Witaj, zaobserwowałem to samo u moich rozplenic, a także u malin. W kwestii malin widziałem odpowiedź na necie, że to wpływ niskich temperatur (brak pobierania fosforu z gleby, objawy to przebarwienia liści i łodyg). To może jednak to.
Powyżej kolan, tak do pół uda mi sięgają chyba. Bardzo dobrze znoszą cięcie, nawet drastyczne - w zeszłym roku po kwitnieniu przycięłam dwie bardzo mocno, tak, że były niemal kompletnie łyse pędy. Pięknie odbiły.
Dokładnie
Zaraz poszukam
Wiosna (nie mogę teraz znaleźć zdjęć kwitnących)
Jesień
Pięknie rosną warzywa
Zwróciłam uwagę na zdjęcie truskawki, siedzi tam opuchlak, zmora dzisiejszych ogrodów
Ja cebulkę i marchewkę muszę chronić siatką przed szkodnikami, a u Ciebie widać jaka zdrowa cebulka
Patrycja jaką powierzchnię obsadziłaś czosnkiem? Co ile cm rośnie w rzędach i co ile masz rzędy?
Starcza Wam na całą zimę?
Witajcie. Moje pierwsze rozplenice posadziłem w marcu. Wystartowały ładnie i jeszcze tydzień lub dwa temu były ładne zieloniutkie. Dzisiaj zauważyłem że coś z nimi nie bardzo się dzieje. Liście zmieniają kolor na taki rudy. Jest to odmiana Black Beauty (przynajmniej tak mi powiedziano). Czy to normalne, czy coś się złego dzieje? Ostatnio dużo padało, więc na pewno za sucho nie było. Będę wdzięczny za poradę.
Prawdziwe szaleństwo☺️
Skądś to znam☺️
Asiu zakupy zacne. Ciekawe czy wszystko zaakceptuje Twój ogród, myślę o kuklikach na przykład. U mnie nie znajdują dobrych warunków i co kupę to po roku mówią że im się nie podoba ☺️