Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Zimozielony ogród przy białym domu 10:02, 04 wrz 2013

Do góry
Mógłbym tak oglądać i oglądać w nieskonczoność ten cud, który stworzyłaś Danusiu.
Ciekaw jestem gdzie można takie ładne dywany dostać bo aż trudno uwierzyć, że to trawnik. Jest perfekcyjny. Nie wiem, które miejsce w ogrodzie jest moim ulubionym, chybaaa......... wszystkie
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:50, 04 wrz 2013

Do góry
Oczywiście Aniu dzisiaj rozsadze, żeby się już ładnie ukorzenił
Ogród z łezką 09:10, 04 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Cudowne dalie i róże

Szkoda tylko, że dalie trzeba wykopywać i wkopywać...inaczej były by idealne
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:27, 03 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu bardzo dziękuje za rozszyfrowanie nazwy mojego rozchodnika

Łukaszku trafiony? to bardzo się cieszę, zarezerwuj tam dla mnie kawałeczek łodyżki
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:23, 03 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Chciałbym coś doradzić, ale ja ciągle zachwycam się tymi wszystkimi kulkami z cisa i bukszpanu Są takie do schrupania
Pomysl z "baksikami" w różnej wielkości bardzo do mnie przemawia. Soczysta zieleń najlepiej by odbijała na kamyczku tylko jak wiadomo troszeczke więcej pracy przy jego czyszczeniu, ale dla takiego mega reprezentacyjnego kawałka ogrodu przy wejściu chyba można by się było poświęcić

co do żwirku to ja tak jak Łukasz .....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:20, 03 wrz 2013

Do góry
Chciałbym coś doradzić, ale ja ciągle zachwycam się tymi wszystkimi kulkami z cisa i bukszpanu Są takie do schrupania
Pomysl z "baksikami" w różnej wielkości bardzo do mnie przemawia. Soczysta zieleń najlepiej by odbijała na kamyczku tylko jak wiadomo troszeczke więcej pracy przy jego czyszczeniu, ale dla takiego mega reprezentacyjnego kawałka ogrodu przy wejściu chyba można by się było poświęcić
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:03, 03 wrz 2013

Do góry
Co do lustra w ramie to woda o której Marzenka pisze to jedno, a jest jeszcze stalowa rama. Stal pod wpływem temperatury się rozszerza, przy takich wymiarach nie ma to zapewne wielkiego znaczenia, ale gdyby lustro było na styk z ramą mogło by pęknąc od naprężeń. Najlepeij było by wkleić na płyte OSB, o której pisałaś i zostawić po pół centymetra luzu z każdej strony, a szczeline wypełnić jakimś silikonem np takim, którego używa się do klejonych szyb w oknach. Silikon będzie stanowił bareiere dla wody i jednocześnie będzie elastycznym połączeniem z ramą. Oczywiście szklarzem nie jestem i nie chce wprowadzać w błąd. Piszę tylko co ja bym w takiej sytuacji zrobił, żeby zabezpieczyć lustro przed ewentualnym zniszczeniem. Sam gabion jest zapewne bardzo cięzki i zawsze może troszke osiąść pod wpływem dużych opadów oraz gdy podłoże po fundament nie było odpowiedni zagęszczone, ale z tego co mi wiadomo stalowej ramy nie ma prawa zniekształcić no chyba, że jest wykonana z bardzo cienkiej blachy, a samo osaiadanie powinno być bardzo małe.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:50, 03 wrz 2013

Do góry
Aniu bardzo dziękuje za rozszyfrowanie nazwy mojego rozchodnika
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:49, 03 wrz 2013

Do góry
Ciągle jestem zabiegany czasu jak na lekarstwo, ale udało mi się dzisiaj zrobić ponad 50 sadzonek żurawek i jeszcze troszke rozsadzania przede mną. Kilkanaście żurawek trzeba przemiksować kolorami bo mi nieodpowiadają. Fotek niestety nie mam zrobie jutro
I roślinka o któą było kilka pytań rozszyfrowana przez Anie

Sedum cauticola - Rozchodnik naskalny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:42, 03 wrz 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Zurawki przecudne!!!

Bardzo dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:42, 03 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
dzięki za fotki ..... uwielbiam oglądać i oglądać .... fantastyczne żurawki ....i wypatrzyłam rozchodnika .... ale już wiem , że nazwy nie znasz. Swoje rozchodniki kupowałam pod nazwą aurea ale one u mnie nie chcą być czerwone

Bardzo dziękuje Rozchodnik już odnalazł nazwe. Mój czerwony był różowy, a biały czerwony, teraz wiem, że lepiej dla pewności kupować podczas kwitnienia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:40, 03 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ten rozchodnik podchodzi mi pod naskalny ale nie jestem pewna http://plantsgallery.blogspot.com/2010/01/sedum-rozchodnik.html

Tak Aniu bardzo dziękuje za rozszyforwanie nazwy rozchodnika
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:39, 03 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Łukasz jak często nawozisz swoje żurawki?

MArzenko wstyd się przyznać, ale troszke poskąpiłem im nawozu w tym roku. Dostały raz wiosną i w lipcu dolistnie. Od przyszłego roku będę częściej nawoził bo widze stanowczą różnice na 3 żurawkach, które rosną w donicy i były często nawożone wraz z pelargoniami i petuniami.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 03 wrz 2013

Do góry
olaw napisał(a)
Pięknie u Ciebie ...
a żurawki taaaakie wypasione i w przepięknych kolorach..

Dziękuje bardzo Kolorów wśród żurawek u mnie pod dostatkiem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:56, 03 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Łukasz no dzięki, a jeszcze jedna ta przy Burnished Bronze zieloniutka? no i ja jestem ciekawa tego rozchodnika

Jak już napisałem wyżej nazwy rozchodnika nie znam niestety

Zielona żurawka to Apple Crisp, bardzo ładna i kompaktowa, wytrzymuje nasłonecznienie, ale lepiej obcinać kwiatostany, których jest bardzo dużo, ja w tym roku zostawiłem i mało się rozrosła
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:54, 03 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Skwapliwie skorzystałam z instrukcji dla Ani/asc

Bardzo proszę oczywiście instrukcja jeżeli przydatna jest dla wszystkich
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:53, 03 wrz 2013

Do góry
Joku napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten rozchodnik. Znasz jego nazwę? Wygląda na niską roślinę, płożącą.

PS! Cherry Cola też śliczna, bardzo.

Niestety nie znam nazwy tego rozchodnika, kupiłem go chyba 4 lata temu w NIemczech na wakacjach u ciotki. Płożący nie jest, ale ja bardzo niski, nawet nie 10cm.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 00:38, 03 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Rabatka z korą wygląda 100 razy lepiej Warzywka z włąsnego ogródu to chyba najprzyjemniejsza z rzeczy

Dzięki Łukasz wiem, że trzymasz kciuki za moje prace ogrodowe, miło

pozdrawiam słonecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:31, 02 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Porzucam troszke fotkami

Bardzo podoba mi się ten rozchodnik. Znasz jego nazwę? Wygląda na niską roślinę, płożącą.

PS! Cherry Cola też śliczna, bardzo.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:43, 02 wrz 2013

Do góry
No normalnie zbieram kopare z podłogi..... jestem zachwycony tym gabionem i ta czarna rama dodaje takiego pazura całości. Nie potrafie wyrazić zachwytu......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies