Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:46, 08 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Marzeno jeśli urazilam Cie tym ze odpowiedziałam przed Tobą to przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru.ogród Twój obserwuje z podziwem od kilku lat ale wciąż mnie zaskakuje i wiele o nim nie wiem.ale uczę się i koduje różne informacje by choć podążać za najlepszymi pozdrawiam

W zyciu . Absolutnie mnie nie uraziłaś, fascynuje mnei Twoja znajmość mojego ogrodu. Mianuje Cię rzecznikiem Madżenia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:40, 08 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Szkoda

Sebek 10 godzin w samochodzie w sobote a potem 8 w poniedziałek moje kręgi szyjne juz tego nie wytrzymuja i mam ciagle bóle migrenowe po kilkunastogodzinnym powrocie z wakacji... Chyba czas na operację....jeszcze wypróbuję osteopatę...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:38, 08 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Madżen widzę że nocna burza wybudziła Cię ze snu...

chyba całe forum czekało na fotki Twojego ogrodu, tymabardziej cieszę się z ostatniej porcji zdjęć, moim ostatnim objawieniem jest połączenie purpury i bladego różu

Oj noc była burzliwa.... Mam uraz psychiczny do wiatrow (latające meble, wyrwane żaluzje).... A wczoraj lepsze przeboje.... Nie zamknęlam skrzynki z programatorem do nawadniania i nie wiem co sie wydarzyło, w takcie ulewy nastąpio chyba jakies zwarcie bo uruchomiły sie w czasie ulewy zraszacze trawnika..... Nie mogłam wyłączyć programatora nawaniania (deszcz lał a ja z latarka w koszuli....) musiłam zaknąć zawór od wody.... Potem wyłączyć bezpieczniki bo coś cały czas było zwarcie.... Nie wiem jakim cudem usłyszałam w nocy ze sie włączyły zraszacze.... Całe szczęscie że mam uraz na tle wiatru i nie mogłam spac.... Zalalabym ogród, nie wspominajac o koszcie wody....

Aktualnie nawadnianie nie działa bo programator uszkodzony......
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 08 lip 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Przepraszam, czy trafiłam do raju ? pozdrawiam serdeczenie i dziękuję za przepiękne zdjęcia. Cudne róże i cały ogród zachwycający!

Witaj Mixtoorka świetny Nick !!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:28, 08 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Tam jest sesleria??? BYłam pewna, że to jakaś rozplenica!

Duża jest. I ładnie jej z różami... hmmm

Rozplenice mam w innych miejscach , tu jest własnie sesleria.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:27, 08 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięknie masz i nie wiem dlaczego narzekasz , pewnie brak Ci juz pracy w tym dopracowanym ogrodzie.Stipy cudne a wiadomo że jak ciasno to cos rosnąc nie bedzie , jeżówki przesadz a stipy zostaw.Do zobaczenia w sobotę.

Bogdziu okazało sie, ze w poniedziałek musze byc znów w Warszawie, zatem w sobote nie dołączę.... Bardzo żałuję..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:25, 08 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Marzenko widzę, że rozważasz cięcie stipy. Ja poczekam aż będę mogła zebrać nasiona i potem chyba zetnę. Moja jest 2go roczna, ale też się pokłada i mnie zaczya wkurzać, a to tylko 2 sztuki takie stare mam. Młoda stipka jest dużo fajniejsza! I też ma ładniejszą zieleń więc chciałabym tamte zregenerować. Zobaczę co się będzie działo jak z 2-3tyg ciachnę przy ziemi

Nie wiem kiedy wykonam probę, moze jutro. Traz ochlodżenie nadchodzi to dobry moement na taki eksperyment
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:39, 08 lip 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
Marzenko potrzebuję porady
Moje graby zostały zaatakowane przez mrówki już podsypaliśmy pod drzewkiem jakiś proszek ale nie są nim zainteresowane tylko dokuczają moim drzewkom do tego stopnia, że te przestają mieć zielone liście i robią się takie lekko brązowe/ żółte

masz może jakiś pomysł o co tu chodzi

Dziwne, jesli nie ma mszyc. Obserwuj je dokładnie być moze za chwile się pojawia. Ostatnio cos czytałam o mrówkach, gdzies mi dzowni ale na arzie nie moge sobie przypomnieć.

Nadmiar mrówek na pewno uszkodzi buki, w takich miejscacH wszystko mi padało, miałam dwa mrowiska.... Jest jedna skuteczna metoda, lac dużo wody pod drzewo wyniosą sie mrówki. Prawdopodobnie jesli nie ma mszyc blisko jest mrowisko i maja tam tunele.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 08 lip 2015

Do góry
Nawigatorka chyba zna mój ogród lepiej niz ja absolutnie sie nie mylisz to runianka na froncie

A odpowiadając na pytanie co rosnie przed rózami.- sesleria. Nie wiem tylko , ktora bo kupiłam jednoczesnie dwie jesiennA i heufkerianę. Ta przed rozami dopeiro zaczyna kwitnać a druga kwila wczesna wiosną

Być moze spod seslerii jutro wykopie carexy frosted curls bo od nadmiru widy w nieprzepuszczalnym gruncie cały czas mi choruja. Jak na razie na tym stanowisku wytrzymuje tylko sesleria.

A to drugie bordowe z różą fairy to oczywiscie czosnek główkowaty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 08 lip 2015

Do góry
Aniu wędrowanie po schodach to była czysta przyjemność
W Kruklandii 21:26, 08 lip 2015

Do góry
Pokaż tą etykietę Tradescant bo ciekawa jestem
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:53, 08 lip 2015

Do góry
Czy z basenu zdążyłaś skorzystać?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:49, 08 lip 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród. Wszystko masz takie bójne i pięknie wyrośnięte zawsze i ten idealny busz.

Zamienimy sie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:48, 08 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Cudowne zagęszczenie na rabatach ... Stipa ładnie się pokłada na rabatkach , może daj jej szansę .Z moich Frosted Curs koty sąsiadów urządziły sobie legowiska i kuwety

Tylko nikt nie widzi, ze ona sie nei pokłada ale lezy na bukszpanach, ktore drugi rok z rzedu z tego powodu marnieją a jezówki zdziczały bo rosły przykryte stipą.
Po dzisiajszej ulewie chyba stipa sie w ogole nie podniesie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:46, 08 lip 2015

Do góry
Czyli buki tak mają Kasiu?
Mam nadzieję, że moje jednak ruszą w tym sezonie, bo sa straszliwie rzadkie......
Burgundy Ci przypala? Ja czekam na jej kolejne tłoczenie, bo nie przypalanie ale wyblakły kolor mnie drażnil
Pszczelarnia 06:45, 08 lip 2015

Do góry
Ewo mam nadzieję, że ani ogród , ani dom nie ucierpieli w czasie wichur i burzy
Moja codzienność - ogród Oli 03:18, 08 lip 2015

Do góry
Ola to ja w oczekiwaniu poprszę konfiuturkę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 03:12, 08 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Wydaje mi się,że Ci co mają glinę nie mają takiej zagwozdki Tam przeważnie jest wilgotna ziemia w głębszej warstwie.

Mają bo glina ma to do siebie, źe wierzchnia warstwa jest zaschnięta na skorupę a pod spodem może byc mokro. Dopiero po wyglądzie roślin miżna stwierdzić czy należy podlewać czy nie. Ja podlewam rabaty tylko orzy długotrwałej suszy. Wyjątek stanowi trawnik , leje codziennie...
Ania a spytasz M na jaki czas macie ustawione zraszacze i Linie jak czesto włączanie linie kroplujące a jak czesto zraszacze? Ja sobie dostosuję do moich warunków glebowych
Roztoczańskie klimaty 02:56, 08 lip 2015

Do góry
Zeta myślę o tej rabacie pinterestowej. W niej za "plecy" robią miskanty więc po co ci zywopłot za nią?
W Kruklandii 02:35, 08 lip 2015

Do góry
Juzia ja w Twoich snach? No priszę a ja spać nie mogę.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies