Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:01, 26 sty 2021

Do góry
Brakuje mi zielonego koloru, mimo, że trzeba przyznać, że zimowe widoczki bywaja bajkowe .. 11 sierpień 2020
Sezon 2017 u Hanusi 18:58, 26 sty 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Śnieg piękny na Waszych obrazkach, ale dla mnie , to już tylko obrazek. Osobiście chodzić po takim śniegu nie mogę i nie chcę. A że u mnie juz drugi tydzień odwilży, to czuję wszystkie kostki i stawy. Oby już było słonecznie i sucho.

Kolejne ocieplenie u mnie prognozowane na weekend i początek lutego/ Czekam/

Papryka wysiana przed tygodniem już wschodzi. Czas szykować ziemię na przesadzenie jej do większego pojemnika. Ostatnio zerwałam kilka kiści suchej werbeny i też wczoraj wysiałam na parapet. Zobaczymy jak długo będę czekać na zielone.

Tyle bieżącego u mnie. Jałowca ze zdjęcia w prawym dolnym rogu wyeksmitowałam.Zdjęcie więc nie jest bieżące. Pewnie tu posadzę hostę, dla symetrii z drugą stroną przejścia.

Haniu piękny masz widok z okna, dobra decyzja też nie chcę jałowcy w ogrodzie
Dużo zdrowia, słoneczka i niech już będzie wiosna
Zieleń, drewno i antracyt 18:56, 26 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Cześć, przeglądam Twój wątek. Jestem w połowie ale nasuwają mi się pytania, które nie mogą czekać do końca
Co to za białe kwiateczki?
Ogródek warzywny na balkonie 18:53, 26 sty 2021

Do góry
I rozplenice poruszone szadzią. Zdjęcia słabiutkie ale brak czasu na obróbkę. W tym roku będę pierwszy raz zmniejszać ilość roślin - rodzina już protestuje, bo brakuje miejsca do wygodnego siedzenia na balkonie.
Ogródek warzywny na balkonie 18:51, 26 sty 2021

Do góry
Ogródek warzywny na balkonie 18:46, 26 sty 2021

Do góry
[img size=
W tle przykryte prześcieradłem hortensje bukszpany i trawy
April podbija las... 18:43, 26 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Co zakątek to piękniej I niech mi ktoś powie, że w lesie to się nie da zrobić ogrodu bo cień i sucho. Wyobrażam sobie jakim nakładem pracy osiągnięte takie efekty, ale warto było by taki cudny ogród miećI do tego róże w lesie

Sylwio, oj jak Ty mnie rozumiesz. Droga przez mękę ale jaka oczyszczająca. Ciężką fizyczną pracą resetuję mózg. A dodatkowo efekty cieszą. Pewnie że nigdy nie osiągnę takich dorodnych roślin jak w ogrodach z nawet przeciętną glebą. Ale tym bardziej nawet najmniejszy sukces powoduje że czuję się jak na haju

To może jeszcze sielskie naparstnice?

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 18:35, 26 sty 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Pozdrawiam Ewo serdecznie Niemoc mnie ogarnęła straszna, ale trzeba zakasać rękawy i nadrobić zaległości, tym bardziej, że przyjemnie powspominać lato:

Witam Kasiu

Jesteś i pokazujesz piękne rośliny. Karmnik pięknie o ciebie rośnie. Miałam kilka placków, ale coś mi nie bardzo rośnie. Ale często rośnie w miejscach gdzie nigdy go nie sądziła.

Kasiu bardzo.mi się podobają pelargonie angielskie ale mają mankament u mnie obsiadł mi mączlik takie białe mszyce nie do wytępienia i zrezygnowałam z nich najlepsze są te zwykłe.

Bardzo ładny kolor hortensji aż po oczach bije.

Takie mamy okropne czasy, że jak nam się cos malego.uda to się cieszymy.
W normalnych warunkach nie do pomyślenia. Dobrze, że wypoczynek się udał.
Rodziców szkoda każdemu. Współczuję.

Pozdrawiam Kasiu
April podbija las... 18:34, 26 sty 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kolejny piękny leśny ogród fajnie,że założyłaś wątek czekam na kolejne fotki...

Witaj Ja ciągle siedzę w Twoim ogrodzie i podziwiam idealne nasadzenia. Bardzo mnie cieszy jeżeli znajdujesz u mnie coś co Ci się podoba

A oto próbka moich japońskich nasadzeń. Bambusy, klony palmowe

April podbija las... 18:16, 26 sty 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
April ma wątek, ALLELUJA!

Cześć Niedźwiedzico
No popatrz co z człowiekiem ta izolacja robi Chwila nieuwagi i powstał wątek... Obym sprostała.

Moje zagęszczenie przy podjeździe. Już niewiele tam mogę upchać, chyba trzeba coś poprzesadzać.

Mały podmiejski 18:16, 26 sty 2021

Do góry
maksimini napisał(a)

]

Mnie najbardziej podoba się poprzednia wersja, z tą łukową ścieżką, oraz ta.
April podbija las... 18:11, 26 sty 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale trafiłam. Muszę przyznać, ze jestem z Ciebie dumna Aprilku kochany, baaardzo się cieszę, że założyłaś wątek, nazwa super, zdjęcia super, ogród SUPER

Dziękuję Pani Profesor Czyli co? Piątka z plusem
Nie wiem czy wiesz ale ja na liście ogrodów do odwiedzenia mam Twój wpisany na ten sezon
Poczekam tylko żebyś się zaszczepiła I nie odpuszczę.
Dedykuję Ci pięknie pachnące lilie

April podbija las... 18:06, 26 sty 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Witam, też staram się podbijać las i jak widzę bujną roślinność wśród sosen, to od razu serce bije mi szybciej Śliczne zestawienia

To możemy porównywać metody osiągania celu w leśnych warunkach
Nie znam jeszcze Twojego ogrodu, będę więc miała pasjonującą lekturę na wieczór

Dla Ciebie moja różanka z ulubionymi kamiennymi ławkami. Po prawej moje Pomponelle, które u mnie mają dwa metry wysokości

April podbija las... 18:00, 26 sty 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
No nie mogę... święto 26.01 - April założyła wątek
No w końcu !

No tak, trzeba wpisać do kalendarza i zaznaczać na czerwono, he, he, he.
Jakoś tak wyszło. Może stwierdziłam że już się nie ma czego tak bardzo wstydzić Tu taka konkurencja że ciężko się przebić.
Dla Ciebie mój największy futrzak. Niestety już odszedł. Nie pamiętam czy jak byłaś u mnie to jeszcze go miałam czy już było po fakcie.

Sezon 2017 u Hanusi 17:57, 26 sty 2021

Do góry
Nie da się ukryć, Zbyszku drogi,
Hania spkojnie nie usiedzi w chacie.'
Muszę szykować kondycję na wiosnę,
bo ona może być już, w mym klimacie.

A jak śpiewał bard Kaczmarski:

Siej, a nuż coś wyrośnie!
A to co wyrośnie, zbieraj!

Cytat z piosenki pt: Niech... radzę przypomnieć.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:56, 26 sty 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Witaj! Przywędrowałam dziś do Twojego ogrodu pierwszy raz i jestem zachwycona. Bardzo lubię takie leśne klimaty, też mam sporo sosen, świerków. Masz przepiękne hortensje. Fantastycznie wyglądają ogrodowe ozdoby, super! Podobnie, jak Ty lubię zostawiać różne chwasty, bo są piękne i często pożyteczne, wrotycz, te białe kwiatki z wrotyczem to pewnie przymiotno i inne. Gratuluję ogrodu i pozdrawiam serdecznie!

Dzięki Alija za miłe słowa i też serdecznie pozdrawiam

Moje koty głównie teraz śpią i wygrzewają się
April podbija las... 17:53, 26 sty 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Witam się i ja
Ale fajny zestaw

Miło Cię gościć.
To róże Leonardo da Vinci, trudne do skomponowania z czymś innym
Mam tam jeszcze Pashminy i Eden Rose. Na tej fotce trochę widać co jest powyżej jarzmianek. Jeszcze słaba fotka, jak znajdę lepszą to wrzucę.

April podbija las... 17:43, 26 sty 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Witam się i ja Aprilku w twoim wątku
Też jestem posiadaczką piaszczystej ziemi .
Fajny ten podest przy budynku Jak był robiony może pamiętasz? Wiosną taki planuję u siebie

Witaj Mireczko, widzę też jesteś z Mazowsza No to znasz dobrze te nasze mazowieckie piaski. Ja dodatkowo jeszcze mam las na lekko podwyższonej łasze piaszczystej, żółciutkie podłoże. Znajomi z małymi dziećmi pobierali piasek do piaskownic.
Taras jest na pustakach, na nich są legary i do tego deski. Już szukam fotki
Jak ci się spodoba mogę podesłać nazwę firmy

To kawałek w trakcie prac. Deski to modrzew syberyjski, nieryflowany, żeby nawiązać do naturalności otoczenia.

A to już cały taras. Powiększyliśmy ten już istniejący, dolepiając niejako do niego część drewnianą. Deski zostawione bez koloru, teraz już spatynowane do szarości.

Tu widać tzw pomost wzdłuż domu. Fajnie się z niego podziwia ogród.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 17:42, 26 sty 2021

Do góry
d4r0 napisał(a)
Ok, a po liściach ?

jawor i wierzba krucha
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:24, 26 sty 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Zima jest w tym roku śliczna, ale brakuje takich energetyzujących kolorów sierpnia

Jaki piękny kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies