Ilonka, to chyba zasługa braku bylin. Oprócz liści nic innego nie mam śmiecącego...Do tego bardzo mała powierzchnia ogrodu to tak naprawdę pół dnia sprzątania było
W poprezdnim ogrodzie nigdy nie miałam takiego porządku bo wiekowe dęby graniczące z moją działką nie pozwalały choć jeden dzień cieszyć się idealną czystością, wtedy byłam strasznie zła o te liscie a dzisiaj wspominam to z łezką w oku...
Ogród masz idealny ale to wiesz Najbardziej zazdraszczam Wam tych widoków zza płotu Mimo, że to jeszcze nie prawdziwe góry to serce moje bije mocniej na takie klimaty!
Małgosiu niestety ale prawda jest bolesna...Wszystkie moje rośliny w pierwszym sezonie po posadzeniu dostawały hektolitry floro...i rosły jak na drożdzach ale też łapały bardzo dużo chorób. Od wiosny tego roku nie używam już sztucznych nawozów ale wszystkie rośliny dostają kompost i gnojówkę z pokrzywy.Do wzrostu i zagęszczenia bukszpanów przyczynia się też intensywne cięcie. Mam nadzieję, że Twoje buksiki ruszą w kolejnym sezonie