy tez nie. Rowniez bede moje ambrowce przycinała to sie odezwę zimą z informacja
Berberysy z miedza byłyby cudne. Nie oabwialabym sie tez z żótych, bo masz tak stonowany i geometryczny ogród, ze koloru nie bedzie w nadmiarze.
Buka wkleiłaś po moim poście, dopiero go zobaczyłam, eh piekny. Ale ja nei mam miejsca na bonzaje. A tak mi sie podobaja
Czy mizesz pokazać sowją seslerie jesienna z bliska, czy ona mam miekkie listki czy bardziej pionowe? Bo nie moge moich dwoch seslerii rozróżnić a chcę domówić.