Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Joku 20:17, 24 sie 2025

Basieksp napisał(a)
Teraz jedne z moich ulubionych, albicja,

Albicja wygląda bardzo zdrowo. Ona kwitnie na czerwono czy nakładają się jakieś kwiatki z rabaty za nią?
Przypominam sobie jej wygląd w wieku "dojrzałym", widziałam w jakimś programie o niemieckich ogrodach. To spore drzewo o ażurowej koronie dające świetlisty cień.
Basieksp 21:19, 24 sie 2025

Joku napisał(a)

Albicja wygląda bardzo zdrowo. Ona kwitnie na czerwono czy nakładają się jakieś kwiatki z rabaty za nią?
Przypominam sobie jej wygląd w wieku "dojrzałym", widziałam w jakimś programie o niemieckich ogrodach. To spore drzewo o ażurowej koronie dające świetlisty cień.

Nie, ona jeszcze nigdy nam nie kwitła. To dalie są za nią. Nasza narazie sięga mi tak do ramion. Co rok trochę nam przymarza, trzeba ją przycinać, ale ładnie odrasta. A w tym roku, pierwszy raz nie zmarzła, cała ładnie przezimowała
anabuko1 07:21, 25 sie 2025

Basieksp napisał(a)
Teraz jedne z moich ulubionych, albicja, judaszowiec ten to już nie judaszek, jest dużo większy ode mnie, będzie ciasno. Ale go akurat nie będę miała sumienia przycinać I dwa małe judaszki Zielony z odrostu, nie wyrzuciłam go, z tyłu może sobie rosnąć. I bordowy, ładnie się trzyma

Ciekawe ma listki ta albicja. Mi judaszek w majowych przymrozkach padł. Szkoda mi bardzo.
Może w przyszłym roku już sobie nowego kupię.
Monika83 16:01, 25 sie 2025

Basieksp napisał(a)
A to moje rodki, od sąsiadki. Tu pierwszy, on ma chyba najładniejsze miejsca, podoba mi sie to miejsce z nim Tak wyglądaz bliska
I z daleka, na wejściu do ogrodu, w tle z tymi kamieniami
Basia piękne kadry z ogrodu i cudne horty!
Basieksp 19:36, 25 sie 2025

anabuko1 napisał(a)

Ciekawe ma listki ta albicja. Mi judaszek w majowych przymrozkach padł. Szkoda mi bardzo.
Może w przyszłym roku już sobie nowego kupię.

No ładna jest, na noc te listki się zamykają, zwijają.
Ja tego mojego dużego judaszowca, pierwsze zimy okrywałam. A ten mały zielony, był kupowany jako szczepiony bordowy. W miejscu szczepienia nie przyjął się, po zimie góra odpadła, została tylko podkładka i z niej wyrósł ten mały zielony.
Myślę, że takiego mi sprzedali, nie do końca zaszczepionego, no trudno. Jest drugi bordowy, ma ładniejszy pokrój
Basieksp 20:57, 25 sie 2025

Monika83 napisał(a)
Basia piękne kadry z ogrodu i cudne horty!

Dziękuję