Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do odnowy 10:46, 13 wrz 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Cleome kolejny rok się sieje

Cudne fotki, ale to mnie najbardziej zaciekawilo. Co to? A trawka to moze faktycznie nowa odmiana?
W samym słońcu 10:18, 13 wrz 2020

Do góry
Tak to wychodzi. Wychodzi że ma długość 18 metrów. Hortensje są od siebie co 90-100 cm.
Duże B to brzoza
Małe kółko z B to berberys taki czerwony
H- hortensje
M miskanty

Przed hortensjami rośnie Red baron a przed nim żurawki
Ogród z wilkiem zamkn. 10:15, 13 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Zakończyłam przeróbki ........
stara część już mnie zadowala .....oby ten stan trwał i się nie zmienił do wiosny

nowa część będzie jeszcze dopracowywana stopniowo-tam dopiero roślinki muszą się rozrosnąć ,bo większość z własnych podziałów ....na pewno czeka mnie poszerzanie rabat w niektórych kawałkach ....

a dziś .......
poprawiłam nową skarpę-poszerzyłam ,zrobiłam kanciki ..... -mam tam miejsce na jakieś drzewo -a mam jeszcze kilka chciejstw na liście

teraz biorę się za dopieszczanie mojego warzywnika ( ogródka kuchennego )....
chciałabym ,żeby eM mi zrobił jeszcze ze 4 skrzynie i ze 3 pergole ....
i oczywiście marzę o szklarence ....może w przyszłym sezonie

a na przyszły sezon zostawiam rabaty wokół przyszłej wiaty .....teraz będę tam sypać skoszoną trawę i dopiero wiosną zacznę cokolwiek robić na tym kawałku
na razie ta część straszy ....ale trudno ...nie da się mieć wszystkiego od razu
miskanty te co były suche ściełam -zostało kilka niedobitków ,ale pewnie też je zetnę -bo widzę ,że też podsychają ...

Miłego wieczorku
od przyszłego tygodnia będzie mnie tu mniej i nie będę Was już zmęczać taką ilością fotek
lecę teraz do moich ulubionych ogrodów

Fajne zamęczanie
Naprawdę jesteś dzielna. Fajnie że siły wróciły. Też chłodniej się zrobiło, sama lubię taką pogodę do pracy. Niestety mam totalny brak czasu, wiadomo.

Widać że Twój ogród cieszy się zainteresowaniem. Super kompozycje i wszystko tak szybko Ci rośnie, masz co dzielić kanciki robią dużo.

Wiesz że ten jaskrawy rdest u mnie zakwitł rdesty będą lubiły mój mokry grunt. I zawilec też się utrzymał
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:13, 13 wrz 2020

Do góry
Musze ja dzis zmierzyc Rosnie na tarasie i jest wieksza ode mnie Wczoraj kupilam nie zasuszone cebulki szachownic.Wiec mam nadzieje, ze mase ich kwiatow wiosna Poraz pierwszy posadzilam tez Hyacinthoides hispanica rozne kolory.Takze camassie udalo mi sie dostac.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:54, 13 wrz 2020

Do góry

I na koniec hortensje które dostałam. Cudne są. Muszę je kupić tylko nie wiem czy to limki czy vanila frice. ....

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:50, 13 wrz 2020

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:47, 13 wrz 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 09:46, 13 wrz 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ty moja artystyczna duszo Dla ciebie jeszcze jeden obrazek

Piękne te obrazy w Twoim ogrodzie
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:42, 13 wrz 2020

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:39, 13 wrz 2020

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:35, 13 wrz 2020

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:33, 13 wrz 2020

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:30, 13 wrz 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 09:27, 13 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Iwonka

podobają mi się wszystkie kawałki w Twoim ogrodzie ,a bylinówka mnie wręcz zachwyca
jak Ci się nie podoba ,to możesz ją do mnie przenieść

hortki z rozplenicami -idealne zestawienie

Buziaki

A masz jeszcze miejsce kochana
Bylinówka przechodzi lekką modernizację, wykopuję rośliny na nową rabatę. Przy okazji lekki lifting będzie
A hortki z rozplenicami uwielbiam Taki pewniak
Będzie i na nowej części, przesadziłam hortensje z cienistej i z moich podziałów dosadziłam 7 rozplenic. Oby się przyjęły! Na razie bidnie wyglądają, ale i tak jestem zadowolona.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:26, 13 wrz 2020

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:20, 13 wrz 2020

Do góry
Ale mam kilka aktualnych fotek to zaraz wrzucę. Nic nowego. Na poczatek widok z góry na mój ulubiony przedogrodek. Było mgliscie i rzesko.

Ale już wyszło słoneczko

Tu narazie jest ściernisko... 08:58, 13 wrz 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Zaczynają świecznice.

Rudbekie dalej w pełnej krasie.

Witam Basiu

Nr wiem czy byłam u ciebie. Zobaczyłam piękny ogród dużo roślin dobrze współgrających ze sobą.
U mnie swiecznice wypuściły 4 cm kwiatostany i zatrzymały się mam 4 szt i wszystkie takie same. Mam też biele ale te śmigały już okwitły.
Bardzo ładne rudbekie jedne i drugie podwójne jak się nazywają. Sialas czy samosiejki od dawna. Może podasz nazwę.

Jeszcze o rozplenicach może ci się uda przezimować Rubrum u was zawsze ciepłej. Kupiłam Rubrum w zeszłym tygodniu posadziłam do donic chyba nie zaryzykuję i zabiorę do domu.
Jesienne kompozycje bardzo ładne
Kotlina Kłodzka zawsze piękna o każdej porze

Pozdrawiam milej niedzieli
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:54, 13 wrz 2020

Do góry
Cudowny kadr Matko, zaczynam lubić red barona

Obejrzałam dziś twoje cudowności na fb, jestem zachwycona kompozycjami. O obfitości nawet nie piszę, niesamowicie rozrastają ci się wszystkie roślinki.
Buk pendula już taki duży, płaczę za moim i cały czas kombinuję gdzie znów takiego zasadzić.
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 08:53, 13 wrz 2020

Do góry
To moje pierwsze sztuki Vanilli Fraise i muszę przyznać że chyba to będzie moja miłość. Pięknie się wybarwiają. Zauważyłam że ta która ma więcej słońca szybciej się wybarwia i idzie ładnie cieniowaniem te co mają sam cień przebarwiają się całościowo a nie od dołu ale mimo wszytsko chyba się w nich rozkochuje ❣️
Przerwa na kawę... 08:51, 13 wrz 2020

Do góry
Wczoraj trochę udało mi się podziałać w ogrodzie. Pomalowałam kostkę przy tarasie na szaro. Dziś druga warstwa będzie bo żółty ciężko się kryje.

Mam problem z krawężnikim wkoło tarasu. Był szary ale po pomalowaniu go częściowo na szaro jakoś mi nie pasuje. Będzie chyba jednak w brązie.

Zrobiłam przeróbki na rabacie z tyłu - już można wybierać ziemię pod kostkę na taras ze stolikiem. Jeszcze niedobitki 2 zostały do przesadzenia ale wiem gdzie je wsadzę. To już połowa sukcesu. Poprawiłam rabatę pod płotem, jest lepiej a czy będzie dobrze to się okaże jak się rośliny rozrosną.
Jak posprzątam to zdjęcia zrobię
Dziś ta część mnie czeka

A takiego malucha przydybałam w hortce skitranego. Nie wiem czy nic mu się nie stało bo patrzył na mnie tylko ale nie uciekał. A wcześniej słyszałam jak coś o szybę uderzyło.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies