Tak to wychodzi. Wychodzi że ma długość 18 metrów. Hortensje są od siebie co 90-100 cm.
Duże B to brzoza
Małe kółko z B to berberys taki czerwony
H- hortensje
M miskanty
Przed hortensjami rośnie Red baron a przed nim żurawki
Fajne zamęczanie
Naprawdę jesteś dzielna. Fajnie że siły wróciły. Też chłodniej się zrobiło, sama lubię taką pogodę do pracy. Niestety mam totalny brak czasu, wiadomo.
Widać że Twój ogród cieszy się zainteresowaniem. Super kompozycje i wszystko tak szybko Ci rośnie, masz co dzielić kanciki robią dużo.
Wiesz że ten jaskrawy rdest u mnie zakwitł rdesty będą lubiły mój mokry grunt. I zawilec też się utrzymał
Musze ja dzis zmierzyc Rosnie na tarasie i jest wieksza ode mnie Wczoraj kupilam nie zasuszone cebulki szachownic.Wiec mam nadzieje, ze mase ich kwiatow wiosna Poraz pierwszy posadzilam tez Hyacinthoides hispanica rozne kolory.Takze camassie udalo mi sie dostac.
A masz jeszcze miejsce kochana
Bylinówka przechodzi lekką modernizację, wykopuję rośliny na nową rabatę. Przy okazji lekki lifting będzie
A hortki z rozplenicami uwielbiam Taki pewniak
Będzie i na nowej części, przesadziłam hortensje z cienistej i z moich podziałów dosadziłam 7 rozplenic. Oby się przyjęły! Na razie bidnie wyglądają, ale i tak jestem zadowolona.
Nr wiem czy byłam u ciebie. Zobaczyłam piękny ogród dużo roślin dobrze współgrających ze sobą.
U mnie swiecznice wypuściły 4 cm kwiatostany i zatrzymały się mam 4 szt i wszystkie takie same. Mam też biele ale te śmigały już okwitły.
Bardzo ładne rudbekie jedne i drugie podwójne jak się nazywają. Sialas czy samosiejki od dawna. Może podasz nazwę.
Jeszcze o rozplenicach może ci się uda przezimować Rubrum u was zawsze ciepłej. Kupiłam Rubrum w zeszłym tygodniu posadziłam do donic chyba nie zaryzykuję i zabiorę do domu.
Jesienne kompozycje bardzo ładne
Kotlina Kłodzka zawsze piękna o każdej porze
Cudowny kadr Matko, zaczynam lubić red barona
Obejrzałam dziś twoje cudowności na fb, jestem zachwycona kompozycjami. O obfitości nawet nie piszę, niesamowicie rozrastają ci się wszystkie roślinki.
Buk pendula już taki duży, płaczę za moim i cały czas kombinuję gdzie znów takiego zasadzić.
To moje pierwsze sztuki Vanilli Fraise i muszę przyznać że chyba to będzie moja miłość. Pięknie się wybarwiają. Zauważyłam że ta która ma więcej słońca szybciej się wybarwia i idzie ładnie cieniowaniem te co mają sam cień przebarwiają się całościowo a nie od dołu ale mimo wszytsko chyba się w nich rozkochuje ❣️
Wczoraj trochę udało mi się podziałać w ogrodzie. Pomalowałam kostkę przy tarasie na szaro. Dziś druga warstwa będzie bo żółty ciężko się kryje.
Mam problem z krawężnikim wkoło tarasu. Był szary ale po pomalowaniu go częściowo na szaro jakoś mi nie pasuje. Będzie chyba jednak w brązie.
Zrobiłam przeróbki na rabacie z tyłu - już można wybierać ziemię pod kostkę na taras ze stolikiem. Jeszcze niedobitki 2 zostały do przesadzenia ale wiem gdzie je wsadzę. To już połowa sukcesu. Poprawiłam rabatę pod płotem, jest lepiej a czy będzie dobrze to się okaże jak się rośliny rozrosną.
Jak posprzątam to zdjęcia zrobię
Dziś ta część mnie czeka
A takiego malucha przydybałam w hortce skitranego. Nie wiem czy nic mu się nie stało bo patrzył na mnie tylko ale nie uciekał. A wcześniej słyszałam jak coś o szybę uderzyło.