Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Typografia ogrodu 13:26, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne masz te widoczki z góry
dziekuje
Typografia ogrodu 13:25, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jak trzeba uszczykiwać werbenę i po co?
odrywasz wierzcholek pędu i juz.wtedy z kacikow miedzy lodyga a lisciem wyrasta nowy pęd.zageszcza to sadzonke.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:19, 15 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Zrobiłam wczoraj dla Ciebei zdjecia i zapomniałam wkleić.....
Trawki nie maja hakone?

Ta lawenda z Obi jest żywopłotowa i kwitnie tylko raz, mam ja na przedplociu , ma piekne poduchy zimą. Viva jest dla mnie jednak za jasna i za długie kwiatostany jako zywoplot przy płocie ok, ale uwazam ze sa ładniejsze lawendy. Mam jeszcze inna z casto, ma podobne piekne liscie zima ale ma nizsze kwiaty i ciut ciemniejsze kwiaty, niestety jest sprzedawana jako NN. Te lawendy maja charakterystyczne grubsze listki
w bukszpanach chcę taka, ktora jest ciemniejsza i kwitnie dwa razy w sezonie, dlatego Hidcote lub Munstead, bo blue scent u mnie jednego sezonu nie przezyła... Zaatakował ja latem grzyb lub przędziorki...ale bardziej podejrzewam zreaszacze trawnika. W tym roku obwódki bukszpanowe wyzej podrosna więc moze ochronią ja od wody lawendę kupowałam u mojego zaprzyjażnionego ogrodnika, ktory ma dobrych dostawców lawendy, kupuje wieksze sadoznki niz w marketach za 5 zł sztukę

i nie mogę wgrać zdjęć... aby pokazać. Najlepiej to suche powyrywać, bo domyślam sie , ze niebieskie juz długie a tych świeżych przyrostów teraz nie powinno się obcinać Ja jednak obcięłam całość na krótko bo suchego mam więcej niż niebieskiego i mnie to denerwowało ale kicze sie ze z tego powodu mogą całkowicie zamierać. Najwyżej wywalę
I teraz się wgrywają - moja (szt 1 , która przeżyła na poletku ) frosted curls po skubaniu i cięciu

I amazon mist obciachana. Nie ciachać na moją odpowiedzialność

Dzięki wielkie
To ja Ci pokażę wieczorkiem zdjęcie moich i mi doradzisz cooo?
Ja mam na rabacie różanej Hidcote Blue a na świerkowej zwykłą ale ta właśnie nie tworzy takich zwartych zgrabnych kulek Jak się zrobi szpetna to ją wymienię na Hidcote
Asi ogródek pod świerkami 13:09, 15 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

I jak rabatami otoczyć ten plac?

Z tego, co pamiętam tam miały być jakieś wysokie trawy?
Asi ogródek pod świerkami 13:07, 15 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

A teraz prośba o opinię jak tą rabatę przemeblowac bo strasznie mnie wnerwia.

Podaj wymiary i wystawę ... i czy można coś przesadzić?
Na Łowieckiej 13:04, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To daj znać jak będziesz ścinać

Te pełne już ścięłam. Nie dość, że później zakwitły to szybciej przekwitły. Bezodmianowe nadak się trzymają choć już widać na nich ząb czasu
Asi ogródek pod świerkami 13:04, 15 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

właśnie nie wiem czy to CW? Kupiłam jako białe. Jak myslisz Ty masz cunhingams nie? Nie wiem czy dadzą radę. Moje większe Rh pod świerkami słabo kwitnąć będą bo w suszy zeszłorocznej słabe pąki zawiązały.Wiem, że tawułą stamtąd zabrać muszę.Pomiędzy berberysy idzie stipa . Cisy niestety 4 wypadną chyba .

A co z cisami się dzieje?
Pokaż zdjęcie
Typografia ogrodu 12:52, 15 maj 2016

Do góry
Śliczne masz te widoczki z góry
Typografia ogrodu 12:29, 15 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Werbena jedynie w tym roku w donicy.nawet przymrozki jej nie przeszkodzily.dzis uszczykiwalam,prawie nym o tym zapomniała.

A jak trzeba uszczykiwać werbenę i po co?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:06, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No dobra to pomęczę Cię jeszcze z tą AM jeśli jest zielone do połowy a u góry jeszcze siano to skrócić do tego zielonego? czy tak zostawić? bo już zgłupiałam

Finka nie ma już hakone

A lawendę w Obi kupowałaś?

Zrobiłam wczoraj dla Ciebei zdjecia i zapomniałam wkleić.....
Trawki nie maja hakone?

Ta lawenda z Obi jest żywopłotowa i kwitnie tylko raz, mam ja na przedplociu , ma piekne poduchy zimą. Viva jest dla mnie jednak za jasna i za długie kwiatostany jako zywoplot przy płocie ok, ale uwazam ze sa ładniejsze lawendy. Mam jeszcze inna z casto, ma podobne piekne liscie zima ale ma nizsze kwiaty i ciut ciemniejsze kwiaty, niestety jest sprzedawana jako NN. Te lawendy maja charakterystyczne grubsze listki
w bukszpanach chcę taka, ktora jest ciemniejsza i kwitnie dwa razy w sezonie, dlatego Hidcote lub Munstead, bo blue scent u mnie jednego sezonu nie przezyła... Zaatakował ja latem grzyb lub przędziorki...ale bardziej podejrzewam zreaszacze trawnika. W tym roku obwódki bukszpanowe wyzej podrosna więc moze ochronią ja od wody lawendę kupowałam u mojego zaprzyjażnionego ogrodnika, ktory ma dobrych dostawców lawendy, kupuje wieksze sadoznki niz w marketach za 5 zł sztukę

i nie mogę wgrać zdjęć... aby pokazać. Najlepiej to suche powyrywać, bo domyślam sie , ze niebieskie juz długie a tych świeżych przyrostów teraz nie powinno się obcinać Ja jednak obcięłam całość na krótko bo suchego mam więcej niż niebieskiego i mnie to denerwowało ale kicze sie ze z tego powodu mogą całkowicie zamierać. Najwyżej wywalę
I teraz się wgrywają - moja (szt 1 , która przeżyła na poletku ) frosted curls po skubaniu i cięciu

I amazon mist obciachana. Nie ciachać na moją odpowiedzialność

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:19, 15 maj 2016

Do góry
To wgrywanie zdjęć to była wielka próba cierpliwości
A dzisiaj u mnie pochmurno i wietrznie
Może zrobię jeszcze zdjęcia obsadzonych donic? i nadrobię zaległości u Was
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:16, 15 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
piękne drzewa, żadnego nie mam

czosnki z tulipanami świetnie wyglądają no i orliki jak fajnie rozjaśniły to miejsce

Piękne to fakt Polecam Za mile słowa dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:14, 15 maj 2016

Do góry
Ewuniu, Amelko dziękuję Wam dziewczyny bardzo
Jest trochę pracy jesienią z cebulowymi ale warto ... bo satysfakcja ogrooooomna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:09, 15 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Piekne drzewa.a co bedziesz dodawac do orlikow i zawilcow?

Dzięki Asiu
Przesadzę tam jeszcze jesienne (na razie ruszył tylko jeden) i z tyłu planuję jakąś trawę ale nie wiem jeszcze na co się zdecyduję ... z ich dostepnościa trochę ostanio kiepsko Moja pani ma trzcinnika Karl Foerster ... myślisz, że pasowałby tutaj?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 15 maj 2016

Do góry
I ostatnie tchnienie tulipanów we wgłębniku
Uwielbiam ich kolor

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:40, 15 maj 2016

Do góry
I queeny z czosnkami
Swoją drogą świetny mariage

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:27, 15 maj 2016

Do góry
A tutaj w towarzystwie z Elegant Lady, które pokochałam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:30, 15 maj 2016

Do góry
W tulipanach nastąpiły roszady: białe ustąpiły fioletom Queen of Night długo pięknie wygląda

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:11, 15 maj 2016

Do góry
Zdjęcia wgrywają się baaaardzo powoli ... trochę zaczyna być to meczące
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:08, 15 maj 2016

Do góry
buk Dawyck gold, który ruszył w majówkę

ambrowiec, ktorego codziennie podziwiam z okna kuchni

tulipanowiec, który zachwyca delikatnością swoich liści oraz buk Rohan Obelisk
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies