Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:45, 24 kwi 2025

Do góry
Irga plus floksy już prawie zarosły kawałek skarpy.

Tulipany Dordogne,a raczej jakieś niedobitki mają fajny kolorek. Aż dziw, że nornice nie pożarły, bo na skarpie chyba urzędują.

Zaczynają botaniczne Little Beauty
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 19:39, 24 kwi 2025

Do góry
mrokasia napisał(a)
A na basenowej zamieszka magnolia Genie .

Zanim zobaczyłam ten wpis, to typowałam magnolię. Niech zdrowo rośnie.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:28, 24 kwi 2025

Do góry
Jeszcze nie posadzona ale pachnie bosko
Pachnący różami, malowany bylinami 18:44, 24 kwi 2025

Do góry
Rzadko bywam na forum, kiedy tylko da się pracuję w ogrodzie. Aranżacja działki, ze względu na ten nowy dom, trochę się zmieniła. Miałam sporo przesadzania, ale już bliżej niż dalej. W maju ma iść na zabieg, więc gonię czas. Potem czeka mnie przymusowa przerwa i wtedy odwiedzę Wasze cudne ogrody.

Pięknie kwitły drzewa owocowe, na bogato, ale krótko. Przekwitły już czereśnie, śliwy, świdośliwa, brzoskwinia. Teraz króluje wiśnia i jabłonie. Jeżeli pogoda nie spłata żadnego figla, to powinno być sporo owoców. Cieszą takie widoki.

Wisienka

agrest już taki duży.

widać zawiązki czereśni

Pierwsze kwiatki poziomek

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 18:37, 24 kwi 2025

Do góry
Padam na paszczę.
Kamloty poszly sprawnie a po nich zabrałam sie za siekanie galezi, mieszanie gliny z dolomitem i popiolem drzewnym dla judaszowca.

Kamloty potrzebują jeszcze ziemi i dosadzenia malych rozyczek.
Szukam czegoś niskiego o miękki h, przewieszających się gałązkach.

Pachnący różami, malowany bylinami 18:32, 24 kwi 2025

Do góry
Ewa, ciemierniki mają już swoje miejsce w ogrodzie.

Alicjo, mnie róża Alden Biesen podoba się już od dawna, ale się jej bałam. Przemogłam strach, zakupiłam i posadziłam ją koło Balleriny.

Mirusiu, masz rację , najwyżej będę ją mocniej cięła. Moja rośnie koło Balleriny.

Małgosiu, ten kawałek ma stać się pokoikiem w stylu angielskim. Cały czas nad nim pracuję. Projekt mam w głowie. Jak będzie to się prezentowało w realu, to czas pokaże. Póki co jest tak.
stan na dzień dzisiejszy.

Nicol, jeżeli chodzi o aleje różaną, to niestety jej nie będzie. Zostawiłam tak tylko kilka wyższych róż, wielkokwiatowe i rabatówki przesadziłam do pokoju angielskiego Róże mają tutaj dużo lepsze warunki.

Tak to miejsce teraz wygląda. Będzie tutaj trawa , tylko muszę ziemię skombinować, żeby wyrównać poziomy.

Wiktorio, tak jak pisała Ania, kupiłam ją w Actionie. Poduszka elektryczna jest moja. Róże przezimowały bardzo fanie. Dzisiaj zauważyłam pierwsze pąki kwiatowe na dwóch różach. przyznam, że byłam w szoku.

Nasiona krwawnika kupiłam chyba w którymś markecie budowlanym

Magda fajnie, że jesteś

Aniu ciekawe, czy u mnie też będzie się wysiewał ?

Zacisze Alicji 18:28, 24 kwi 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Trochę źle posadziłam tą tawułę, po kwitnieniu muszę przesadzić nieco do przodu, ponieważ jest prawie przy samym ogrodzeniu. Co do odległości i wielkości nie mam wogóle wyczucia.
Ile masz tu krzewów?
Jakie jeszcze krzewy polecasz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:24, 24 kwi 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Można by wszystko zacytować Ale dziś zdecydowanie te dwa zdjęcia, bardzo mi się podobają Lubię u Ciebie wybrać sobie to co najbardziej na dany moment mi się podoba i powiem, że nie jest to wcale takie łatwe
Ogrod nad bajorkiem 18:03, 24 kwi 2025

Do góry
TAR napisał(a)

Przepiękne ujęcie
Tar to jest Rubrum? właśnie takie mam, nie ma listków limonkowych jak u Aprila.
Co masz takiego czerwonego w podszycie na pierwszym zdjęciu?
Anna i Ogród 2 17:30, 24 kwi 2025

Do góry
Spiderki fajnie wyglądają Mega

Miodunka Barbie

I kokorycz niska się rozrosła czyli dobrze jej

I kokorycz od April chyba Variegata też jest

Zieleń, drewno i antracyt 17:24, 24 kwi 2025

Do góry
Pogoda postanowiła zrobić mi prezent - spokojnie pada już parę godzin i zapowiada się, że tak szybko nie przestanie

Miałam plany ogrodowe, ale deszcz bardziej mnie cieszy

Zostawiać odrobinę spamu donicowego - kocham te tulipany w każdej fazie i na pewno w przyszłym roku kupię je ponownie

Anna i Ogród 2 17:09, 24 kwi 2025

Do góry
Laurowiśnie posadzone

Dostały w nogi dużo obornika więc zostało obficie podlać i skrócić o 1/3 długości
Ogrodowe wariacje 16:53, 24 kwi 2025

Do góry
Pozdrowienia z Mediolanu
Odsłona modowa, nie ogrodowa tym razem

Kwiaty już w pełni tutaj, no dobra oko i tak na przyrodę leciało

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:53, 24 kwi 2025

Do góry
Soczyście się zrobiło, piękne tulipanowo

Po weekendzie trzeba już będzie ruszyć z sekatorem, żeby powycinać pędy tulipanom, które skończyły kwitnienie. W kwietniu przyrost masy zielonej był szalenie dynamiczny. Na początku miesiąca było jeszcze łyso. A teraz coraz mniej prześwitów między roślinami.

Tuż, tuż...

Ogród Basi i Romka 16:48, 24 kwi 2025

Do góry
Zrobiłam rano, tak na szybko zdjęcia mojego judaszka jak kwitnie to jest jego drugie kwitnienie nie jest cały oblepiony ale i tak jestem zadowolona z niego
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:44, 24 kwi 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)

Haniu, masz niesamowicie bujną wiosnę. Wszystko az kipi.
Czytałam o porządkach w garażu.
Mam w tym roku cała mase prac remontowych. Drobnych, ale jednak.
Dzisiaj na przykład wymienialiśmy schodki na strych. Zostały nam wymiana prysznica (ta zostaje na jesień, bo wtedy odbierają wielkogabarytowe) i sprzatanie garażu. Ale sama tego nie będę robiła. Czekam na m. bo sam musi sobie wszystko poukładać.

Mój mąż ma dosyć skomplikowaną sytuacją zdrowotną, co go wyklucza z udziału w pracach wysiłkowych i wysokościowych. Jeśli coś takiego trzeba odbębnić, to spada to na mnie. Na szczęście uwielbiam prace remontowe i doprowadzenie garażu do przyzwoitego stanu dało mi wiele radości. Dorobiłam się wreszcie estetycznych regałów, sporej tablicy narzędziowej. Mam posegregowane śrubki, haczyki i gwoździki oraz inne duperele, przybory malarskie, taśmy i elektronarzędzia. Dzisiaj skończyłam remont na tyłach garażu. Tam mam osobne pomieszczenie na narzędzia ogrodowe, nawozy i regały z przetworami. Porządek jest idealny. Ciekawe na jak długo.
Z powodu prac remontowych i świąt ogród leżał trochę odłogiem. Czeka mnie pielenie w warzywniku i powyciąganie mniszków z rabat ozdobnych. Z daleka wszystko wygląda świeżo, ale bliższy ogląd pokazuje, że trzeba tam trochę pomachać pazurkami.

Dwuletnia Amanogawa. Zastąpiła uschniętą śliwę wiśniową. To dobre zamiana. Wąskokolumnowe drzewko pozwala lepiej doświetlić tę rabatę i można było posadzić więcej bylin.

Obiela o tej porze roku ładnie rozświetla ten zielony zakątek i sprawdza się jako roślina zamykająca oś widokową.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:35, 24 kwi 2025

Do góry
I ostatnie przedświąteczne

Podoba mi się układ roślin na rabacie z rodkami
Sezon śmieszny,ale urokliwy kwitnienie drzew jest niesamowite

a gąsienice zjadają u mnie resztki bukszpanów wczoraj oprysk zrobiłam, ale nie wiem czy uratuję.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:23, 24 kwi 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Haniu, jest pięknie Za dwa tygodnie buchnie i u mnie - taki mam wiosenny wyznacznik
Chociaż zapowiadane przymrozki mogą mocno plany pozmieniać

U mnie prognozy się zmieniły. Miało być -1, a w aktualnej prognozie są dwa stopnie na plusie. Oby też tak było u Ciebie. Przymrozkom mówimy stanowcze NIE.

Popadało solidnie kilka godzin. Niebo wciąż szare. Może jeszcze popada. Kołowrotek wiosenny wciąż trwa. Orliki są już prawie gotowe do startu. Sporo ich mam w okolicach misy i całuśników.

A naprzeciw rozwinęły się pierwsze kwiaty rododendronów.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:03, 24 kwi 2025

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za życzenia zdrowia, przydadzą się . Dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam porobić coś niewymagającego wysiłku (pielenie), ale zawroty głowy mnie pokonały. No masakra.

Tymczasem kilka kolejnych wiosennych fotek

Ogród pod lasem 15:15, 24 kwi 2025

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Tak, tak, czerwone, ale to taki trochę inny czerwony Spróbuję pstryknąć.

Nad czym tyrałam? Otóż w ramach przygotowań do świąt prowadziłam prace ziemno-brukarskie

Oooo będzie jeszcze więcej piękna U mnie wszelakie obwódki ziemia pochłania w głąb
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies