Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 18:53, 11 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a mi tylko szkoda ze buka czerwonego nie bedzie
a reszta to mi wszystko jedno

Kasia gdzies buka bym chciala
jak znajdę odmiane rohan obelisk to musze kupić. podobno szybciej rosnie niż dawyck purple
dziekuję że mi tak kibicujesz
Ogród z pergolą 18:46, 11 maj 2016

Do góry
i gitara
obok w szkólce pumillo po 12zł dobra cena?doniczka chyba 2l lub 1,5
Ogród z pergolą 18:45, 11 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiesz co trochę głupio mi bo spytałam Jagode o wymiary rabaty to nie podała moze nie bardzo tak kopiować..
a poza tym mi od poczatku podobała sie wersja 1, myslałam ze spotka się z wiekszym uznaniem najwyzej nie będę jej wam na fotkach pokazywać

a mi tylko szkoda ze buka czerwonego nie bedzie
a reszta to mi wszystko jedno
Ogród z pergolą 17:22, 11 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Trochę to dziwne ( przynajmniej jak dla mnie) to co myślę na ten temat to pozostawię dla siebie hehe
Jeżówki jakie zamówiłaś ? do mnie tez niedługo przyjedzie 8

Jeżówka Green Jewel 5szt
Jeżówka Meteor Pink 5szt
Jeżówka Dixie Scarlet 5szt
Ogród z pergolą 17:21, 11 maj 2016

Do góry
dopiero teraz sie to jakos klaruje wczesniej były wstepne rozważania i 2 wersje a teraz ta jedna z kosodrzewinami
też tak słyszałam ale podobno ta pumillo ładna, widzialam dorosłe egzemplarze w szkółce to podobały mi się. a w razie czego za 10 lat będe miała co zmieniać
Ogród z pergolą 17:19, 11 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiesz co trochę głupio mi bo spytałam Jagode o wymiary rabaty to nie podała moze nie bardzo tak kopiować..
a poza tym mi od poczatku podobała sie wersja 1, myslałam ze spotka się z wiekszym uznaniem najwyzej nie będę jej wam na fotkach pokazywać

Trochę to dziwne ( przynajmniej jak dla mnie) to co myślę na ten temat to pozostawię dla siebie hehe
Jeżówki jakie zamówiłaś ? do mnie tez niedługo przyjedzie 8
Ogród z pergolą 17:10, 11 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Myślałam, że to miejsce już masz zaplanowane?

Jak ja chciałam w zeszłym roku sadzić kosodrzewiny to wszyscy mi odradzali.

zaplanowane tzn?
a czemu odradzali?ja mysle o pumillo
i nie posadziłaś?
Ogród z pergolą 17:08, 11 maj 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
Aniu ja piszę co do nawadniania. Przynajmniej strony będą leciały

kurcze, firm jest dużo tylko trzeba wiedzieć czego i ile się chce.

i to jest dla mnie trudne bo nie wiem jaki powinnam mieć hydrofor, jaką pompę, czy ta która jest może być, jaki rozstaw linii powinien być????

muszę zagłębić się w temat
poczytać

tak na szybko nie mogę nic zamawiać, trzeba to porządnie zaplanować

no własnie u Ciebie grubsza sprawa bo ja hydrofor i pompe juz mam. mi tylko musi ktoś powiedzieć ile jak długich linii moge zrobić przy moim ciśnieniu.
jaki rozstaw linii? to ty kładziesz linie koło roslin poprostu, zwróc uwage na realizacjach Danusi jak oni to robią. mozesz tez zadzwonic do Witka, ja z nim kiedyś o tym rozmawiałam, bardzo mily gość
ja jak juz będę wiedzieć ile metrów linii moge puscić to wezmę sznurek i poloze sobie jakby to mialo iśc i potem mi wyjdzie na ile sekcji musze kupic ten rozdzielacz czy jak to sie tam nazywa
Ogród z pergolą 17:01, 11 maj 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A może wyjdzie całkiem dobrze. Nie będziesz wiedziała póki nie rozrosną się trochę. Zawsze możesz za dwa sezony coś dosadzić lub przesadzić. A będziesz miała czyste sumienie że sama wymyśliłaś.
Ja mam skopiowaną jedną rabatę od Danusi i niechętnie ją pokazuję. Choć kilka roślin dodałam od siebie innych.

tak mi sie wydaje ze bedzie dobrze. podoba mi sie połączenie kosodrzewiny z limonkowymi trawami do tego najwyzszym pietrem bedzie trzcinnik
Ogród z pergolą 16:46, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ania
U mnie evergold jest w półcieniu
Ja to chyba źle patrzę na tą Twoją rabatę ... bo ja ją oceniam od strony wejścia do domu a Ty chyba z okna salonu?
Mogłabyś na tym rysunku dorysować rośliny?

Renia zmieniłam molinie na trzcinniki bo masz rację molinie za późno starują
tak to widzę, nie zrobie takich ładnych malunków jak Ty bo mi myszka sie zepsula i mi cięzko w paincie działać

jajo na srodku to amanogawa
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:30, 11 maj 2016

Do góry
Aniu dziekuję za odpowiedź
Ogród z pergolą 16:20, 11 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
szkoda że zrezygnowałaś z planu nr 2

Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 16:19, 11 maj 2016

Do góry
właśnie planowałysmy przeciez juz rabatę z hustawką to moze tam daj, ładnie pachnieć bedzie
Ogród z pergolą 16:11, 11 maj 2016

Do góry
karolina_rg napisał(a)
Aniu podzielisz sie na namiarem gdzie kupowałaś korę?
ja na szybko wczoraj kupiłam kilka worków w brico i przy cenie 13zł na 80l to zbankrutujemy

na allegro szukaj, ja mam z firmy kor-drew
Ogród z pergolą 16:09, 11 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ania ja Cię podziwiam za te Twoje rabatowe rozmyślania...nasadzenia rozpatrujesz pod tak wieloma kątami.
A co tam ciekawego kupujesz?Bo widzę, że jakieś grupowe zakupy się szykują

Kasiu muszę tak bo sama projektuję, a że znam się jeszcze jak kulawy na piłce nożnej to troche to trwa
zamawiam jeżówki, zurawki, miskanty ml i red barony
Ogród z pergolą 11:06, 11 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
molinia nie ma wysłonic dalszej cześci ogrodu bo za nią jest ściana
i fakt wiosną szału nie będzie ale ona z salonu by nie była widoczna tylko ta limonkowa trawka (elata lub sesleria - dumam)

narysowałam na szybko o co mi chodzi bo molinia ma byc za amanogawą, takim ogonkiem

i dalej ogonkiem kosodrzewina tam gdzie A-amanogawa i trzecie osatnie pole limonkowa trawa
jak to widzisz?
powiedz mi jeszcze u ciebie ta rabata ile ma słońca? ten evergold daje rade w takim półcieniu?bo on tez chyba limonkowy?

Ania
U mnie evergold jest w półcieniu
Ja to chyba źle patrzę na tą Twoją rabatę ... bo ja ją oceniam od strony wejścia do domu a Ty chyba z okna salonu?
Mogłabyś na tym rysunku dorysować rośliny?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:37, 11 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
piekne bzy i ten ich zapach..
aż tęsknie za starym domem z dzieciństwa..chyba pojade tam i fotki sobie chociaz porobię

Nie masz miejsca na żadnego lilaczka ? Nawet palibina na pniu ? Cudne są
Jeszcze ze 2 tyg i pokaże u siebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 05:41, 11 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marzeno jaką trawkę limonkową polecielabys na rabate zachodnią, słońce po 13?
raczej zimującą

U mnie rosnie carex elata, hakonechloe strip it rich i aureola. No i na pewno na pełne słońce sesleria jesienna
Tu ma być ogród :) 23:25, 10 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wow dziekuje za listę
zamawiam w bylinowym zurawki i własnie twoja odmiana jest jedna z 4 do wyboru limonkowych
powiedz mi zadowolona jestes z tej odmiany?szybko po zimie sie zebrała czy gdybys mogła to bys wymieniła?

Ona i przez zimę i po zimie bardzo dobrze u mnie wygląda, jestem z niej bardzo zadowolona. Raz próbowałam ją sadzonkować, ale mi się nie udało, może za mało o nie dbałam, albo w złym momencie to zrobiłam.
I pamiętaj sadź ją w cieniu lub półcieniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies