Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No no zaraz się okaże, że to bardzo popularne drzewo na O jest a chłopaki się śmiali

Tu się nie ma co śmiać. Sama mam mirabelki i też myślę o założeniu z nich żywopłotu. Wysieję spady do rowku i powinno zadziałać Mam miłe wspomnienia z tymi śliweczkami. Jak byłam mała to mieliśmy pod blokiem sad. Pewnie taki zdziczały bo prawie same mirabele tam rosły. Ile to się życia tam spędzało! A potem jakaś mądra głowa wymyśliła że to idealne miejsce dla rekreacji dla mieszkańców i... wycięli wszystko, teren zrównali i założyli"park". Nie widziałam nikogo na tej pustyni pośród metrowej wielkości patyczków... Ech to uszczęśliwianie ludzi...
Na Łowieckiej 23:03, 27 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

A jeszcze nie ruszyła? Moja w większości tak ale są kępki gdzie dopiero co, bardzo powoli sie budzi. Jakoś nierówno w tym roku jej to idzie.

Czyli powinnam się bać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:59, 27 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Napiszesz mi na priv z jakiego? Byłam dzisiaj oglądać te z mmsa, ale kurde na zdjęciu to one ładniejsze były Niby nie najgorsze, ale widać że na siłę w te kulki przycięte. Napusz mi proszę skąd te twoje.

No ja myślę że się nie obrażasz Jeszcze tego by brakowało Przecież ja pieję nad świdośliwami, a że walę prosto z mostu? To jakaś wada genetyczna albo brak wychowania? Nie dojdziesz

I nie wierzę że nie jedziesz. Raz, raz jedyny chciałam na spotkaniu się winka napić i liczyłam że to ty będziesz kierowcą a tu lipa Innym razem

No co Ty? ładne były ... Moje źrodło się wyczerpało
Wada genetyczna ... no wiesz
No nie jadę bo mam już inne plany
Na Łowieckiej 22:59, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pięknie
I nie wiem co ty chcesz od tego trawnika? przeciez wygląda jak z katalogu

Z tej perspektywy i z tej strony tak
Na Łowieckiej 22:58, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mam ten sam problem ... Mogłaby rozplenica w końcu ruszyć

A jeszcze nie ruszyła? Moja w większości tak ale są kępki gdzie dopiero co, bardzo powoli sie budzi. Jakoś nierówno w tym roku jej to idzie.
Na Łowieckiej 22:56, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakie to źródło? Czyżbym coś przegapiła?

Zaraz Ci podeślę namiar
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 27 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Ale fajna dyskusja u Ciebie
Przyjdź jeszcze do mnie .

Już już
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 27 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Monika i u mnie Mirabelka rośnie, jedna pozostała wielka, wystaje nad domek gospodarczy, resztę przycinamy na zasadzie żywopłotu. Ale ta jedna wiosnę wita piękną bielą już z daleka

No no zaraz się okaże, że to bardzo popularne drzewo na O jest a chłopaki się śmiali
Na Łowieckiej 22:54, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Oczywiście Ty tu rządzisz ... ale wiesz ... co się ma marnować taki piękny widok

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 27 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Rewniu wgłębnik jak marzenie

Dziękuję Mirelko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:50, 27 kwi 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
WOW ale piknie, wgłębnik robi wrażenie, jak dojdą ławki i stół to ci się zleci pół ogrodowiska na imprezę

Czyli mus ławeczki robić Dziękuję bardzo

PS Ty akurat nie masz daleko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 27 kwi 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Najpierw pochwalę wgłębnik, wyszedł rewelacyjnie. A tutaj fantastycznie. Pozmieniało sie w ogrodzie. Kochana zdradz mi tajemnicę czym tak dokładnie wycinasz kanty bo nożem do kancików to tak idealnie nie wyjdzie. Być może ktoś pytał Ciebie o to ale jest tyle wpisów, że nie nadrobię

Dziękuję
Kanciki to żadna tajemnica ... nożem do darni robię zdecydowanym ruchem i tyle
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 27 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Mamy podobne wspomnienia Asiu, tylko że ja tylko magister jestem.

Ale jaki fachowiec i na dodatek chętny służyć pomocą innym
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 27 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Fajnie się obserwuje powstawanie rabaty i jak stopniowo wydobywa się zamysł i jego urok . Niezłe kulkowisko .

Wgłębnik bardzo fajnie wyszedł, ja się boję brukowania placyku (że tak równo nie wyjdzie ).

Nie mogę sie doczekać efektu końcowego Ale tutaj będę musiała uzbroić się w cierpliwość ... drzewa wymagają właściwego prowadzenia ... kulki muszą się ukorzenić ... trzeba jeszcze posadzić trawy i byliny ... nie wspomnę o żwirku i ściance ... także na wszystko potrzeba czasu ...

Za wgłębnik dziękuję Brukowania też em się bał troszkę a poza tym strasznie ciężkie te płyty - dlatego zdecydowaliśmy się na fachowców, kórzy w 4h uwinęli się ze wszystkim
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 27 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
W moich obecnych okolicach na miedzach jeśli coś się ostało to głównie czereśnie i grusze, a z czasów dzieciństwa pamiętam głównie topole osiki i włoskie. Dopłaty unijne powiadacie? To może i u mnie na wsi zaczną sadzić
Widzisz Renia jaka fajna dyskusja u ciebie?
Jeszcze w temacie mirabelki. Mój brat z bratową zakładali w zeszłym roku ogród przy swojej leśniczówce. I wiecie co mają na środku w najbardziej reprezentacyjnym miejscu? Oczywiście mirabelki. Bo bratu się dobrze kojarzą

Kochana
Ciekawa dyskusja a i owszem ... cóż mogę powiedzieź jak wynika z Waszych wpisów wszystko ... również drzewa jest kwestią gustu, mody czy sentymentu ... niech każdy sobie odpowie jak to jest w jego przypadku ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:25, 27 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

mnie tez tego uczyli na studiach. Co prawda akurat wtedy matką młodą byłam, więc fascynacja dedrologiczna mocno konurowała z emocjami wczesnego macierzyństwa,a le to wykułam na blachę!

U mnie mirabelka 'robi' za drzewo architektoniczne. mama jak nas odwiedza, to czasem pyta, kiedy wreszcie ja wywalimy, a my ją kochamy miłością wielką.

Pięknie Ren działasz. Nie doczytałam co M marudzi pod nosem, ale może to i lepiej. Mam swojego marudę, to wiem, że potrafią tacy zaleźć za skórę.

Dziękuję magnolio
eM już się oswoił z nowymi drzewami już nie marudzi ... nawet zaczyna mu się podobać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:06, 27 kwi 2016

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Pięknie u Ciebie . zaglądam często choć się nie ujawniam. Przoczyłam jednak informacje o kosodrzewinie tej na ostatnim zdjęciu . To pumilio? Nie boisz się, ze za bardzo urośnie?

Witaj
Wybrałam tę kosodrzewinę ponieważ jest wolno rosnąca. Poza tym można ograniczać jej wzrost uszczykując młode przyrosty
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:02, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Monika
Całkiem z innego jeszcze
A ja się nie obrażam ...

PS Niestety nie jadę do Kasi ...

Napiszesz mi na priv z jakiego? Byłam dzisiaj oglądać te z mmsa, ale kurde na zdjęciu to one ładniejsze były Niby nie najgorsze, ale widać że na siłę w te kulki przycięte. Napusz mi proszę skąd te twoje.

No ja myślę że się nie obrażasz Jeszcze tego by brakowało Przecież ja pieję nad świdośliwami, a że walę prosto z mostu? To jakaś wada genetyczna albo brak wychowania? Nie dojdziesz

I nie wierzę że nie jedziesz. Raz, raz jedyny chciałam na spotkaniu się winka napić i liczyłam że to ty będziesz kierowcą a tu lipa Innym razem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:00, 27 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Zgadzam się z Tobą pszczółko, piłam raczej do trendów i podążania za nimi, ale słowo pisane to tylko słowo pisane- jak człowiek nim biegle nie włada to może zostać źle odebrany. Może gdybym zamiast "mody" użyła "tryndy"?
Nie wiem jak buki czy lipy bo w mojej okolicy nie rosną poza parkami, ale już dębów wielopiennych od groma. Pewnie wykaszane w młodym wieku. To myślisz że tak długo nie pociągną? Rozkraczą się w którymś momencie?

Mody złe nie są, ale trzeba korzystać z głową, to prawda. Sama bez winy nie jestem- za to moje zbieractwo dendrologiczne to ktoś po łapach powinien mi dać Albo kartę odebrać najlepiej

Trendy trendami ... wybrałam ŚŚ bo urzekły mnie w kompozycjach Chelsea Ta część ogrodu ciągle mnie nie satysfakcjonowała ... rabata, ktorą stworzyłam była płaska ... nie czułam satysfakcji patrząc na nią ... chciałam czegoś bardziej przestrzennego ... nawet z elementami architektury ogrodowej ... tak zrodził sie pomysł ścianki wodnej ... rozrysowałam projekt, w dopracowaniu którego bardzo pomogła mi magnolia ... oczywiście wszystko to działo się z Waszą pomocą i póki co jestem bardzo zadowolona ... sporo jeszcze pracy przede mną aby osiągnąć efekt wow ale ten pierwszy najważniejszy krok już zrobiłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:49, 27 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dawno mnie tu nie było ale widziałam te gigantyczne świdośliwy wgłębnik ...też: ....i łany tulipanów ...że też ja nie mam exotic...coś nie spotkałam ich chyba?

Justyś
W tym roku będziesz miała okazję nadrobić straty Będę krzyczeć jak "rzucą" EE
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies