Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:31, 03 maj 2015

Do góry
Front

Nowa rabata z jukkami, stipami, perłowką i makami Bolero w perłówce, jeżówkami Green Jewel. Dołożyłam tu po 3 szt płomyka Pink Eye flame i purple eye flame http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/plomyk-wiechowaty-phlox-paniculata-pink-eye-flame/ Na ten sezon zostają, bo roślinki małe. Zobaczymy jak się będą prezentować. Magolia - nie bij ale na razie jeżówki tak małe, że nie wiem czy zakwitną, więc niech będą floksy. Te doniczki to brakujące stipy. Musze dokupić. Jeszcze z przodu są zaplanowane, więc razem brakuje ok. 15.

Magnolia zdecydowała się wypuścić świeżego kwiatka

A tu.. wróbel w trawie ha ha ha

Ogród u Kasi 22:53, 03 maj 2015

Do góry
nowa zdobycz czeka na roślinność posadzę szałwie omszoną i trawę (nie wiem jaką ). Mam takie dwie są cudowne, kocham takie donice

żółta magnolia szaleje

W ogródku Iwony 22:49, 03 maj 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Kolorowo Iwonko u Ciebie, magnolia cudna. Czy to koło berberysu to tulipany botaniczne?

Tak, to tulipany TardaBardzo ładnie się rozrastają.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 03 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Sebek trzymaj te kciuki, proszę- jutro moja Ola rusza z maturką

W takim razie zaciskam mocno

Ana co Ty masz w tych białych donicach? Już jakieś jednoroczne?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:48, 03 maj 2015

Do góry
Właśnie zaczyna kwitnąć

rododendron Simona

Powojnik Maidwel Hall

Żółta magnolia

Kalina angielska-zapach cudooooowny!

W ogródku Iwony 22:47, 03 maj 2015

Do góry
Kolorowo Iwonko u Ciebie, magnolia cudna. Czy to koło berberysu to tulipany botaniczne?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:35, 03 maj 2015

Do góry
A pomyślałam jeszcze tak:
/najlepiej jeśli Magnolia się wypowie./

W ogródku Iwony 22:27, 03 maj 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Moja magnolia ma 3 kwiatki Myślałam że nic z niej nie będzie

Beatko, skoro zakwitła to jest nadzieja.
W ogródku Iwony 22:18, 03 maj 2015

Do góry
Moja magnolia ma 3 kwiatki Myślałam że nic z niej nie będzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Uff to dobrze

Sebek trzymaj te kciuki, proszę- jutro moja Ola rusza z maturką
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:03, 03 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
żółtki nadal obecne u mnie - nawet The Beatles się zbuntował

pięknie! Jak łądnie dobrałas barwy tulipanów do żurawek. I cisy w tym świetnie grają....Pięknie!

Berberysy Admiartion z seslerią jesienna zapowidają sie pieknie.
I brzozowa też cudna
Działka wkoło Lubczyka :) 21:59, 03 maj 2015

Do góry
Rododendronowa

Posadziłam hosty od Caroli

Tu już zbrakło kory

Magnolia raz jeszcze
Działka wkoło Lubczyka :) 21:55, 03 maj 2015

Do góry
I dzisiejszy raport z prac
Magnolia posadzona, dałam jeszcze na tą rabate żurawkę, bo jakoś pustawo tam było chciałam dać georgia peach, tą co teraz ostatnio kupiłam, ale jak ją zaczęłam dzielić, to wyszły z niej kikutki, że muszą się zregenerować w rozmnażalniku
Wypieliłam rabate i podsypałam skoszoną trawe i na to korę
Jeszcze z trawą

Z korą

Magnolia

I rabata magnoliowa
Ogródek Anity 21:35, 03 maj 2015

Do góry
Dzisiaj był piękny dzień-,trochę leżakowania było, no ale ile można leżeć! ? Zrobiłam porządek w truskawkach i poprzesadzałam poziomki....przy okazji parę chwastów napatoczyło się pod rękę
Trawka po skoszeniu

Powojnik rubens zakwitnie

I magnolia, sadzona w tamtym roku
Leśne Wzgórze 20:25, 03 maj 2015

Do góry
borówka

i porzeczka

laurowiśnia cała w pąkach, z tyłu tawuła w pełnym rozkwicie

magnolia
Nasz przydomowy ogródek 18:27, 03 maj 2015

Do góry
Gosia posadziłem i już mi mróz zdążył leciutko przyłapać. Bo ja to co mam zrobić jutro - robię dziś. A to co mam zjeść dziś, jem jutro.

E szkoda placu to wstawiam foty z dzisiaj.

Szał tulipanowy trwa.

Magnolia jeszcze trzyma fason.

Jeżówki całkiem spore.

Ogród w duszy mi gra... 12:35, 03 maj 2015

Do góry
Witajcie mam zdjęcia pogoda ładna to wyszłam dziś z synkiem. Roślinki są malutkie i mało widoczne ale już znacznie bardziej widoczne niż w zeszłym roku , część jest z wymiany. Rabatka żwirkowa: mam pomiędzy bukszpanami berberyski bagatelle i carex the beatles ale bardzo bardzo malutkie to zielone i czerwone co wygląda jak chwasty to są one w tle widać buki i graby fastigiata będę musiała im wykombinować jakieś porządniajsze podpory, bo dotychczas nie zdążyłam, a wygląda z tymi patykami to tragicznie
a tu buk z bliska, ma piękny kolor liści
Po prawej stronie domku coś wymodziłam, pewnie będę przesadzać ale mnie ręce świerzbiły a nie miałam czasu pytać na ogrodowisku co tam wsadzić. Z przodu tawuła gold princess, za nią przed studnią róża the fairy, z tyłu będą werbeny. Po prawej stronie wystahe taki patyk z ziemi to magnolia krzaczasta kupiona w biedrze. Cała ta strona wymaga jeszcze przemyślenia.
Liliowo i kolorowo:) 12:28, 03 maj 2015

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusia - cudnie... wszystkie foty śliczne. A ta magnolia na tle forsycji... Łał... Ja mam "letkiego" magnoliowego świra więc wszędzie oglądam magnolie. Piękna jest jak i cały Twój ogródek i od kilku dni mam poczucie że się zdecydowanie stęskniłam za Twoim ogrodem Pozdrawiam

A ja za Tobą Aniu więc serdecznie zapraszam i w koncu musimy się umowic, dwa tygodnie bede zajęta ale potem bardzo chetnie, umowimy sie napisz do mnie Zabrałam sie tez, za porzadki na parterze po mamie i ciagle mam tyły.Wiosna jest piękna, deszczu brak by ta przyroda bardziej ruszyła, dopiero buk u mnie się zbiera. Twoja biała azalia ma dużo pąków i za pare dni zakwitnie Pozdrawiam i ściskam mocno
Mały miejski ogród Ewy 01:13, 03 maj 2015

Do góry
Magnolia urocza. Co do tulipanów to u mnie też zaskakują. Czerwone okazały się być różowymi, pomarańczowe żółtymi, a różowe jakimiś żółto-limonkowymi. Ot, taka niespodzianka!
Ogród w skali mikro cz.II 23:37, 02 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moja Simona rośnie w lesie, pąki ma już duże ale jeszcze nie kwitnie co jest normalne ze zakwitnie jako ostatnia Simona w kraju bo u mnie jest Syberia i najzimniej w Polsce. Elu a jak się ma magnolia ode mnie ? Zakwitła? U Nikity ma jeden kwiatek .

Bogdziu gdzież tam u Ciebie Syberia i tak wszyscy jesteśmy daaaleko za Wrockiem ale to nic , zakwitną wszytskie a my się bedziemy radować restę napisałam na priv

Buziole
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies