Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:07, 21 kwi 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
następna szalona.
Szał na seslerię w tym roku

Zgadza się, sesleria to tegoroczny hicior
Tu ma być ogród :) 10:29, 21 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Czy to sprawdzona trawka ?? wczoraj zastanawiałam się nad nią, ale nie na zywo.

Raczej tak, ma ją na przykład Ola leonek przy oczku.
Ja jeszcze wzięłam Molinię ED, ale jakaś taka najmniejsza z całych zakupów.
Tu ma być ogród :) 10:27, 21 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I jest ich dużo więcej niż w pierwszym roku po posadzeniu?

Kwitnących chyba nie. Ja sie im nawet dokładnie nie przyglądałam. jak już zaczną kwitnąć to będzie widać.
Tu ma być ogród :) 10:26, 21 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
aleś zaszalała
szok

nie wszystko się zmieściło, przyjdzie jeszcze jedna paczka

To już będą wszystkie trawy jakie potrzebowałam, jeszcze może się okazać, że trochę carexów będę musiała wymienić, bo chyba zgniły, ale to za kilka tygodni
Tu ma być ogród :) 10:25, 21 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Molinia KF

Czy to sprawdzona trawka ?? wczoraj zastanawiałam się nad nią, ale nie na zywo.
Tu ma być ogród :) 10:24, 21 kwi 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

potrafią...a i owszem. Ale ja nie wykopuję. Za dużo ich mam aby się z nimi bawić. Nie chce mi się zwyczajnie. Trzeci rok rosną w tym samym miejscu i dają radę.

I jest ich dużo więcej niż w pierwszym roku po posadzeniu?
Tu ma być ogród :) 10:22, 21 kwi 2016

Do góry
Molinia KF

Tu ma być ogród :) 10:21, 21 kwi 2016

Do góry
Wiem, że to lubicie najbardziej, rano przyszła przesyłka, teraz wiem co to znaczy zatrawkować się

Są tu seslerie, molinie i miskanty

Sesleria jesienna

A tu seslerie: Skalna, Heufleriana i Sadleriana i molinia Variegata

Miskant Klaine Fontanne

Tu ma być ogród :) 10:19, 21 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Magda, a wykopujesz cebule? Gdzieś nawet wczoraj czytałam, że czosnki potrafią się bardzo ładnie mnożyć.

potrafią...a i owszem. Ale ja nie wykopuję. Za dużo ich mam aby się z nimi bawić. Nie chce mi się zwyczajnie. Trzeci rok rosną w tym samym miejscu i dają radę.
Tu ma być ogród :) 10:14, 21 kwi 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

Jak będą żółte, podeschnięte
Jak cię zaczną denerwować

Magda, a wykopujesz cebule? Gdzieś nawet wczoraj czytałam, że czosnki potrafią się bardzo ładnie mnożyć.
Tu ma być ogród :) 10:12, 21 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Moim kotom wyciągamy prawie codziennie...muszę jakąś obrożkę kupić, coby je odstraszało.

to nie dobrze, bo zwierzęta też mogą zostać zarażone tymi koszmarnymi odkleszczowymi chorobami.
U nas jakoś mało się o tym mówi, ale w zeszłym roku oglądałam film o tym jak ciężko chorowali mieszkańcy jednego ze stanów w USA, gdzie kleszczy jest bardzo dużo - warto to zobaczyć, bo nasza świadomość np. o boreliozie jest niewielka.

https://www.youtube.com/watch?v=poW6j2v17sA
Tu ma być ogród :) 10:07, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, miłych snów. Jutro nadrobię ... dziś nie zdążyłam

Iwonka, właściwie to nic nie straciłaś.... zaraz pokażę zawartość przesyłki, która dopiero co doszła.
Tu ma być ogród :) 10:05, 21 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Niestety dla mnie to wiedza tajemna ale oczywiście spytam jak się zobaczymy i napiszę czego się dowiedziałam
W lasach sosnowych powiadasz? Ja mam wokół siebie większość własnie sosnowych i też mieszkam obok takiego. Śmigamy po nich jak wariaty i nigdy żadnego smardza nie widziałam... U ludzi sprzedających przy drogach grzyby, które można znaleźć w pobliskich lasach również nie widziałam smardzów... Może one muszą mieć spełnione jakieś jeszcze inne warunki?
Co do trujących właściwości to chyba każdy grzyb (lub prawie każdy) jest trujący przed obróbką termiczną - przynajmniej tak słyszałam.

też z chęcią poczytam jak czegoś ciekawego się dowiesz.
Tu ma być ogród :) 10:04, 21 kwi 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Nawet te miskanty, do których cień nigdy nie dochodzi jeszcze śpią, ale jestem dobrej myśli Oby szybko się ociepliło, wtedy wszystko łatwiej i przyjemniej się robi

Zimno strasznie w tym tygodniu, pogoda przyhamowała mi prace, bo aż wychodzić się nie chce z domu, a dziś w nocy było tylko 2C, nad ranem pewnie jeszcze mniej.
Tu ma być ogród :) 10:02, 21 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja jeszcze nigdy tego nie musiałam robić i oby tak zostało.
Jak sama miałam kleszcza pojechałam do przychodni żeby tam mi wyciągnęli bo eM był wtedy na wyjeździe a poza tym byłam w ciąży więc zależało mi żeby ktoś zrobił to profesjonalnie, kleszcza od razu dałam do badania.

Moim kotom wyciągamy prawie codziennie...muszę jakąś obrożkę kupić, coby je odstraszało.
Tu ma być ogród :) 10:01, 21 kwi 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)

Poczytałem moich widokach chyba nic u Ciebie nie jest w stanie mnie przerazić. Idę doczytać, bo nie zaglądałam cały dzień i nie wiem co w trawie piszczy.

Marta, nie mów hop, z tyłu działki mam niezły sajgon ...
Tu ma być ogród :) 10:00, 21 kwi 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Smardze to podobno wieki przysmak. Kiedyś dostałam jednego od znajomych bo go wypatrzyłam w korze. Nie widziałam co z nim zrobić i uschnął. Teraz też nie wiem co bym z nim zrobiła.

ponoć ususzone jeszcze bardziej aromatyczne.
Tu ma być ogród :) 10:00, 21 kwi 2016

Do góry
ziele napisał(a)

Trudno mówić o wykorzystywaniu bo to były punkty skupu na wsi. Teraz też istnieją; kiedyś były państwowe teraz prywatne albo różnych spółek z o.o. Dzieci zbierały runo leśne i zarabiały w ten sposób. Teraz też tak jest ale często widzimy je w dzisiejszych czasach na poboczach dróg z jagodami i kurkami (te najbardziej przedsiębiorcze i w rejonach większego bezrobocia).

chodziło mi o te grosze, chyba, że Ci co Was zatrudniali, też nie wiedzieli, że można za te grzyby wyciągnąć spore kwoty.
Tu ma być ogród :) 09:58, 21 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja thuj nie mam a kleszcza eMowi.dziś z rana wyciagalam

ja jeszcze nigdy tego nie musiałam robić i oby tak zostało.
Jak sama miałam kleszcza pojechałam do przychodni żeby tam mi wyciągnęli bo eM był wtedy na wyjeździe a poza tym byłam w ciąży więc zależało mi żeby ktoś zrobił to profesjonalnie, kleszcza od razu dałam do badania.
Kamienny ogród patykiem malowany 00:57, 21 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
podziwiam, że podjęłaś się takiej roboty! Fotki jak zwykle u Ciebie śliczne.

Dziękuję

Na poprawę aury za oknem.....przynajmniej u mnie jest byle jak....złapałam 5 minut słoneczka....jak weszłam do domu lunął deszcz....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies