Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 02:40, 02 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ja dzisisj tez podlewalam co niektore rosliny te szczegolnie co maja caly dzien slonce. Mam te same tulipany w sloncu i w polcieniu. W polcieniu piekne a w sloncu krotko sie trzymaly i juz kwiaty oblecialy.

U nas nie jest najgorzej, ale tak jak pisalam slonce piecze nie miłosiernie nalezy sie cieszyc ale deszcze jakby przyszedl nie byloby zle bez wichur taki majowy cieply z pol dnia.

U nas w zeszlym roku jesienkai nawet w zimie deszcze mocne padaly i ziemia nasiankieta widze po studniach mioracyjnych.

U nas i zima sucha i wiosna sucha, a jesień była pochmurna, ale nie bardzo deszczowa. W rowach już dawno sucho. W studni woda głęboko poszła.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:16, 02 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Elu u nas straszna susza Rośliny żyją bo z konewkami latamy i ciut nas ratuje wystawa północna. Ale ręce nam wiszą już do ziemi, ciągle wypatrujemy deszczu

Ja dzisisj tez podlewalam co niektore rosliny te szczegolnie co maja caly dzien slonce. Mam te same tulipany w sloncu i w polcieniu. W polcieniu piekne a w sloncu krotko sie trzymaly i juz kwiaty oblecialy.

U nas nie jest najgorzej, ale tak jak pisalam slonce piecze nie miłosiernie nalezy sie cieszyc ale deszcze jakby przyszedl nie byloby zle bez wichur taki majowy cieply z pol dnia.

U nas w zeszlym roku jesienkai nawet w zimie deszcze mocne padaly i ziemia nasiankieta widze po studniach mioracyjnych.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:03, 02 maj 2018

Do góry

Sylwia pieknie. U was tez tak cieplo u nas nie pada. Wiosna ma takie zywe nie skazone kolory.
U mnke tez azalie lada dzien chociaz kazdy krzak inaczej rozkwita. Jednak te ktore w zeszlym roku obmarzly musialy to odchorowac bo nie kwitna tak bujnie.
Tez mmam prawie wszystkie pachnace.
Orliki twoje piekne mam nadzieje, ze i u mnie w przyszlym roku bedzie ich duzo i takie ładne.
Tez dzisiaj znowu pracowałam chol.... Mozna dostac chyba nigdy nie odpoczne.
Ide jeszcze pozagladac do cidbie co sie zmienilo.
Pozdrawiam

Elu u nas straszna susza Rośliny żyją bo z konewkami latamy i ciut nas ratuje wystawa północna. Ale ręce nam wiszą już do ziemi, ciągle wypatrujemy deszczu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:59, 01 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

tamaryszek zaraz da popis

jak skoszone, od razu bardziej elegancko

Sylwia pieknie. U was tez tak cieplo u nas nie pada. Wiosna ma takie zywe nie skazone kolory.
U mnke tez azalie lada dzien chociaz kazdy krzak inaczej rozkwita. Jednak te ktore w zeszlym roku obmarzly musialy to odchorowac bo nie kwitna tak bujnie.
Tez mmam prawie wszystkie pachnace.
Orliki twoje piekne mam nadzieje, ze i u mnie w przyszlym roku bedzie ich duzo i takie ładne.
Tez dzisiaj znowu pracowałam chol.... Mozna dostac chyba nigdy nie odpoczne.
Ide jeszcze pozagladac do cidbie co sie zmienilo.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:48, 01 maj 2018

Do góry
Jeszcze na dobranoc fiolety

Lila lada dzien

Ptasi gaj 23:42, 01 maj 2018

Do góry
Może jeszcze z innej strony. Zarasta trawa od trawnika czeka na pieleniem.

Nie wiem czy rulon już byl

Już nie długo ale w tej postaci też piękny

Buk czerwony. Biedak w zeszłym roku zmarzł biedak i odchorowal w tym roku jak widać.

Ptasi gaj 23:34, 01 maj 2018

Do góry
C. D.

Ptasi gaj 23:29, 01 maj 2018

Do góry
Mam takiego iglaka na nodze i ciepłe co roku zwleka z obcinaniem potroił swoją objętość i nie wiem jak sie zabrać za niego ile go ściąć.

Już ostatnie

U mnie wszędzie są floksy nawet pod derenia mi. Rozsianych mi się trzmieliny oskrzydlone już mają ok 10-15 cm może wsadze do doniczek ładne o każdej porze roku.

Blaski i cienie nowego życia 22:54, 01 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Byłam u fachowca, postawił mnie na nogi
Mam odpoczywać co czynię, a drobne prace z przerwami co też czynię

Przepikowane, reszta czeka.

A szkółka patyczkowa się zazielenia, oby puściła korzonkioczywiście osty też ją zazieleniają

Zebym ja miala taka cierpliwosc do patyczkow. Ja mam blisko ogrodnika więc tam latam i kupuje dosyc sporo.

Narybku do sadzenia tez masz duzo.
Chodze po dzialce i coraz czesciej mysle o ograniczeniu wszystkiego. To co i koniec.
Wiosna bardzo duzo roboty, moze sie za bardzo rozdrobniłam i dlatego. EM traci cierpliwość.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 16:44, 01 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Oczka podziwiam u innych

Oj Urszula podziwiaj. Na pewno się kiedyś doczekasz swojego chociaż małego ciurkadełka. To i ja będę podziwiać.
U nas ciepło nawet bardzo deszczu brak miały być burze, ale czyste niebo.
Siałam pietruszkę, marchew i ogórki i jeszcze inne.

Ciepło i mokro to dla trawy istny raj więc rośnie nawet na rabatach.

Żółta magnolia kwitnie kwitnie 2 razy w roku.

Ptasi gaj 00:08, 01 maj 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
I skalniak i oczko pięknie wyglądają. A dobrych parę lat temu było 30 stopni pierwszego maja. Mam zdjęcie jak z dziećmi w strojach kąpielowych w oczku urzędujemy. Tylko oczko malutkie i bez rybek.

U nas cieplo juz prawie miesiac tak dawno nie bylo. Niebo nam wynagradza za nienajlepsza zimę.
Ptasi gaj 18:14, 30 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

cudnie u Elu masz na działce...przepięknie

Dzisiaj w oczku nóżki moczylam cieplutka woda. Ryby skubaly więc musiałam wyjść też ich za dużo.
Ptasi gaj 18:12, 30 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Elu, fajne relacje u ciebie, tyle ciekawych rzeczy zobaczę
A twój ogród dopieszczony, podziwiam bardzo
Skalnika taki ładny, czysty, pracuś z ciebie

Milus to zdała i chwastów nie widać. Może nie chwastów ale trawa wzrasta w obwodke. Jestem pracowita, ale już sił nie starcza za dużo tego wszystkiego. Są rabaty na które tylko zaglądam czy wszystko w porządku i nic nie robie a inne ciągle coś więc muszę zrobić tak aby tylko doglądać.
Ptasi gaj 18:08, 30 kwi 2018

Do góry
Jest bardzo ciepło ostatni dzień kwietnia taki upał. Śnieżny 1 maj pamiętam, ale takiego upału nie 28 w cieniu.

Cieszę się, że tak ciepło, wczoraj chmury aż czarne na chory Onecie myślałam, że popada a tu okraszone. Trzeba niestety już podlewać.
Ptasi gaj 16:59, 30 kwi 2018

Do góry
I tam takie drobiazgi ogrodowe.

W tym tygodniu mamy mnóstwo roboty mam nadzieję, że się uporam że wszystkimi

cudnie u Elu masz na działce...przepięknie

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:06, 30 kwi 2018

Do góry

One jeszcze nie rozwinięte i mozna zawrotu glowy dostac. Przed chwilą bylam u Bawarki wszystkie ogrody z plotem murowanym maja osłonę przed zimnym wiatrem i takie wspaniałosci rosna.

No na pewno mur chroni, czekam na pozostałei pokaże jak ten się rozwinie

dla ciebie Elu wyspa berberysowa

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:57, 30 kwi 2018

Do góry
Wanna super. Kiedys w beczkach debowtch sie kapali. Drewno umyc wystarczy dobrze szczotką ryżowa wyszorowac i woda spryskac.

no umyc wystarczy ale taka gleboka wanne umyc to sie trzeba nagimnastykowac

Ul nie na kolkach. Choc te co widzialam w okolicy kolka maja i sa wozone tam gdzie cos kwitnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:19, 29 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)

One jeszcze nie rozwinięte i mozna zawrotu glowy dostac. Przed chwilą bylam u Bawarki wszystkie ogrody z plotem murowanym maja osłonę przed zimnym wiatrem i takie wspaniałosci rosna.
Bawarka 23:13, 29 kwi 2018

Do góry
Koniec oglądania można się rozchorowac.

Elu, albo miec kolorowe sny...
Bawarka 23:12, 29 kwi 2018

Do góry
Koniec oglądania można się rozchorowac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies