Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:51, 10 lut 2021

Do góry
Jesień kazała hortensjom i wrzosom zmienić ubranie na bardzie kolorowe:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:44, 10 lut 2021

Do góry
Sierpień to był też czas relaksu w basenie i pora zbiorów pomidorowych:

Nieczęsty widoczek na warzywnik:

Z owoców obrodziły brzoskwinie i niezawodne jeżyny. Na całą resztę chyba przyjdzie czas w kolejnym sezonie.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:37, 10 lut 2021

Do góry
W sierpniu tu królowały hortensje i jeżowki:

Tak samo jak przy piaskownicy:

Na wiązowej też:

Zarówno na frontowej jak i na żółtej też było Hortensjowo:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:29, 10 lut 2021

Do góry
Na narożnej Jodłowo-Świerkowej też było wesoło:

Geoff Hamilton

Aphrodite i Goethe

Othello i Parky

Niestety klon czerwony Royal Purple (po lewej) zalapał werticiliozę i będziemy się żegnać wiosną, odkarzać ziemię i szukać zamiennika:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:14, 10 lut 2021

Do góry
Rabata Długa - rośną tu Sosny Fastigiata, jodła kalifornijska, grujecznik, perukowce i róze:

Lady Salisbury:

Olivia Rose Austin:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:06, 10 lut 2021

Do góry
Rabata przy piaskownicy - tu jest prawdziwy busz trawiasty, niestety nie służy on różom, zasłania widoczki... Plan jest by przesadzić miskanty Morning light na front wzdłuż ogrodzenia przy lipach, a tu posadzić niższe Adagio.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:59, 10 lut 2021

Do góry
Na Kolistej wszystko się powoli zagęszcza:

Wife of Bath

Crocus Rose

A tuż pod oknem salonowym moja mini-preria

Pszczelarnia 21:52, 10 lut 2021

Do góry
TAR napisał(a)

u mnie troche inaczej, na przedwiosniu i wczesna wiosna lubie sobie ostro popracwac a potem blogo poodpoczywac. efet nicnierobienia dopada mnie od lipca zazwyczaj a potem we wrzesniu znowu mi sie chce podłubac w ziemi

W tym roku obiecałam sobie solidne cięcie drzew i krzewów oraz żywopłotów (eM. ciął żywopłot cisowy ale on go raczej głaskał, tak więc mus wkroczyć do akcji); przedwiośnie będzie pracowite.

Lubię przekwitające tulipany.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:51, 10 lut 2021

Do góry
Rabata pod wykuszem czarowała białą fontanną kwiatów Bouquet Parfait w towarzystwie Tineke i Pashminy, która w cieniu miskantów Adagio zaczęłą tu chorować, więc czeka je przeprowadzka i wymiana na stipę:

Tuż obok przy tarasie Niso Fumagalli fajnie się zgrywał z fioletem szałwii i żółcią hakonechloe macra Aureola

Aha, pewnego dnia wiało tak mocno, że ten parasol tarasowy w końcu się przewrócił i został ostatecznie zezłomowany

Pszczelarnia 21:47, 10 lut 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Grzesiu, tyle lat, miło Cię widzieć i mam nadzieję na fotki z działeczki i wieści ze świata ogrodniczego.

Witam Cię.

Ta fota jest niesamowita... przepiękna...pozdrawiam Ewo
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:43, 10 lut 2021

Do góry
...

Wiosna 2020 była długa i chłodna, zaskoczyła śniegiem z mrozami 31 marca, a lato zniechęcało tygodniowymi deszczami w czerwcu, brakiem ciepła w lipcu, i dopiero w sierpniu jako-tako pogoda się rozkręciła na dobre.

Róże wystartowały średnio z dwutygodniowym opóźnieniem w stosunku do lat ubiegłych, ale jak już się otworzyły i miał być różany szał, zalało nas deszczem na wiele dni. Taczkami w przerwach wywoziłam zgniłe kwiaty i płakać się chciało, ze tyle wysiłku na nic. Stąd chyba mniejsza chęć robienia zdjęć mnie dopadła, no i sytuacja epidemiczna też słabo podbudowywała na duchu, dlatego jakoś nie czułam chęci dzielenia się tym sezonem z innymi.

Ale jak już tu znów jestem, i przy okazji porządków zdjęciowych w laptopie, rzeczywiście coś letniego zapodam na te zimowe mroźne wieczory do obejrzenia i ku przypomnieniu, że nadzieja jest i niedługo będzie znów zielono i pięknie

Rabata frontowa: rosną tu późno kwitnące róże białe, więc w połowie czerwca widać tylko William & Catherine w całej okazałości, kiedy Artemis, Aspirin i Alabaster stoja jeszcze w pąkach:

Rabata żółta: Pilgrim i Guirlande d'Amour szaleją tu, w towarzystwie Charlotte i China Girl. Rosną tam też Viridiflora, Vanessa Bell i Solero, ale słabo je widać.

Żółta od innej strony:

Wśród brzóz i dębów 21:39, 10 lut 2021

Do góry
Mireczko, miło, że zaglądasz. To rozplenica z nasionek od Ciebie, bardzo lubię te ciemnobordowe liście i prawie czarne pałki. Moja ulubienica w ogrodzie.

Sylwio, cieszę się, że podobają Ci się moje floksy, wyślę Ci na wiosnę całą kępę. Mam nadzieję, że się przyjmą.
Pszczelarnia 21:38, 10 lut 2021

Do góry
Grzesiu napisał(a)
Witaj pszczółko.
Przepraszam że tu ale i ja potwierdzam że magnolia Elizabeth kwitnie później i jakoś tak co dwa lata ma więcej kwiatów.
Pozdrawiam

Grzesiu, tyle lat, miło Cię widzieć i mam nadzieję na fotki z działeczki i wieści ze świata ogrodniczego.

Witam Cię.

Pszczelarnia 21:33, 10 lut 2021

Do góry
Śnieżyce wiosenne i przejdziemy do maja.

Pszczelarnia 21:28, 10 lut 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Och, jak dobrze, że się odnalazłaś. Tęskniłam za dalszym ciągiem sprawozdania z ubiegłorocznych działań.

Robię za dużo zdjęć i potem mam problem nadmiaru, możliwości i wyborów.

Ten narcyz to mój naj, naj. Wybór prosty.

I bukiecik

Pszczelarnia 21:24, 10 lut 2021

Do góry
Inne tulipany.

Pszczelarnia 21:21, 10 lut 2021

Do góry
Ciekawa jestem, jak w tym roku wyrosną tulipany 'Sarah Raven'. Co dziwniejsze nawet nie wiem, gdzie i czy je na jesieni posadziłam? Tak kwitły w 3 tygodniu kwietnia 2020.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:20, 10 lut 2021

Do góry
Rench napisał(a)

Rzeczywiście busz, ale jaki uroczy i kolorowy!
Pszczelarnia 21:16, 10 lut 2021

Do góry
Kwietniowy warzywnik. W tym roku powinnam porządnie przyciąć szpalery jabłonkowe i poprawić "rusztowania".

Pszczelarnia 21:07, 10 lut 2021

Do góry
Zazdroszczę wszystkim, u których świdośliwy w ogrodach występują w większej ilości.

To piękne drzewka dla wielu zastosowań.

Znacie takie dziwne powiedzenie "zazdrościć samej sobie"?

Tak więc zazdroszczę sobie piwonii Młokosiewicza. Miałam wysiać zebrane nasiona ale ich na czas nie znalazłam. I tak więc zobaczę, co wyjdzie z dzielenia karpy.

Kwietniowe słońce zachodnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies