Gracilimusy kwitły u mnie w tamtym roku, w tym chyba wiedzą, że kwiatostan nie jest przeze mnie pożądany i wstrzymały się z kwitnięciem Ale u Marty Zielonej kwitną
Wysokość- 180 cm. Zbliżenie mogę zrobić ale dopiero w piątek chyba, że bardzo Ci zależy to pobiegną zerwać jedno żdzbło
U mnie tuje co roku tak schną w środku. Dwa razy do roku oczysczam je z tych sucholców. Nie wiem czy jest jakiś sposób aby temu zapobiec, może ma na to wpływ susza? Może jak mają nawadnianie to tak nie schną? Nie wiem...
Ooo matulu!! 70 szt.?! Edytko podziwiam! Ja dzisiaj kolejne 11 oczyściłam i nawet zaczynam lubić to czyszczenie smaragdów
A jak Twój żóltek? Coś pomógł?
Martuś, tu nie ma co podziwiać...Moje w tym roku nad wyraz brązowe i przy najmniejszym dotknięciu wszystko się sypie na korę a czego jak czego ale bałaganu w ogrodzie nie lubię
Zamieszanie ogromne w tym roku z tymi grackami. Cieszę się bardzo, że niegracki okazały się grackami Moje pewnie nie kwitną bo wiedzą, że właścicielka nie lubi kwitnących traw
Iwonka, Dominika, Polinka, Martucha, Ewa, dziękuję za błyskawiczną reakcję na moje pytanie lajkonika
Sobota to był bardzo dobry dzień na koszenie trawy wg kalendarza księżycowego Następny taki będzie w kolejną sobotę
Trochę żałuję, że nie skosilam przedwczoraj, ale jakoś żal mi było Tak ładnie odbiła po suszy
Buziole
sasiad ma ok 180 cm teren ma wyzej jakies 50 cm wiec musza urosnac conamniej 2,5 metra coby mnie nie widzial z podworka a reszte załatwia drzewa zeby nie widzial z gory. Dla szmaragdow te 2,5 to pikus ale bede je prowadzic wyzej