Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 11:26, 15 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Zwójka różóweczka w zeszłym roku nie tylko róże mi zżarła, ale i maliny Idę sprawdzić maliny.... bo soczku potrzebuję Muminkom

Ja wszystkie maliny wycielam, to nie dla mnie....
U mnie zaatakowały jakies dziwne gąsienicą pissardi, ma wielkie kokony z pajęczynami i gołożer... Ale nie che mi sie pryskac, bo pissardi i tak rosna jak chwast a korony maja na ponad 3 M to sobie po oczach pryskac nie bedę ....
Madzenka 11:27, 15 maj 2016

Anda napisał(a)
Piękne fotki, taki "czysty" sie Twój ogród wydaje, harmonia pur Zwójka - muszę zapamietać ta nazwę. U mnie częściowo ją ptaki wyjadły. O resztę już ja muszę " zadbać"

U mnie ptaki maja wyżerkę na trawniku więc chyba odpuściły gąsienice
Madzenka 11:59, 15 maj 2016

Koniec tego dobrego, zmykam
anna_t 12:05, 15 maj 2016

dziekuję Marzenko
zmartwiłas mnie tym randapem bo cała butle jeszcze mam i miałam właśnie bo mi mała usnęła wyjść popsikać chwasty w trawniku i na rabatach
ja narazie martwię sie o rododendrony bo brzydkie liscie, poskręcane mają. psikalam narazie raz miksturą Bozeny ale wydaje mi się ze jakis robal je nęka i niewiem co na nie moge dać..mam herbatkę tymiankową ale czy to wystarczy?
leon60 13:06, 15 maj 2016

Marzenko przepięknie ! uwielbiam w Twoim ogrodzie czas kwitnienia azalii i czosnków a żywopłot grabowy normalnie bym zjadła
ren133 13:19, 15 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Zrobiłam wczoraj dla Ciebei zdjecia i zapomniałam wkleić.....
Trawki nie maja hakone?

Ta lawenda z Obi jest żywopłotowa i kwitnie tylko raz, mam ja na przedplociu , ma piekne poduchy zimą. Viva jest dla mnie jednak za jasna i za długie kwiatostany jako zywoplot przy płocie ok, ale uwazam ze sa ładniejsze lawendy. Mam jeszcze inna z casto, ma podobne piekne liscie zima ale ma nizsze kwiaty i ciut ciemniejsze kwiaty, niestety jest sprzedawana jako NN. Te lawendy maja charakterystyczne grubsze listki
w bukszpanach chcę taka, ktora jest ciemniejsza i kwitnie dwa razy w sezonie, dlatego Hidcote lub Munstead, bo blue scent u mnie jednego sezonu nie przezyła... Zaatakował ja latem grzyb lub przędziorki...ale bardziej podejrzewam zreaszacze trawnika. W tym roku obwódki bukszpanowe wyzej podrosna więc moze ochronią ja od wody lawendę kupowałam u mojego zaprzyjażnionego ogrodnika, ktory ma dobrych dostawców lawendy, kupuje wieksze sadoznki niz w marketach za 5 zł sztukę

i nie mogę wgrać zdjęć... aby pokazać. Najlepiej to suche powyrywać, bo domyślam sie , ze niebieskie juz długie a tych świeżych przyrostów teraz nie powinno się obcinać Ja jednak obcięłam całość na krótko bo suchego mam więcej niż niebieskiego i mnie to denerwowało ale kicze sie ze z tego powodu mogą całkowicie zamierać. Najwyżej wywalę
I teraz się wgrywają - moja (szt 1 , która przeżyła na poletku ) frosted curls po skubaniu i cięciu

I amazon mist obciachana. Nie ciachać na moją odpowiedzialność

Dzięki wielkie
To ja Ci pokażę wieczorkiem zdjęcie moich i mi doradzisz cooo?
Ja mam na rabacie różanej Hidcote Blue a na świerkowej zwykłą ale ta właśnie nie tworzy takich zwartych zgrabnych kulek Jak się zrobi szpetna to ją wymienię na Hidcote
Olili 13:21, 15 maj 2016

W Twoim ogrodzie jest tak niesamowicie........
Bardzo bardzo bardzo pięknie.Tak sie tu nachodziłam,ze nogi mnie bolą
W jakiej odległości od żywopłotu masz te ambrowce kolumnowe?
I jeszcze w jakiej od siebie pissardii?
Sebek 13:22, 15 maj 2016

siakowa napisał(a)
Marzena śniło mi się ze byliśmy jakas ekipa u Ciebie pyszne ciasto zaserwowalas :

To co Siaka? Wsiadamy za tydzień do auta i Wro?
polinka 13:27, 15 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Np pacz prorok rzadko piekę a wczoraj sernik z rabarbarem i wiórkami upiekłam. Pychota
Zachęcaj to moze w sierpniu zlot zrobię

O zastanawiasz się nad zlotem??
Jak się skusisz to zapewniam dzika i karpie

Moje AM też ciachnięte, jeszcze bardziej niż Twoje ale już powoli widać zielone więc sądzę, że będzie dobrze

nawigatorka 13:34, 15 maj 2016

Ja zachecam do zlotu