Dzięki wielkie
To ja Ci pokażę wieczorkiem zdjęcie moich i mi doradzisz cooo?
Ja mam na rabacie różanej Hidcote Blue a na świerkowej zwykłą ale ta właśnie nie tworzy takich zwartych zgrabnych kulek Jak się zrobi szpetna to ją wymienię na Hidcote
Zrobiłam wczoraj dla Ciebei zdjecia i zapomniałam wkleić.....
Trawki nie maja hakone?
Ta lawenda z Obi jest żywopłotowa i kwitnie tylko raz, mam ja na przedplociu , ma piekne poduchy zimą. Viva jest dla mnie jednak za jasna i za długie kwiatostany jako zywoplot przy płocie ok, ale uwazam ze sa ładniejsze lawendy. Mam jeszcze inna z casto, ma podobne piekne liscie zima ale ma nizsze kwiaty i ciut ciemniejsze kwiaty, niestety jest sprzedawana jako NN. Te lawendy maja charakterystyczne grubsze listki
w bukszpanach chcę taka, ktora jest ciemniejsza i kwitnie dwa razy w sezonie, dlatego Hidcote lub Munstead, bo blue scent u mnie jednego sezonu nie przezyła... Zaatakował ja latem grzyb lub przędziorki...ale bardziej podejrzewam zreaszacze trawnika. W tym roku obwódki bukszpanowe wyzej podrosna więc moze ochronią ja od wody lawendę kupowałam u mojego zaprzyjażnionego ogrodnika, ktory ma dobrych dostawców lawendy, kupuje wieksze sadoznki niz w marketach za 5 zł sztukę
i nie mogę wgrać zdjęć... aby pokazać. Najlepiej to suche powyrywać, bo domyślam sie , ze niebieskie juz długie a tych świeżych przyrostów teraz nie powinno się obcinać Ja jednak obcięłam całość na krótko bo suchego mam więcej niż niebieskiego i mnie to denerwowało ale kicze sie ze z tego powodu mogą całkowicie zamierać. Najwyżej wywalę
I teraz się wgrywają - moja (szt 1 , która przeżyła na poletku ) frosted curls po skubaniu i cięciu
I amazon mist obciachana. Nie ciachać na moją odpowiedzialność
To wgrywanie zdjęć to była wielka próba cierpliwości
A dzisiaj u mnie pochmurno i wietrznie
Może zrobię jeszcze zdjęcia obsadzonych donic? i nadrobię zaległości u Was
Dzięki Asiu
Przesadzę tam jeszcze jesienne (na razie ruszył tylko jeden) i z tyłu planuję jakąś trawę ale nie wiem jeszcze na co się zdecyduję ... z ich dostepnościa trochę ostanio kiepsko Moja pani ma trzcinnika Karl Foerster ... myślisz, że pasowałby tutaj?
buk Dawyck gold, który ruszył w majówkę
ambrowiec, ktorego codziennie podziwiam z okna kuchni
tulipanowiec, który zachwyca delikatnością swoich liści oraz buk Rohan Obelisk