Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 17:08, 11 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Aniu ja piszę co do nawadniania. Przynajmniej strony będą leciały

kurcze, firm jest dużo tylko trzeba wiedzieć czego i ile się chce.

i to jest dla mnie trudne bo nie wiem jaki powinnam mieć hydrofor, jaką pompę, czy ta która jest może być, jaki rozstaw linii powinien być????

muszę zagłębić się w temat
poczytać

tak na szybko nie mogę nic zamawiać, trzeba to porządnie zaplanować

no własnie u Ciebie grubsza sprawa bo ja hydrofor i pompe juz mam. mi tylko musi ktoś powiedzieć ile jak długich linii moge zrobić przy moim ciśnieniu.
jaki rozstaw linii? to ty kładziesz linie koło roslin poprostu, zwróc uwage na realizacjach Danusi jak oni to robią. mozesz tez zadzwonic do Witka, ja z nim kiedyś o tym rozmawiałam, bardzo mily gość
ja jak juz będę wiedzieć ile metrów linii moge puscić to wezmę sznurek i poloze sobie jakby to mialo iśc i potem mi wyjdzie na ile sekcji musze kupic ten rozdzielacz czy jak to sie tam nazywa
anna_t 17:10, 11 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Myślałam, że to miejsce już masz zaplanowane?

Jak ja chciałam w zeszłym roku sadzić kosodrzewiny to wszyscy mi odradzali.

zaplanowane tzn?
a czemu odradzali?ja mysle o pumillo
i nie posadziłaś?
MirellaB 17:14, 11 maj 2016

Zaplanowane tzn.,że już było wiadomo co tam będziesz sadziła.

Nie posadziłam kosodrzewin. Głównie mi pisali, że brzydkie się robią. Ja nie mam doświadczenia z nimi więc posłuchałam mądrzejszy.
Pumilio to ładna odmiana
Filemon24 17:19, 11 maj 2016

anna_t napisał(a)

wiesz co trochę głupio mi bo spytałam Jagode o wymiary rabaty to nie podała moze nie bardzo tak kopiować..
a poza tym mi od poczatku podobała sie wersja 1, myslałam ze spotka się z wiekszym uznaniem najwyzej nie będę jej wam na fotkach pokazywać

Trochę to dziwne ( przynajmniej jak dla mnie) to co myślę na ten temat to pozostawię dla siebie hehe
Jeżówki jakie zamówiłaś ? do mnie tez niedługo przyjedzie 8
anna_t 17:21, 11 maj 2016

dopiero teraz sie to jakos klaruje wczesniej były wstepne rozważania i 2 wersje a teraz ta jedna z kosodrzewinami
też tak słyszałam ale podobno ta pumillo ładna, widzialam dorosłe egzemplarze w szkółce to podobały mi się. a w razie czego za 10 lat będe miała co zmieniać
anna_t 17:22, 11 maj 2016

Filemon24 napisał(a)

Trochę to dziwne ( przynajmniej jak dla mnie) to co myślę na ten temat to pozostawię dla siebie hehe
Jeżówki jakie zamówiłaś ? do mnie tez niedługo przyjedzie 8

Jeżówka Green Jewel 5szt
Jeżówka Meteor Pink 5szt
Jeżówka Dixie Scarlet 5szt
Makao_J 18:39, 11 maj 2016

Ja mam kosodrzewiny i nie narzekam. Mam Mopsa (9lat) i w ubiegłym roku zakupiłam 3 Pumilio. I choć te ostatnie wyglądają jakby były każda inna to i tak są fajne.
Kasya 18:45, 11 maj 2016

anna_t napisał(a)

wiesz co trochę głupio mi bo spytałam Jagode o wymiary rabaty to nie podała moze nie bardzo tak kopiować..
a poza tym mi od poczatku podobała sie wersja 1, myslałam ze spotka się z wiekszym uznaniem najwyzej nie będę jej wam na fotkach pokazywać

a mi tylko szkoda ze buka czerwonego nie bedzie
a reszta to mi wszystko jedno
anna_t 18:46, 11 maj 2016

i gitara
obok w szkólce pumillo po 12zł dobra cena?doniczka chyba 2l lub 1,5
anna_t 18:53, 11 maj 2016

Kasya napisał(a)

a mi tylko szkoda ze buka czerwonego nie bedzie
a reszta to mi wszystko jedno

Kasia gdzies buka bym chciala
jak znajdę odmiane rohan obelisk to musze kupić. podobno szybciej rosnie niż dawyck purple
dziekuję że mi tak kibicujesz