gaga, Enya73, ana_art, alinak - Witajcie i dzięki za miłe słowa o moim ogrodzie.
Trawek nie chciałam wywalać tylko nieco urozmaicić.
Marzenko dziękuję za świetne inspiracje, właśnie o taki rodzaj urozmaicenia mi chodziło.
A co myślisz o magnolii na większym placyku będzie pasowała?
Jeżówki i szałwie u mnie też są, a na wiosnę pojawi się ich jeszcze więcej.
Szałwie bardzo źle jednak zniosły pierwszy rok u mnie, zobaczymy czy to tylko aklimatyzacja czy coś im u nie pasuje. Przetacznika sobie zapisałam bo wygląda fajnie i u mnie też by pasował.
Na wiosnę przyjadą ogrodnicy zająć się grabami w sumie myślałam, że tylko szpalerowymi i żywopłotem ale o cięcie kolumnowych też zapytam.
Aniu śnieg to pół biedy, ale wiaaaatr okropny, przed chwilą w radio regionalnym mówili że wiatr powoduje odczuwalność nie -11 a -30, okropny jest....
zaczęłam troszkę później
pogodowo bez zmian, za to wiatr jest bardzo dokuczliwy. Pamiętacie mój opis z polem kukurydzy u mnie na wsi? W tym miejscu zawsze zimą zawiewa i dzisiaj na drodze był wał śnieży do wysokości okna w samochodzie, czyli mniej więcej 130...
no tak ale samotnikowi smutno samemu tym bardziej , że u góry pokoiki nie mają miejsca na zabawki a na podpiwniczenie w momencie budowy się nie zdecydowaliśmy .....