Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Moja działka na Dębowym Lesie 23:55, 21 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Eluś, patrząc na tą twoją rembrajer . odniosłam wrażenie,że to wielka róża.
Duzy krzaczek zbudowała.
ale w gruncie rzeczy nie wiem jaka ona jest naprawdę. Ja nie mam.
a takowa wielka tez przydałaby mi się

Hostowo już całkiem przyjemnie

Hosta Halcyon i Hosta Brim Cup

Aniu to o tej przy altanie pisalas. Myślałam, ze te roze ktore kupilam ktoras z nich to kolos i mialam zagwostke gdzie je posadzic.
Powiem szczerze, Rembrajera bym juz wiecej nie kupila. Kwitnje obficie i jak bym jej pozwolila cala altana by byla zarośnięte. EM ma pretensne ze ja skracam. Kwitnie dosyc dlugo ale tylko raz. Lubie roze ktore powtarzana kwitnienie i dlatego.

Od poczatku ogrodu mialam jedna hostę szczerze nie lubilam ich. Dopiero w tym roku kupilam 20 donic i posadzilam w lasku sosnowym przy nowo zakupionych rododendronach. Ladne hosty masz juz rozrosniete.
Przelamalam sie.
Pozdrawiam
Ogród Cioci cz. 3 23:41, 21 maj 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
W ogrodzie pięknie ale za ogrodzeniem płakać się chce. Co wychodzę za furtkę to wpadam w rozpacz. W szkółkach twierdzą że tuje się odbudują ale trzeba poczekać. No to zasłoniłam Tanio a nawet mi się podoba i kolejna zima może ich nie zniszczy
Tak wyglądają moje biedactwa.

No i wymyśliłam

Miały być ładniejsze osłony ale duuużo droższe i za dwa miesiące dopiero. Zobaczymy jak się sprawdzą te i kiedyś zrobimy piękny parkan

Malgosiu odbija nie martw sie. Wytrzep dobrze te tuje z brazowych galazek jak sie da to nozyczkami obetnij i podlej srodkiem lub najlepiej opryskaj "Previcur energe". Zregeneruja sie nie jednego krzaka juz uratowalam. Czy one za tym plotkiem drewnianym maja slonce. Oslony pasuja do wykonczenia domu.
Jak sie rozpisalam.
Ogród Cioci cz. 3 23:30, 21 maj 2018

Do góry
..

O matko, ale kwiecia. Gdzies u kogos przeczytalsm, ze dopiero rododendrony u ciebie kwitna ale jak pięknie wszystko naraz rozkwita.
Moja corka ma dzisiaj urodziny i zawsze dostawala bumiety z konwalii. W tym roku u nas juz konwalie przekwitly.
Nie pamiegam aby rodki kwitly razem z piwoniami.
Bylam dzisiaj w Łazienkach i szaro buro bo tez wszystko przekwitlo, gdzie niegdzie jakis krzak rodka kwitnie.
Ogród Cioci cz. 3 23:21, 21 maj 2018

Do góry

Nim urośnie to potrwa a może akurat wcale ciąć nie trzeba będzie
Teraz osrliki

Malgosiu piekne. Jak zagladam po ogrodach to kazdy ma inne. Ile tych odmian jest.
Malgosiu tez lubie panoramy. Czasami tak jest, ze nie da sie. Ale jak idziesz np do parku to najpierw ogladasz panorame a poznidn detale roslinne.
Tak staram sie focic. Ogladajacy moze w umysle kojarzyc jak dany ogrod rozplanowany.
We wszystkich ogrodach teraz kwitna byliny u mnie nie ma ich za duzo, ale czekam na roze. Zapowiada sie nie zle kwitnienie.

Pozdrawiam.
Ogród Małej Mi 2017 23:14, 21 maj 2018

Do góry
Piwonie sa piekne, ale u mnie cos nie bardzo chca kwitnac. Na 3 szt kwitnie jedna. Dobrze odzywiam wszystkie tak samo posadzone tez gleboko nie sa.
Musze im zmienic mjejsce.
Wyczytalam, ze dzialka 28 arow to wcale nie mala urobic sie trzeba.
Ogród Małej Mi 2017 22:52, 21 maj 2018

Do góry
Anku mieszkam w nie zlym miejscu i obok piekny park. Osiedle tez zadbane. Kwiaty sie zmieniaja wyspami posadzone. Tulipany przekwitly zaczynaja irysy, i inne czerwcowe w maju bo takie jest przesuniecie tej wiosny.
Zreszta sama wiesz jak jest roslinnosc przekwita szybko.
Pozdrawiam rowniez rybki.
Żywopłotki cisowe. 22:41, 21 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Haniu przepiekny kwiecisty ogrod tyle tego wszystkiego. Piwonie szok jak to wszystko ogarniasz i ta wiosna pedzaca wszystko naraz.

Wiem, ze dalii tez masz duzo u Zoji sie dowiedzialam o jakis podporach pokaz jakie moze i ja kupie. Daj cynk ze wstawilas.
U mnie roze i trawy wyrastaja wysokie moze sie przydadza.
Orliki w tym roku wysiałam jest szansa, ze i u mnie takie beda w przyszlym roku.

Pozdrawiam

Elu!
orliki zasiejesz raz, to będą się rozrastały.

Dali jeszcze wszystkich nie posadziłam nie mogę ogarnąć, ale taka jest wiosna. wszystko na raz do wykonania.
Dalie są w donicach już w tym tygodniu skończę.

Jak tylko nie zapomnę pokażę, jeszcze muszę odszukać gdzie kupowałam.
Ogrodowe kreacje 22:40, 21 maj 2018

Do góry

bylinówka:

Polish Spirit już też ma pąki:

Piekny ten powojnik. Gobasia go ma i tez taki piekny a kwitnie przepięknie.
Wysepka sie zageszcza.
Ogrodowe kreacje 22:35, 21 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Powojnik Piilu

Piilu podobny do dr Ruppera. Rapsody piekny jasny granat niebieski.

Rabatka dobrze wyszla tylko czekac jak zacznie wszystko smigac.
Ptasi gaj 22:34, 21 maj 2018

Do góry
Dzisiaj pod wieczór odbyła spacer. Akcje szuka przekwitły. Deszcz wytrzepal liśc

To robi dobre wrażenie Pięknie
Ptasi gaj 22:30, 21 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu azalie przepiękne Powojnik przypomina wyglądem mojego Piilu Ten mój też za duży rosnąć nie chce - w tym roku ma podwójne kwiaty, bo czytałam że raz wypuszcza pojedyncze a raz podwójne i tak jest Nowe zakupy bardzo ładne

Tez sie wahalam czy kupic piilu, ale zrezygnowalam. Ale w piatem jak zobaczylam ten kolor Rapsody to nie mogla się oprzec.
Zakupy stoja na balkonie i czekaja na wywoz.
Ogród z łezką II 22:24, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
I zdjęcia z weekendu. Najpierw moja gwiazda nowa Rozpakowana w Pszczynie, lekko zmęczona podróżą Rosengrafn Marie Henrietta. Kupiłam z polecenia EliFranki

Już pokazuje swoją krasę. I ten zapach!!!

Kasiu pokiereszowane troche przesylka. Bardzo ladne krzaki moj ani jeden z Rosarium taki nie byl.
Ukojenie 22:12, 21 maj 2018

Do góry

Zoja bardzo ładne. Jednakowy kolor pewnie nie wysiewane.
Kazdy ma orliki u mnie byle jakie pojedyncze.
Jak długo kwitna pełne orliki.

Elu! ja wracam do pojedynczych, tylko chcę pogrupować kolory.
Ogród z łezką II 22:12, 21 maj 2018

Do góry
Kasiu dzięki serdeczne tak po cichu myślałam, że ja wstawisz na wątku.

Piękna jest. Jak tak ładnie rośnie to muszę ją gdzieś dobrze usadowic.
Ona taka kopiasta jest. Miejsce muszę zostawić aby o inne róże nie zahaczała.
Ptasi gaj 22:07, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Candlelight z 2016 r. Szybciej znalazłam z 2016 niż z zeszłego. To proszę. Zobacz co masz

p

Kasiu piękna i bardzo dziekuje za foty.
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:26, 21 maj 2018

Do góry
Violu powoli i trawnika sie dorobisz. Masz piekne rabaty, wiec nastepnie trawnik.
Zasiac od nowa podlewac i kazdego roku dbac o wyglad. Moj ma 4 lata opiekuje sie nim eM wiec to nego zasluga pielęgnację ma opanowana do perfekcji ja dbam o reszte.

Pozdrawiam

Dzięki, mam nadzieję, ze kiedyś się doczekam
Fajnego masz eMa, że się zajmuje trawnikiem
Mój niestety nie czasowy i nie ciągnie go do ogrodu...

Pozdrawiam
Ogród z łezką II 19:42, 21 maj 2018

Do góry
Kasiu dzięki za tak dobre wiadomości.

Dobrze wybrałaś. Znajdę swoją Candlelight i Ci wkleję.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:09, 21 maj 2018

Do góry
Aniu napisz która róża jest kolosem, wtedy muszę posadzić do tyłu a nie z przodu. Tak napisałaś u mnie, że nie wiem która.
Jeszcze wieczorem będę bo tel to nie oglądanie.

Eluś, patrząc na tą twoją rembrajer . odniosłam wrażenie,że to wielka róża.
Duzy krzaczek zbudowała.
ale w gruncie rzeczy nie wiem jaka ona jest naprawdę. Ja nie mam.
a takowa wielka tez przydałaby mi się

Hostowo już całkiem przyjemnie

Hosta Halcyon i Hosta Brim Cup
Ptasi gaj 19:00, 21 maj 2018

Do góry

Trawnik to zadna filozofia. Posiac, kosic co tydzien, nawozic marzec lub kwiecień, jeszcze wapnujemy mala dawka, następna dawka czerwiec letnie nawożenie i pozniej sierpień lub wrzesień jesienne i podlewac wszystko systematycznie.
Ew jak rosna chwasty spryskac.

Skad plamy łyse moze robactwo w ziemi podgryza korzenie, albo pies.

Odnosnie zjazdu tak daleko nie sięgam bo i moj czas nie jest w mojej dyspozycji.

Wapnować nie mogę bo mam ziemię wapienną. Za dużo tego wapna by było. Psa nie mam. Robale mówisz??

Trzeba by sprawdzić. Kret sporo kopał w zimę więc może to jego sprawka. Wyłysiały te miejsca. A może po zimie część trawnika wygniła. No słabo wygląda. Nawóz sypiemy. Miejmy nadzieję że się odbuduje
Bawarka 18:17, 21 maj 2018

Do góry
Kasku jeszcze raz przeczytalam jeszcze raz co napisalas u mnie o tawulach i jutro postaram sie napisac troche wjecej o tawulach bo jedne wczesniej kwitna a inne poznjej. U mnie jeszcze jedne beda kwitnac z tych bialych.

Elu, poczekam, dziekuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies