Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 16:39, 10 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, kilka ciepłych dni by się jeszcze przydało Ogród czasem oglądamy od wewnątrz

Jaki super oglądacz hihihi
Ranczo Edy 14:06, 10 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Muszę wtedy wpaść do Kasi.
Edytko, coś tu nostalgicznie i wspominkowo się zrobiło.

Dziś u mnie wieje i pada. Może u ciebie lepiej? Buziaki.

Iwonko wpadaj do Kasi cudeńka robi złote rączki ma
Tak masz rację bo wspominamy naszą Jolcie której już z nami nie ma ale została w naszych sercach i z nią i u niej właśnie się poznałyśmy w realu Hania i Kasia i tak się trzymamay...
u mnie z pogodą też nie lepiej czy lepiej nie mówić hi hi Buziaki
Ranczo Edy 07:51, 10 lis 2015

Do góry
eda napisał(a)
Wieje wieje już od wieczora wczorajszego...dajemy radę na razie
Haniu Ewcia zmiana pogody i masz rację trzeba czymś ręce zająć jakieś propozycje ? Kasia takie cuda robi mmmm podziwiałam już
buziaki niedzielne

Muszę wtedy wpaść do Kasi.
Edytko, coś tu nostalgicznie i wspominkowo się zrobiło.

Dziś u mnie wieje i pada. Może u ciebie lepiej? Buziaki.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:46, 10 lis 2015

Do góry
Mi też się otwiera tylko pierwszy pin.
Fajny. Takie tajemnicze przejście do dalszej części.
Ogródek Iwony 22:33, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

...
Tutaj mam młode siewki berberysów:

Hmmm...to berberysy się rozsiewają? Czy wszystkie? Wybacz pytania ale laik jestem
U Agi - czyli słońce i piach 22:20, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, na razie dotarłam do tego posta.
Nie musi być koński obornik, może być z obory od gospodarza... od świnek, krówek, ...
I nie musi być wóz
Wiosną gospodarz mi przywiózł "łyżkę" obornika.
Sama korzystałam z tej kupy cały sezon, rozdałam potrzebującym sąsiadom, część zalałam w beczkach z wodą i polewałam tym dobrem kompost, część dodałam do kompostu, partiami, a kupa sobie leżała za bramą na bocznej drodze. Wszystko kosztowało mnie 40 zł. Już wykorzystałam, ale wiosną zamówię następną porcję. I w tym oborniku wymieszanym ze słomą ze ściółki zwierzęcej było bardzo dużo dżdżownic. Z radością wybierałam toi wrzucałam do kompostu.

Bardzo dobrze, że Waldek pojawił się w twoim wątku. Teraz jesienią powinnaś przygotować sobie rabaty, nawieźć i poczekać do wiosny.
A kompost powinnaś przerzucić, pod spodem będziesz miała cudowny materiał do użyźnienia ziemi.

No dobra, idę czytać dalej

witaj! Z tym wozem to nie wypaliło - nie mam gdzie tego trzymać. W mojej okolicy to tylko od koni obornik jest, no i od kur i gołębi. O krowach już nie wspomnę - syn ostatnio się pytał jak krowa wygląda
Będę miała trochę od gołębi i królików
Udało mi się przekopać dwie rabaty, oczyścić z chwastów. Muszę tam jeszcze wrzucić trochę (obornik, korę i trochę trawy) i jeszcze raz przekopać. Plany mam ale czasu brak
U Agi - czyli słońce i piach 21:26, 09 lis 2015

Do góry
ag_zie napisał(a)

Waldku, masz rację nie ziewałam Twój post czytałam kilka razy, jak również to co było pod linkiem
Muszę to wszystko trochę inaczej zorganizować bo tak sobie myślę, że tyle czasu nic nie robiłam z ogrodem to do wiosny poczekam.
...ale jestem uparta i zrobię te dwie rabaty

Wracając dziś do domu odwiedziłam Pana który ma konie zażyczył sobie 300 zł za wóz świeżego obornika - hmmm ... sporo! Ale poszukam jeszcze
Kompostownik prowizoryczny już mam i muszę w nim grzebnąć bo od wprowadzenia się do domu to już 3 lata minęły i jakieś dobrodziejstwa pewnie są!

Czy i jak można przekompostować taką ilość obornika? Czy złożyć to na kupę i zostawić do wiosny? Czy przykryć czymś/przysypać?

Agnieszko, na razie dotarłam do tego posta.
Nie musi być koński obornik, może być z obory od gospodarza... od świnek, krówek, ...
I nie musi być wóz
Wiosną gospodarz mi przywiózł "łyżkę" obornika.
Sama korzystałam z tej kupy cały sezon, rozdałam potrzebującym sąsiadom, część zalałam w beczkach z wodą i polewałam tym dobrem kompost, część dodałam do kompostu, partiami, a kupa sobie leżała za bramą na bocznej drodze. Wszystko kosztowało mnie 40 zł. Już wykorzystałam, ale wiosną zamówię następną porcję. I w tym oborniku wymieszanym ze słomą ze ściółki zwierzęcej było bardzo dużo dżdżownic. Z radością wybierałam toi wrzucałam do kompostu.

Bardzo dobrze, że Waldek pojawił się w twoim wątku. Teraz jesienią powinnaś przygotować sobie rabaty, nawieźć i poczekać do wiosny.
A kompost powinnaś przerzucić, pod spodem będziesz miała cudowny materiał do użyźnienia ziemi.

No dobra, idę czytać dalej
Ogródek Iwony 21:20, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, kilka ciepłych dni by się jeszcze przydało Ogród czasem oglądamy od wewnątrz

Ciudowne
Ogródek Iwony 21:09, 09 lis 2015

Do góry
Alicjo, witaj. Miło cię gościć. Za pochwałę dziękuję. Miło mi, że się podoba. Nasadzenia młode, ale za kilka lat nie będzie widać ogrodzenia, mam nadzieję

Karolu, ja byłam zła, jak mi zmroziło róże, opadły liście klonów, jedynie berberysy przetrwały i się pięknie wybarwiły.

Ale teraz już też mają mniej listków.
Tutaj mam młode siewki berberysów:

Za to ptaków jest coraz więcej. Martwię się tylko, bo mój młody kotek uwielbia eskapady po drzewach i muszę wymyślić, jak umieścić karmnik dla ptaków, by ptaszki nie były dla niego łatwym łupem

Ogródek Iwony 21:02, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
boska fotka fantastiko
Ogródek Iwony 21:00, 09 lis 2015

Do góry

Co do ziemiórek, fajny pomysł. najgorzej, jak ziemiórki mają sprzyjające warunki rozwoju, wtedy mnożą się na potęgę.

Beatko, dzięki, wycieczka była udana

Ewa, spontan najlepszy, bo ja nienawidzę się pakować. Najlepiej bym całą szafę zabrała, a i tak musiałam szczoteczkę do zębów kupić, bo jej zapomniałam z domu

Dominiko, listki już opadają, za chwilę będzie smutno, choć trawy teraz są fajne. I mają różny odcień, co bardzo mi się podoba

Agnieszko, witaj. Dziękuję. Starałam się dziś przejść po twoim wątku, ale nie dotarłam do końca. Masz ładny domek

Olu
, ty jak zwykle miła. Dzięki

Dziewczyny, przez mój niebyt na forum nie zdążam wszystkim odpowiedzieć, wiec macham zbiorowo, dziękuję za odwiedziny
Ogródek Iwony 20:38, 09 lis 2015

Do góry
Kamilko, może zainspirujesz się Danusiowymi zestawieniami w podobnych donicach przy tarasie?
Zdjęcia pochodzą z wątku Zimozielony ogród przy białym domu - cudowna realizacja Danusi. Warto przeczytać cały wątek:

zdjęcie 1
zdjęcie 2
zdjęcie 3
zdjęcie 4
zdjęcie 5
Ogródek Iwony 20:29, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W ogrodzie jeszcze przed wyjazdem zdążyłam posadzić cebulowe, powiązałam większość traw, robią się u mnie już suche, dłużej nie mogłam czekać.
Berberysy przebarwiają się niesamowicie, ale to już ich ostatnie tchnienie. Gubią liście powoli. Dąb zaczyna złocić

Piękne zestawienie, jestem nim oczarowana, cały ogród bajka.
Tu ma być ogród :) 19:46, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, jak ja lubię te wasze Umbry w kolorach jesieni
U nas nie ma w szkółkach i z nich zrezygnowałam
Mam za to śliwy wiśniowe. Na bordowo

ślicznie przy płocie już masz.
Buziaki zostawiam

A to się zdziwiłam, że jest z nimi problem w Twoich okolicach, u nas w każdej szkółce można spotkać.
Lubię bardzo Nigry i nawet brałam je pod uwagę w miejsce Umbrelek, ostatecznie sprawiłam sobie jedną, za to do Rodziców pojechało 8 pięknych śliw i powstał szpaler przy ogrodzeniu, wiosną może je pokażę
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 19:20, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam nadrobić zaległości. Ciekawa jestem tego Pina do skopiowania.
Cmok

Już pokazuję https://www.pinterest.com/pin/47076758580938638/

Cmokam

edit:
usunęłam piny, które się nie otwierały.
Podwórkowa rehabilitacja 19:15, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, ty jesteś MISTRZ ciekawych ujęć
Buziaki zostawiam

Iwonko dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba. Tu akurat czysta natura ale czasem pomagam sobie np. mam takie zdjęcia Julii jak stoi pod świerkiem a asystent trzęsie gałązkami aby czapa śniegu na nią spadła. Ujęcia wyszły wtedy bardzo ciekawe. Odbuziakuję i idę zobaczyć jak Twoja wycieczka
Tu ma być ogród :) 18:53, 09 lis 2015

Do góry
Edytko, jak ja lubię te wasze Umbry w kolorach jesieni
U nas nie ma w szkółkach i z nich zrezygnowałam
Mam za to śliwy wiśniowe. Na bordowo

ślicznie przy płocie już masz.
Buziaki zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:45, 09 lis 2015

Do góry
Irenko, cudowne jest to ujęcie.
W oflisowym ogrodzie 18:45, 09 lis 2015

Do góry
Kamilko, twoje ujecie w słońcu turzycy jest śliczne. A Frostet Curls jest bardzo wdzięczną turzycą i łatwo się ją dzieli wiosną Wystarczy ją wyczesać ze starych źdźbeł.
Podwórkowa rehabilitacja 18:32, 09 lis 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Bałtyk

Reniu, ty jesteś MISTRZ ciekawych ujęć
Buziaki zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies