Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

agniecha973 12:22, 03 wrz 2013

No to warto czekać do jutra. Trudno. 3-mam kciuki za cd. Na razie robi wrażenie!
atena35 12:29, 03 wrz 2013

Syla napisał(a)

Tosiu .... nie musisz mnie studzić ..... co chwilunię na swoje zapały wylewam strumień zimnej wody myślisz , że skoro na zaprawie cementowej osadzone to wszystko to będzie siadać ???? z lustrem pewnie nie zdążę bo i tak jest jeszcze kilka spraw które są priorytetowe .....

Sylwia nie znam się, myślałam raczej o układaniu się kamieni w gabionie.
No i chciałam usprawiedliwić Ciebie przed Tobą
Wiesz - ja na przykład lubię mieć "ważny, racjonalny" powód jak muszę na coś poczekać
Syla 18:30, 03 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)
No to warto czekać do jutra. Trudno. 3-mam kciuki za cd. Na razie robi wrażenie!

Agnieszka - 3maj .... bo mi dni śmigają nieubłagalnie szybko i bojam się , że nie zdążę ..... a ogrody koniecznie chcę uruchomić na zimę do korzystania
Syla 18:34, 03 wrz 2013

atena35 napisał(a)

Sylwia nie znam się, myślałam raczej o układaniu się kamieni w gabionie.
No i chciałam usprawiedliwić Ciebie przed Tobą
Wiesz - ja na przykład lubię mieć "ważny, racjonalny" powód jak muszę na coś poczekać

kamień ulokowany jest w siatce ....blacha jest odrębnym elementem , nie powinien mieć wpływu na lustro ..... ale ja się na tym nie znam .... z obserwacji jedynie mogę domniemać ,że będzie ok czekam na dostawę płyty osb i na to będzie montowane lustro .....

mus czekać to czekam ...... zajmuję głowę w międzyczasie innymi tematami dzięki
Madzenka 18:53, 03 wrz 2013

asc napisał(a)
Syla.... to ja z Gierczusiem w nocy łazimy na kolankach z latarką pomiędzy brzózkami, wiec się nie bój... szukamy naszych szczęk ..

:
Madzenka 18:57, 03 wrz 2013

Syla napisał(a)

kamień ulokowany jest w siatce ....blacha jest odrębnym elementem , nie powinien mieć wpływu na lustro ..... ale ja się na tym nie znam .... z obserwacji jedynie mogę domniemać ,że będzie ok czekam na dostawę płyty osb i na to będzie montowane lustro .....

mus czekać to czekam ...... zajmuję głowę w międzyczasie innymi tematami dzięki

Syla jesli mi tafla szyby w ogrodzie pękła..... To i lustro może.... Jesli będą duże opady deszczu to może osiąsć konstrukcja.... Wiem że nie wytrzymasz... Najbezpieczniej wiosną... Ale jesli lustro nie będzie idealnie wpasowane w blachy tylko będzie przestrzeń i klejone na elastyczny klej to się nic nie stanie. Uprzedź wykonawce , masz obawy i musi dac gwarancję
Syla 19:07, 03 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Syla jesli mi tafla szyby w ogrodzie pękła..... To i lustro może.... Jesli będą duże opady deszczu to może osiąsć konstrukcja.... Wiem że nie wytrzymasz... Najbezpieczniej wiosną... Ale jesli lustro nie będzie idealnie wpasowane w blachy tylko będzie przestrzeń i klejone na elastyczny klej to się nic nie stanie. Uprzedź wykonawce , masz obawy i musi dac gwarancję

Uczę się cierpliwości ..... jeśli trzeba to zaczekam jednak do wiosny .... dziękuję za radę ..... czyli mus zostawić delikatną przestrzeń ..... to mój pomysł .... "gabioniści" go tylko wykonują ..... czy to się sprawdzi czy nie zobaczymy ..... ryzyko ponoszę ja ......
Mala_Mi 19:23, 03 wrz 2013

Syla.. plissss skocz do mnie .. wrzuciłam szerszą perspektywę..
A ja przez chwilę u Ciebie poszukam szczęki..... wpadła jak kamień w wodę, a może do gabionu???
Syla 19:56, 03 wrz 2013

asc napisał(a)
Syla.. plissss skocz do mnie .. wrzuciłam szerszą perspektywę..
A ja przez chwilę u Ciebie poszukam szczęki..... wpadła jak kamień w wodę, a może do gabionu???

jesteś rozbrajająca .... zostawiłam swoje wypocinki u Ciebie w nocy będę o Tobie myśleć
Luki 21:03, 03 wrz 2013

Co do lustra w ramie to woda o której Marzenka pisze to jedno, a jest jeszcze stalowa rama. Stal pod wpływem temperatury się rozszerza, przy takich wymiarach nie ma to zapewne wielkiego znaczenia, ale gdyby lustro było na styk z ramą mogło by pęknąc od naprężeń. Najlepeij było by wkleić na płyte OSB, o której pisałaś i zostawić po pół centymetra luzu z każdej strony, a szczeline wypełnić jakimś silikonem np takim, którego używa się do klejonych szyb w oknach. Silikon będzie stanowił bareiere dla wody i jednocześnie będzie elastycznym połączeniem z ramą. Oczywiście szklarzem nie jestem i nie chce wprowadzać w błąd. Piszę tylko co ja bym w takiej sytuacji zrobił, żeby zabezpieczyć lustro przed ewentualnym zniszczeniem. Sam gabion jest zapewne bardzo cięzki i zawsze może troszke osiąść pod wpływem dużych opadów oraz gdy podłoże po fundament nie było odpowiedni zagęszczone, ale z tego co mi wiadomo stalowej ramy nie ma prawa zniekształcić no chyba, że jest wykonana z bardzo cienkiej blachy, a samo osaiadanie powinno być bardzo małe.