Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:09, 13 cze 2013

Do góry
Aga, Madżenko ziemia schnie wreszcie, roboty więcej niż full... Wszystko buja, a najbardziej chwasty Dwa wieczory topsinowaliśmy z M. cały ogród, przycięłam w końcu ten długaśny nowy żywopłocik bukszpanowy (fotki wieczorem). Muszę pryskać na przędziory, ale tydzień trzeba odczekać. Jak już pogoda się poprawiła, to nie wyrabiam na zakrętach
Buziole dla Was!

Luki niestety masz rację z pstrokacizną elewacji na naszych wsiach, ale cóż - każdy ma tak jak mu się podoba 4 lata temu ten kolor tynku bardzo mi się podobał, dziś - na pewno bym go zmieniła, bynajmniej nie na groszkową zieleń
Idę luknąć do Ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:18, 13 cze 2013

Do góry
Bogusiu ja zaczynałem od kilku żurawek dla dodaniu koloru rabacie, dzisiaj jak widać są wszędzie

Agnieszko bardzo dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:16, 13 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Z zaciekawieniem zajrzalam do Ciebie, Łukaszu, i trudno mi powiedzieć, czy żałuję czy też nie;P
Żałuję, bo 'choroba', do tej pory w uśpieniu rozwija się szybko, właśnie przez te żurawki, a niedługo uwidoczni się kolejna, na liliowce A ja na nowe rośliny miejsca nie mam

Nie żałuję, bo oglądam piękne zdjęcia i poznaję nowe odmiany żurawek, liliowców Może i przyjdzie kolej na rojniki? Bo ciekawą masz ich kolekcję
Dziękuję za wizytę u mnie
Ps. Kalety to dosć blisko Cz-wy

Basiu Rojniki to każdemu polecam i na skalniak i do donic. Ja w manie zbierania żurawek i liliowców wpadłem jak śliwka w kompot, nie umiem się doczekać kiedy zakwitnie mój liliowiec Mystery Man, a wczoraj znalazłem na nim pęd kwiatowy
No Kalety są blisko Cz-wy, a jeszcze bliżej gdy się tam studiuje
Niestety o tym baraku miejsca coś wiem, chce nowe liliowce, a totalnie nie mam gdzie ich posadzić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:10, 13 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich gości serdecznie dziękuje za tyle miłych słow.

Megi bardzo dziękuje. Tak po cichu powiem, że to chyba zasługa zdjęcia bo sklaniak troszke odsunięty od Rh

Marzenko bardzo dobrze się czuję w takim towarzystwie, a żurawki to moje ulubione rośliny, piekne i bezproblemowe.

Tengel Oj ja też nie ma hortensji tylko mam wielki problem - totalny brak miejsca.
W rojnikach najlepsze jest to, że tak szybko się rozrastają, a jedyne czego nie lubią to nadmiaru wody.
Mój 4 arowy azyl... 01:41, 13 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witam Basiu
Piękny masz ogród

I ja witam, byłam u Ciebie i rośliny podziwiałam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:52, 12 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witam Marzenko

Brak mi słów aby wyrazić mój zachwyt nad twoim ogrodem jest idealny, piękny, cudowny. Rabaty przy wjęździe, nawierzchnia z granitu, taras. No wszystko mi się podoba.
No, a że troszke mam wspólnego z budwonictwemto nie mógłbym pogratulować przecudnego domu.
Świetna architektura w każdym detalu. Dom pięknie łączy się z ogrodem jestem ZACHWYCONY

Zmiany w ogrodzie są bardzo widoczne, ale nie może być inaczej jeżeli zajmuje się nim osoba z taką pasją

Dziękuję za komplementy zapraszam do odwiedzin
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:44, 12 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)

piękna kompozycja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:57, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Haniu.
Tak kolekcjonerem już jestem musze się z tym oswoić
Już się nie przejmuje 'zazdrośnikami' po prostu nie poruszam tego tematu, a właśnie takie miejsce jak Ogrodowisko służy do romowy o mojej pasji
Z tego co zauważyłem najgorzej z nazwami w centrach i sklepach ogrodniczych i małych szkółkach ze 'wszystkim'.
Ja mam na szczęście w pobliżu szkółke, która zajmuje się tylko bylinami i robi to fachowo, a reszte zamawiam przez internet i zawsze najpierw robie sobie liste odmian, a później wyruszam na łowy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:39, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Brysiu.
Pomysł z wątkiem jest na pewno dobry i nad nim pomyśle, ale będe mógł go zrealizować najprędzej w lato bo teraz sesja i praktyki zabierają sporo czasu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:12, 12 cze 2013

Do góry
Kolejna porcja żurawek
Shanghai

Mint Julep

Georgia Peach

Amber Waves

Milan

Mahogany

Surise Falls i Plum Pudding

Kassandra

Pear Crisp

Apple Crisp i Burnished Bronze

Circus Shock

No tyle wystarczy, żeby nie zanudzać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:57, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Magdo w moich skromnych progach.

Polinko bardzo dziękuje za miłe słowa
Ogród niby nowoczesny ale... 15:55, 12 cze 2013

Do góry
Luki, witaj...dzieki

Fotki zrobię jak wróce do domu...ale wstawię wieczorem jak skończę II etat - czyli pracę w ogrodzie
Mój 4 arowy azyl... 14:43, 12 cze 2013

Do góry
Witam Basiu
Piękny masz ogród
Ogród w Jaszczowie 14:38, 12 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witam się serdecznie

Ogród masz piękny, a wyroby drewniane jak altanka ścieżka dodają niesamowitego uroku.
Gratuluje w szczególności córeczki młodszej od mojego chrześniaka o 2 dni nawet wózek mają ten sam

o prosze
Ogród przydomowy - Hosty 14:35, 12 cze 2013

Do góry
Witam Wojtku

Kolekcja host imponująca
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:04, 12 cze 2013

Do góry
Witam Marzenko

Brak mi słów aby wyrazić mój zachwyt nad twoim ogrodem jest idealny, piękny, cudowny. Rabaty przy wjęździe, nawierzchnia z granitu, taras. No wszystko mi się podoba.
No, a że troszke mam wspólnego z budwonictwemto nie mógłbym pogratulować przecudnego domu.
Świetna architektura w każdym detalu. Dom pięknie łączy się z ogrodem jestem ZACHWYCONY

Zmiany w ogrodzie są bardzo widoczne, ale nie może być inaczej jeżeli zajmuje się nim osoba z taką pasją
Ogród niby nowoczesny ale... 13:48, 12 cze 2013

Do góry
Witam
Masz piękny ogród. Podobają mi się takie geometryczne rabaty, zmiany z fal i kółek na proste linie bardzo trafione.
Bardzo lubie granit w ogrodzie, a twój murek oporowy to mistrzostwo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:35, 12 cze 2013

Do góry
Witam Agnieszko

Masz piękny ogromny i nowoczesny ogród. Na samym początku już mi się podobał, ale po zmianach jest jeszcze piękniej. Ja to jeszcze pochwale twój pięknie wykończony dom bardzo gustownie i ze smakiem o co w czasach nadmiru kolorów w ofercie tynków już trudno. Ostatnio w mojej miejscowości Pan z wielkim gustem dom z czerwoną dachówką otynkował sobie na przepiękny groszkowo zielony kolor, normalnie jak to widze to zbiera mi się ...... pomine szczegóły.
Ogród z domem tworzą wspólną całość i to jest twój wielki sukces
Ogród w Jaszczowie 10:50, 12 cze 2013

Do góry
Witam się serdecznie

Ogród masz piękny, a wyroby drewniane jak altanka ścieżka dodają niesamowitego uroku.
Gratuluje w szczególności córeczki młodszej od mojego chrześniaka o 2 dni nawet wózek mają ten sam
Moje zmagania ogrodowe 10:23, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Ewelinko.
Już troche pospacerowałem po twoim ogrodzie i jest pięknie. Bardzo mi się podoba. Widze, że kolekcja żurawek dość spora i to wiele nowych odmian. Zauważyłem 'Galaxy', która mnie zauroczyła i czekam strasznie niecierpliwie na jej szybki przyrost. Ja to bym prosił na namiar na tą mate na ogrodzeniu. Bardzo mnie zaciekawiła, a bardzo nie lubie swojego betonowego ogrodu. Maty wiklinowe najładniejsze, ale tak jak piszesz za tanio to one nie wychodzą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies