Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:08, 26 maj 2016

Do góry
piękne masz te trawy, ja też będę lała gnojówą
a ochrone przed grzybami i robalami też stosujesz jakąs naturalną? herbatke?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 26 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, moim zdaniem Gracilimusy bardziej się rozrastają na boki. Po prostu to większa trawa od ML i w objętości i w wysokości. A szambo nie lepiej obsadzić np. cisami?? Jakoś wysokie trawy dookoła szamba cieżko mi sobie wyobrazić

no lepiej by było ale ono jest na tym froncie do którego inspirkę mi podsunęłaś, a tam z tylu byly wysokie trawy. to gracka wsadzę
Typografia ogrodu 12:55, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia pisałaś u Edyty o dozowniku na nawóz, pokazałabyś go? jaką ma pojemność?
planuje zakupic linie kroplującą i podłączać ja pod kran, jakbys mogla mi wytłumaczyć jak Ty u siebie podłaczasz ten dozownik
dozownik wyglada tak
https://www.google.pl/search?q=dozownik+substral&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjOqpLjyffMAhXKJJoKHTmHCLUQ_AUIBygB&biw=360&bih=559
Ma chybo ok 500ml i ja go podlaczam do zwyklego weza,nie do nawadniania.
Flowowitem mozna albo peyskac po lisciach albo podlewac.ja raczej uzywam dozownika do lania po liściach bo za duzo mialabym do recznego lania
Ogród z pergolą 12:17, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Aniu wiem ze bierzesz tez Reni, to moze już nie rób sobie kłopotu?
Luki nie kupil miskantów i rozplenic bo im wymarzły, odesłałam Ci kaske
No katastrofa normalnie

Ania z tą bergenią, to żaden kłopot, wezmę kilka więcej
Ogród z pergolą 12:15, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

przepis na sodę jest tutaj http://www.oczarjk.pl/?act=258 , nie mogę przekleic tego fragmentu
przepisu na gnojówke z bananów nie znam, zalałam poprostu skorki wodą i na oko będę lać, chyba sie nic nie stanie...

tutaj była mowa o tej bananówce - zrobię sobie na próbę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2649-kasiek-na-bawarskich-sciezkach?page=839
Ogród z pergolą 12:11, 26 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Super tan żagiel na tarasie wygląda .
Wiesz co mi sie nasunęło jak tak patrze na ten taras ,że brakuje mi jakiegoś elementu czerwonego ,tak żeby nawiązać do czerwieni na elewcjii
...jakas jedna duża donica np

no wiem, dobry pomysł. niewiem czy donica czy np poduch na palety czerwonych nie zrobię bo to zawsze tanim kosztem zmienię. ale to jeszcze troche bo palety jednak po wczasach najpredzej bedą, musimy się z placem zabaw uporac, bałaganem za domkiem i paroma jeszcze pilniejszymi tematami, chrzciny, roczek..jezu..
Ogród z pergolą 12:08, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a w jakich proporcjach się robi tą miksturę z sodą?
A przy okazji znasz może przepis na gnojówkę z bananów, różom i pomidorkom ponoć dobrze robi.

przepis na sodę jest tutaj http://www.oczarjk.pl/?act=258 , nie mogę przekleic tego fragmentu
przepisu na gnojówke z bananów nie znam, zalałam poprostu skorki wodą i na oko będę lać, chyba sie nic nie stanie...
Ogród z pergolą 11:53, 26 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania z żaglem wyszło super
Chcesz jeszcze bargenii? Mogę Ci wziąć do Bogdzi, tylko to do ukorzenienia będzie, ale z nimi łatwo idzie, wsadzasz w ziemię, podlewasz i rośnie

Aniu wiem ze bierzesz tez Reni, to moze już nie rób sobie kłopotu?
Luki nie kupil miskantów i rozplenic bo im wymarzły, odesłałam Ci kaske
Ogród z pergolą 11:48, 26 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu to ty nie podlewałaś róż? ja swoim leje ile wlezie, ty swoim też nie żałuj bergenia również wygląda na niepodlewaną, podlewasz ją? listki oberwij, wypuści piękne nowe
Jeśli chodzi o dzielenie żurawek, to właśnie teraz jest idealny moment, ja przedwczoraj zrobiłam 20 sadzonek tylko pamiętaj jak zrobisz sadzonki to daj je do cienia i codziennie podlewaj, wtedy przyjmą się wszystkie

no nie podlewałam ale juz to robię
bergenie tez już podlewam bo mi M zraszacz na ta rabate ustawił, straszna jestem co?
żurawki teraz u mnie kwitną, mogę rozmnażać??
Ogród z pergolą 11:46, 26 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
obejrzałam żagiel ...prosto i nowocześnie

PS. jednak jestem staromodna i kupiłabym markizę ...tylko taka wielka...to koszt chyba gigantyczny? mógłby nie jednego zabić

markiza to bylo pierwsze o czym pomyslalam jeszcze zanim nadproża murowali ale własnie koszt mnie zraził, szkoda mi było 5 tyś
Ogród z pergolą 11:44, 26 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żagiel fajnie wyszedł.
W końcu wiadomo na co i czym pryskać róże? Bo nie doczytałam.
Ja dziś roztwór czosnku i cebuli przetestuję. Wczoraj zrobiłam i musiał wystygnąć i przecedzałam.

Z bergeni usuń wszystkie brzydkie liście. Nawet jak zostanie tylko jeden, za chwilę wypuwci młode.

Ewa i Anita podejrzewają czarną plamistość, ja bedę obserwowac ten krzaczek jeszcze bo moze od podlewania z góry tak się stalo..psikałam je juz herbatką i psiknę jeszcze sodą bo podobno jest na czarna plamistość
a czosnek i cebula na robale czy na bakterie? podrzuciłabyś mi przepis?
Ogród z pergolą 11:41, 26 maj 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
Czasowo to zazwyczaj leżę ale jakoś damy radę zgramy się

żartownisia
ja będe mogła zostać max do 16
Typografia ogrodu 11:33, 26 maj 2016

Do góry
Asia pisałaś u Edyty o dozowniku na nawóz, pokazałabyś go? jaką ma pojemność?
planuje zakupic linie kroplującą i podłączać ja pod kran, jakbys mogla mi wytłumaczyć jak Ty u siebie podłaczasz ten dozownik
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:24, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hhahahha Ewka nie mogę z Ciebie!
Poli bajecznie masz..
powiedz mi bo chyba kiedys u mnie pisałaś że gracki robią lepszą zasłonę na wysokość a ml na szerokość bo szybciej na boki przyrastają? muszę szambo zakryć..

Aniu, moim zdaniem Gracilimusy bardziej się rozrastają na boki. Po prostu to większa trawa od ML i w objętości i w wysokości. A szambo nie lepiej obsadzić np. cisami?? Jakoś wysokie trawy dookoła szamba cieżko mi sobie wyobrazić
Przedwiośnie ogrodu..:) 00:15, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marta daj no jakie foty

Popieram. Bardzo lubię Twój ogród
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:16, 25 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
miesiąc temu..dobre sobie..nawet teraz głupio mi było
do zobaczenia zatem w sobote kaczko!

Dlaczego głupio... mam wyrzucić wolę oddać.. jak nie mogę czegoś dać bo się np nie dzieli albo nie mam to potrafię napisać, że nie da się.

Więc bez krępacji
Ogród z pergolą 22:58, 25 maj 2016

Do góry
to pousuwam te paskudy
a jak czasowo będziesz stała w sobotę?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:57, 25 maj 2016

Do góry
miesiąc temu..dobre sobie..nawet teraz głupio mi było
do zobaczenia zatem w sobote kaczko!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:51, 25 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahah musialam przeczytać z dwa razy zeby skumac
Aniu nie mialabys moze za dużo ID wziąć mi do Bogdzi? albo innej trawki ktorej masz na zbyciu?

Co tu kumać, jak się ma krótki nogi i nisko kuper to się wygląda jak kaczka A jak kuper przybrał na wadze to już wogle .. tragedia... ale operacji na długie nogi się nie robi .. Nogi to nie cycki.. szkoda..

Trawki wydałam wszytkie.. jeszcze dziury po kopaniu muszę zasypać.. upychałam każdemu kto chce i nie chce.. potrzebowałam miejsca na nowe.. tak, że przykro mi ale już nadwyżek nie mam. Ostatnie nadwyżki stipy właśnie dziś zakopałam u siebie.. za rok... z odbiorem u mnie ..zapraszam.

Jakbyś miesiąc temu się zapisała na nadwyżki to bym ci zostawiła..
Moja "przyziemna" :) pasja 22:45, 25 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
będziesz rozkładała "slalomem" czy dzieliła (cieła linię) i robila takie prostopadłe linie? bo niewiem jak jest lepiej

Będę się starała układać jak najdłuższe odcinki, pociąć zawsze ewentualnie można. Na razie pasuje mi jedno rozgałęzienie. U mnie rabaty są na tyle proste, że może jakoś sobie poradzę bez wielu cięć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies