Wreszcie świąteczny czas zatrzymał nas na chwilkę w tym nieustającyn biegu. Mi też bardzo brakowało czasu na forum. Wszystko pobieżnie, aby dalej. Czas się kurczy bardzo.
Buziak.
Nie wierzyłam rankiem własnym oczom. 237 postów w powiadomieniach o aktywności w wątkach od północy. Ludzie nie śpią całą noc. A potem się okazało, że to Walduś wkleja życzenia
Waldku, wielkie dzięki i buziaki ślę.
Napracowałeś się.
Dziękuję wszystkim za życzenia. I zdrowia wszystkim życzę.
Właśnie wróciłam z Pasterki.
Śpiewaliśmy kolędy na 4 głosy.
A teraz idę spać. Śniadanie zapowiedziałam na 9.00
Pięknych snów.
I fajnie dziś przygotowywało się kolację wigilijną z moimi chłopcami. Zbyszek robił sałatkę jarzynową już wczesnym rankiem. Robi lepszą niż ja, więc tradycyjnie mu to zostawiam. A ja z Karolem wspólnie robiliśmy pierogi.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
życzę wszystkim Ogrodomaniakom nadziei,
własnego skrawka nieba nad pięknymi ogrodami,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy na tarasie lub przy kominku,
piękna kwiatów, zapachów różanych,
pogodnych świąt zimowych w cieple ogniska domowego,
zadumy nad płomieniem świecy,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego, co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!
W salonie zawisła jemioła pod żyrandolem, a kicia zwaliła mi dziś z okna Gwiazdę Betlejemską
Połamały się gałązki. Teraz stoją we wodzie. I w ten sposób będą małe bukieciki z Gwiazdy Betlejemskiej na stole wigilijnym.
I dostałam taką śliczną bombkę w ramach wymiany. Każdy zrobił, co potrafi i się wymieniłyśmy z kuzynką
Wreszcie choinka ubrana. I wcale nie wg mojego planu.
Pawełek zażyczył sobie kolorową choinkę. Więc wyciągnęliśmy wszystkie fikuśne ozdoby i jest w tym roku taka sielska. Nawet ładnie wyszło.
I KOLOROWO
Oj, spóźniona jestem nawet na moim wątku
Więc między grzybową i pierogami wpadam na chwilkę.
Farsz do ryby po grecku zrobiony. Zaraz robię farsz do pierogów z tego, co wyłowię z garnka, a czysta grzybowa ze swojskim makaronem na stół wigilijny jutro ze śmietanką będzie podana. Choć młody już przyszedł do kuchni po zapachu i pytał się, czy dziś troszkę dostanie
Mam komplet takich sześcioramiennych, które wykorzystałam w tym przypadku i robiąc pierniki, a jak robię choinki piernikowe to używam drugiego zestawu gwiazdek pięcioramiennych, większych rozmiarów, wtedy te choinki z kolei lepiej wyglądają, jak udekoruję to wrzucę zdjęcie.
Fajne skróty poczyniliście.
Łoś u Ciebie zajął honorowe miejsce, a mój podobno się robi w tajemnicy, nie wiem tylko,czy zrobi się na te święta, czy na następne, bo tego mi nie chcieli zdradzić