Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 12:44, 07 paź 2020

Do góry
Ogród Basi 12:44, 07 paź 2020

Do góry
Kilka dni temu była wieczorem mała burza. Błyskało się. Wyszłam kilka zdjęć zrobić.

Moja sielanka 12:36, 07 paź 2020

Do góry
Nawet nie , przez 2 i pół roku.
W maju 2019 r. wprowadziliśmy się . Wątek mój nazywa się sielanka , bo tak nazywa się projekt naszego domu " Sielanka"
Obecnie dom wygląda tak . Mnóstwo zrobiliśmy sami , ja , mąż i dzieci.
Mirkowy ogród (początki) 12:34, 07 paź 2020

Do góry
U mnie jeszcze Elu szałwię bardzo ładnie rosną i się wysiewają
Ptasi gaj 12:32, 07 paź 2020

Do góry
Elu pięknie to wygląda muszę i ja tak w rządku posadzić to będzie efekt . To jest ta Kocimiętka groniasta?
Moja sielanka 12:31, 07 paź 2020

Do góry
Na początku chciało mi się płakać. Ziemia okropna , mnóstwo kamieni , glina . Łopaty nie można było wbić.

Dzień nasz wyglądał tak : na 8 do pracy , po pracy szybko gotowałam obiad , szłam na budowę do 22. 23 . Wracałam pranie , sprzątanie( na szczęście dzieci od zawsze same się uczą )
I tak przez 3 i pół roku.
Mirkowy ogród (początki) 12:24, 07 paź 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
też polecam kocimietkę, choć sama nie znoszę jej zapachu, ale daje fajny kolorek taki srebrzysty na rabacie - i duzo bzyczków przy niej lata

Ja lubię jej zapach mam jej sporo w ogrodzie i ciągle dzielę i przesadzam. Czasami jak się zyków naleci to aż strach podejś tak ją lubią

To Wolkers Low .Jest piękna gęsta i nie pokłada się. Przynajmniej u mnie
Moja sielanka 12:22, 07 paź 2020

Do góry
Zacznę od początku.
Mam na imię Kasia, mam wspaniałego męża złota rączkę i dwoje dzieci mają 12 i 15 lat. W 2016 roku po 17 latach mieszkania z teściową , dokładnie 18 sierpnia 2016 r. po kolejnej awanturze coś we mnie pękło. Postanowiliśmy się budować.
Działkę mieliśmy , piękną pod lasem , zaledwie 200 m od "starego" domu.

Nie mając wielkich funduszy ale mnóstwo zapału zaczęliśmy. Pozwolenia poszły gładko.
Teren specyficzny, duży spadek terenu , więc koparki były co chwilę .

Kosmos Diabolo 12:11, 07 paź 2020

Do góry

Może ktoś z Was ma/będzie miał/a nadmiar nasion Kosmosa Diabolo (pomarańczowego).
Zobaczyłem w programie "Maja w ogrodzie" i teraz spać mi nie daje, a w żadnym z okolicznych sklepów tych nasion nie znalazłem.
Mirkowy ogród (początki) 12:00, 07 paź 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu Kocimiętka jest fajna nawet jak nie kwitnie to fajne zielone kuleczki są. Perowskia nie.

Tu mam rabatę z kocimiętką i tawułą którą tnę w kulki .Rabata pierwszy sezon ale sporo się rozrosła.
też polecam kocimietkę, choć sama nie znoszę jej zapachu, ale daje fajny kolorek taki srebrzysty na rabacie - i duzo bzyczków przy niej lata
Ogród zacząć czas. 11:34, 07 paź 2020

Do góry
MartaCho napisał(a)
Szkółka odpisała na moje wątpliwości tak:

Dzień Dobry.
W nawiązaniu do naszej rozmowy chciałbym potwierdzić iz zakupione przez Panią drzewa są tego gatunku.
Rozmawiałem z ogrodnikami i ustaliłem iż drzewa szkółkowane mają inny odcień i formę liścia i że wszystko wraca do normy kiedy drzewo przyjmie się w gruncie.
Pozdrawiam

Myślicie, że ma to sens?
Na zdjęciu liść nowy ws. liść mój piękny "stary".

Czy wszystkie liście na tym problematycznym drzewku są takie jak na zdjęciu? Pytam, bo Acer rubrum niezależnie od odmiany ma inny kształt liścia i czerwony ogonek. A na zdjęciu liść jest bardziej okrągły i ma żółty ogonek.
Skoro pomylili się raz to mogli i drugi.

Drzewa szkółkowane pokazywałam na moich zdjęciach. Tam nie ma prawa być takich różnic w stosunku do drzew sadzonych w ogrodzie.

Mirkowy ogród (początki) 11:27, 07 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka widzę, że energii dostałaś. U ciebie zupełnie inna ziemia niż u mnie
Jak sądziłam twoje trawy to różnica duża w kolorze która lepsza nie mam pojęcia.

Nie chcę zapeszyc, ale bardzo ładne porosły te bukszpany koniecznie je musisz przyciąć w przyszłym roku.
Trzmieliny wyrosną wysokie, kaliny nie wiem l, ale też trzeba zostawić więcej miejsca.

Miałam do ciebie wczoraj napisać. Obok mai ośrodka są posadzone kosmosy niskie ktoś je kupił w doniczce wiosna i posadził przepiękny kolor. Rozmawiałam z panią i powiedziała że to Kosmos Sonata ma kepkowy pokrój i wys ok 50 cm jest w kilku kolorach można kupić nasiona.
Moje kosmosy wielkie wiatr powywracał.
Piszesz, że taka burza przechodziła na Ursynowie też grom z jasnego nieba walił.

Mirka zobacz kosmos jaki ładny zostawię ci go niech będzie kolorowo i kwitnie non stop

Elu u mnie byle jaka ziemia 5 klasa. Prze tę budowę mam zaniedbane rośliny mało dokarmiane były.
I tak że nic mi nie wyleciało.
Bukszpany z sadzonek robione rosły pod daglezją ledwo je było widać i już musiałam je przesadzić.Część przesadzę na front ale jak już zakończę budowę W sumie mam 35 kulek
Kosmosy ładne trzeba nasionka kupić gdzieś
Mirkowy ogród (początki) 11:21, 07 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu dalia jest piękna w realu ciemniejsza a liście ma ciemne zielono bordowe.
Ps . Krzesło robi za podporę bo dalia pod ciężarem kwiatów leżała na ziemi.
Moje Serby się zadomowiły po przesadzeniu
Słoneczny Ogród 11:18, 07 paź 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Obejrzałam późno letni i wczesno jesienny ogród. Pięknie!!!Trawy i hortensje gwiazdorzą! Masz sporo jeszcze kolorowych akcentów kwiatowych, to lubię
Czy masz jakieś plany względem tej wiekiej połaci trawnika przy wjeździe? Jeszcze trochę go ubędzie?
Mirkowy ogród (początki) 11:17, 07 paź 2020

Do góry
Aniu Kocimiętka jest fajna nawet jak nie kwitnie to fajne zielone kuleczki są. Perowskia nie.

Tu mam rabatę z kocimiętką i tawułą którą tnę w kulki .Rabata pierwszy sezon ale sporo się rozrosła.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:16, 07 paź 2020

Do góry
prace nad drugą osią widokowa prawie zakończone

większość kulek rosła wewnątrz rabaty, wszystkie to wyrób własny z jednej rośliny matecznej

zdemontowałem jedno skrzydło (prostopadłe ) płotku brzozowego i "mała aleja róż.." znajdująca się po jego południowej stronie doczeka się dopracowania

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:18, 07 paź 2020

Do góry
Moje hortki. Wersja z 23 sierpnia

A tutaj te same z 3 października
Pachnący różami, malowany bylinami 10:08, 07 paź 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)

"Mazury"

Brawo, jak pięknie u ciebie.
To marcinki masz takie niskie ??
Pięknie wyglądają.
Trawy prześliczne
I wiadomo piekne hortensje.Chyba wszyscy je bardzo lubimy
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:04, 07 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję męczę się już z nimi ponad 10 lat. W lecie bardzo je lubię, ale zimą muszą stać na słonecznym parapecie w domku. Śmiecą całą zimę i nie zawsze przetrwają do wiosny. W jednej donicy odpadły mi 2 gałązki, chciałam oskubać uschnięte listki i okazało się, że wszystkie wiszą ponad doniczką. Korzenie po ostatnich ulewach albo zgniły, albo coś zeżarło, bo w ziemi znalazłam kilka białych robaków. Ta wielka ma ze 3-4 lata, Przesadzam wiosną gdy je czyszczę z zeschniętych listków co 2- 3 lata.

Coś za coś. Piękno za trzymanie w zimie.
Ale masz je wyjątkowe. Ja mam ten większy dopiero 2 sezon.
Jaki s inny dziwny dokupiłam. Ale nie wiem jak ona będzie się rozrastał czy nie.
Szkoda,że robaczki ci podżarły .Bo to penie one.
Ostatni widok ogrodowy przepiękny
Róze jeszcze pięknie ci kwitną. Dekoracje jak zawsze śliczne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:58, 07 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jeszcze Was astrową pomęczę, bo dziś po ulewie leży

Ale pięknie marcinkowo, barwnie..no ślicznie.
Jak do tej pory jesień jest piękna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies