Tu się nie ma co śmiać. Sama mam mirabelki i też myślę o założeniu z nich żywopłotu. Wysieję spady do rowku i powinno zadziałać Mam miłe wspomnienia z tymi śliweczkami. Jak byłam mała to mieliśmy pod blokiem sad. Pewnie taki zdziczały bo prawie same mirabele tam rosły. Ile to się życia tam spędzało! A potem jakaś mądra głowa wymyśliła że to idealne miejsce dla rekreacji dla mieszkańców i... wycięli wszystko, teren zrównali i założyli"park". Nie widziałam nikogo na tej pustyni pośród metrowej wielkości patyczków... Ech to uszczęśliwianie ludzi...
Nie mogę sie doczekać efektu końcowego Ale tutaj będę musiała uzbroić się w cierpliwość ... drzewa wymagają właściwego prowadzenia ... kulki muszą się ukorzenić ... trzeba jeszcze posadzić trawy i byliny ... nie wspomnę o żwirku i ściance ... także na wszystko potrzeba czasu ...
Za wgłębnik dziękuję Brukowania też em się bał troszkę a poza tym strasznie ciężkie te płyty - dlatego zdecydowaliśmy się na fachowców, kórzy w 4h uwinęli się ze wszystkim
Kochana
Ciekawa dyskusja a i owszem ... cóż mogę powiedzieź jak wynika z Waszych wpisów wszystko ... również drzewa jest kwestią gustu, mody czy sentymentu ... niech każdy sobie odpowie jak to jest w jego przypadku ...
Napiszesz mi na priv z jakiego? Byłam dzisiaj oglądać te z mmsa, ale kurde na zdjęciu to one ładniejsze były Niby nie najgorsze, ale widać że na siłę w te kulki przycięte. Napusz mi proszę skąd te twoje.
No ja myślę że się nie obrażasz Jeszcze tego by brakowało Przecież ja pieję nad świdośliwami, a że walę prosto z mostu? To jakaś wada genetyczna albo brak wychowania? Nie dojdziesz
I nie wierzę że nie jedziesz. Raz, raz jedyny chciałam na spotkaniu się winka napić i liczyłam że to ty będziesz kierowcą a tu lipa Innym razem
Trendy trendami ... wybrałam ŚŚ bo urzekły mnie w kompozycjach Chelsea Ta część ogrodu ciągle mnie nie satysfakcjonowała ... rabata, ktorą stworzyłam była płaska ... nie czułam satysfakcji patrząc na nią ... chciałam czegoś bardziej przestrzennego ... nawet z elementami architektury ogrodowej ... tak zrodził sie pomysł ścianki wodnej ... rozrysowałam projekt, w dopracowaniu którego bardzo pomogła mi magnolia ... oczywiście wszystko to działo się z Waszą pomocą i póki co jestem bardzo zadowolona ... sporo jeszcze pracy przede mną aby osiągnąć efekt wow ale ten pierwszy najważniejszy krok już zrobiłam