Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Z Pszenicznej ... 10:34, 23 maj 2016

Do góry
doskonale rozumiem, 2h dziennie mam tylko czasu
Agatko ja bym miała ogromna prośbe do Ciebie..bo mówiłaś że linie masz bez kompensacji a powiedziałabyś mi jakie masz u siebie ciśnienie, w ile sekund ci sie napełnia 10l wiadro? bo moze u mnie też nie będzie trzeba a różnica w cenie jest kolosalna..
u mnie hydraulik powiedział że najnizsze ciśnienie jest 2 atmosfery (najwyższe 4), niewiem o co chodzi ale zrobiłabym jeszcze pomiar ten sekundowy na wiadro
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:10, 23 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
muszę sie zainteresować u siebie w tartaku czy mają zrębki..o ile to tańsze od kory?

Ania pojęcia nie mam jak ceny ale wiem że takie zrębki muszą trochę poleżeć nie można jej tak od razu używać bo zabiera azot z gleby.
Ogród z pergolą 09:38, 23 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no to fajnie że się dzieje jeszcze gdyby tujki szybko rosły co?

my posadziliśmy duże, to bardzo nie płaczę że nie rosną
tylko kilka chyba nam padnie były bardzo obszyszkowane i mąż mówi że gałązek uschniętych coraz więcej
Z Pszenicznej ... 09:36, 23 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Powoli...dobre sobie...w dwa lata rewolucję zrobiła i powoli hahahah Ty jesteś gigantka kobieto!

Ania, w dwa lata też mi dobre... to już 4 rok jak mieszkamy, ale fakt jest faktem że rok pierwszy to tak mało co bo i Zośka niemowlaczek jeszcze, latem to miała 8 miesięcy więc rozumiesz jak się wtedy działa
Teraz mam większy komfort jak chodzi do przedszkola, spokojnie popracuję a i do ogrodu wyskoczę...
Tu ma być ogród :) 08:30, 23 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta gratki na 8-set i gratki za brzozową

dzięki
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 23:38, 22 maj 2016

Do góry
rozark napisał(a)

norma, ćwicz cierpliwość
jeśli tegoroczne nasadzenia to nie nawozić, jeśli zeszłoroczne to podsyp je obornikiem

dzięki uspokoiłaś mnie. tylko hanne mam z grudnia ale sadzone w tym
Odcienie zieleni 2 23:29, 22 maj 2016

Do góry
wrzuć jeszcze foty grabów obok tarasu, bedzie komplet na początku wątku. szybko do ogarnięcia jak sie będzie chciało na Twoje skarby popatrzeć
Odcienie zieleni 2 23:27, 22 maj 2016

Do góry
wow to zaznaczam i też będę zaglądać, najbardziej to Ci Edyty zazdroszczę fajnie mieć tak blisko osobę z tą samą pasją
Ogród z pergolą 23:10, 22 maj 2016

Do góry
wow dzieki Ania
czyli na cały basen cały baniak trzeba wlac, a powiedz mi nic dzieciom sie nie dzieje, nie szczypie w oczy czy coś?
Ogródek Iwony II 23:07, 22 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, chwastnicy nie zazdroszczę.
Kwitnąć będą te zadomowione róże. Świeżynki są jeszcze malutkie. Najpierw muszą pójść w korzenie. Potem w liście, a na końcu w kwiaty. Za rok szybciej wystartują.

właśnie czytam ze ogólnie gorsza chwastnica od perzu ale wiesz co mi sie ją ławtiej wyrywa bo perz to ma strasznie długie korzenie..
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:59, 22 maj 2016

Do góry
muszę sie zainteresować u siebie w tartaku czy mają zrębki..o ile to tańsze od kory?
Ogród z pergolą 22:50, 22 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Elektrolit akumulatorowy, to 40% czysty kwas siarkowy Pamiętaj tylko, że zawsze kwas do wody, nie odwrotnie I my najpierw w wiadrze jeszcze bardziej rozcieńczaliśmy i dopiero do basenu.
W zeszłym sezonie poszło 5 litrów tego na basen, a woda krystaliczna

ale tak na oko lane czy jakies proporcje masz?raz na sezon 5l czy co jakis czas dolewałaś?
Ogród z pergolą 22:48, 22 maj 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Haha, a ja bym się chętnie basenu pozbyła Też niebieski, wielki i tylko widok mi psuje. I potwierdzam: jak się aplikuje chlor albo coś tam z tlenem (nie pamiętam teraz ale mniej śmierdzi) i pompa chodzi cały czas to woda starcza na sezon. Niech no się jednak człowiek tylko zagapi i nie kupi tabletek na czas- w zeszłym roku tak mieliśmy - niemal 20 000 litrów poooooszło. Mnie osobiście takie przedmioty w ogrodzie wnerwiają bo szpecą okrutnie, ale jestem dobrą ( znaczy nienajgorszą) mamą więc dopuszczam takie paskudy Ale wiesz co? Wolałam jak mieliśmy mniejszy. Był taki do ud i wchodziłam kilka razu dziennie z siateczką "wyzbierać paprochy" A teraz? Wielkie to, głębokie i nie można tak wskoczyć na chwilę niby przypadkiem- trzeba od razu wleźć całą sobą A mi szkoda trochę czasu i jestem jako jedyna bez chłodzenia. Bo oczywiście reszta rodzinki moczy tyłki A ty też w basen chcesz iść? Bo tylko o trampolinie doczytałam. Tak z własnej woli? A nie lepiej dopłacić i od razu taki zagłębiony w ziemi? Póki ogród młody i ciężki sprzęt może wjechać. Wiem wiem, to kilka razy tyle co za stelażowy rozkladany Podpuszczam cię tylko

hahahahah nie podpuścisz za duzo wydatków a poza tym ja z tych co woli na wypasione wakacje pojechać niz inwestować nadmiernie w przedmioty
basen raczej nie w tym roku raczej
Tu ma być ogród :) 22:45, 22 maj 2016

Do góry
Edyta gratki na 8-set i gratki za brzozową
Ogród z pergolą 22:38, 22 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dziewczyny chlor, filtr, tak jak u Luteczki non stop, do tego w skimmerze dodatkowa siateczka zamontowana, żeby się filtr tak szybko nie zapychał i... tylko się nie przerażać... kwas siarkowy. Woda czysta przez 3 miesiące krystaliczna. A kwas obniża bardzo ph, więc nie jest możliwe, żeby w kwaśnej wodzie cokolwiek żyło A i jest to powszechnie stosowana metoda na publicznych pływalniach, te granulki co sprzedają do zakwaszania wody, to można o kant d... potłuc

ale w jakiej postaci ten kwas?to jakis preparat czy co?
Ogród z pergolą 22:36, 22 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
W poprzednim ogrodzie miałam basen 456x122 cm i też nigdy się nic nie zaleglo trochę chemii,regularne czyszczenie i często używana pompa, i woda była czysta przez cały sezon.
Dzisiaj to nasze największe utrapienie w upały,że działka taka mała i brak miejsca na basen

Pozdrawiam Aniu i jestem bardzo ciekawa waszego placu zabaw.

materiał juz kupiony, po długim weekendzie zaczną spawać
pozdrowionka Poli
Ogród z pergolą 22:33, 22 maj 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
W naszym basenie nic się nie zalęgło choć nie było nas 10 dni, ale chlor był non stop i na dzień filtr włączony, jedna woda cały sezon i było super,
W ostatnie wakacje rano szybko kilka kółek i do pracy, a w pracy myślałam tylko o tym że potem wskoczę do wody
Basen ma 4,5m średnicy i 1,2m wysokości.
Przy basenie podstawa to filtrowanie i chemia
Ale ta przyjemność zanurzyć się w takiej wodzie kiedy się chce to bezcenne

ale wypas jeszcze przed praca popływać, normalnie Caringtony Lutka
Ogród z pergolą 22:31, 22 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Znajomi zakupili sobe solar do basenu ,woda nagrzewa się migusiem i cały czas jest ciepła .
Koszt kilka stówek ,ale warto

ooo pierwsze slyszę, tak to sie profesjonalnie nazywa?solar?
Ogród z pergolą 22:30, 22 maj 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Mnie jakoś te wielkie baseny nie ciągną. Jak patrzę ile pracy wkładają sąsiedzi by ta woda cały sezon była w dobrej kondycji to mnie skręca. Jedni wyjechali na tydzień i jak wrócili to na dnie mieli chmarę larw. Całe dno się ruszało. Okazało się że to larwy komarów. Obrzydliwe to było i nawet środki chroniące nie pomogły.
Nalanie wody cały dzień a nagrzanie jej jeszcze dłużej (o ile pogoda dopisuje).

sytuacja którą opisujesz rzeczywiscie obrzydliwa ale chyba nie jest tak na codzień..przy takich dużych basenach to chyba raz na sezon wlewasz wode i masz nagrzaną latem chyba cały czas
Ogród z pergolą 22:28, 22 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Wszystkiego sie to mozna dowiedzieć
Przegląd trampolin zrobiony ,teraz czas na baseny
a jak od tego mamy forum wymiana doświadczeń to podstawa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies