Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Nowocześnie z różAnką :D 13:03, 14 mar 2018

Do góry
Macham po zimowej przerwie
Madżenie ogrodnika sezon 2017 10:48, 14 mar 2018

Do góry
Madzenka napisał(a)

Stipy ucinam. Na wysokość 10 cm lub wyżej jeśli mało przemarzły. Nie wyczesuje ich bo maja bardzo płytki system korzeniowy i wyrywa się je wtedy z korzeniami. Nawet w przypadku młodych roślin trzeba uważać przy przycinaniu aby nie wyrwać ich.
Siarczanem potasu podlewam . Gdy kupiłam raz granulowany, który się nie rozpuszczał to podsypalam, po roku się rozpuścił w gruncie nie pryskam, bo za chwile te brązowe przyrosty obetnę przy formowaniu

Marzenko Ty już podlewałaś bukszpany siarczanem potasu? W jakiej proporcji go dajesz?
Moja codzienność - ogród Oli 10:30, 14 mar 2018

Do góry
Olu, przegapiłam takie wspaniałe wydarzenie ... Cieszę sie bardzo razem z Tobą Czerp z macierzyństwa garściami ale dbaj również o siebie ... wierzę, że będziesz mądrą mamą Żałuję jedynie, że nie widziałam maleństwa ale najważniejsze, że jest zdrowe i spokojne
Ogród i co dalej 10:20, 14 mar 2018

Do góry
Monika macham po zimie i ciekawa jestem jaką podejmiesz decyzję?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:19, 14 mar 2018

Do góry
Kasia Przypomnisz mi na priv gdzie i po ile kupowałaś swojego śmiałka?
Typografia ogrodu 10:14, 14 mar 2018

Do góry
Macham największemu pracusiowi na forum
Tym swoim zapałem mobilizujesz innych do pracy!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:32, 14 mar 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Reniu hej hej
jesteś i już planujesz
rysunek pierwsza klasa

Ale który?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:25, 14 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Rysunki autorstwa takiego jak myśle?

Oczywiście
Fajnie Asiu, że zaglądasz Co myślisz o tych projektach? Zostać przy tym co z magnolią ustaliłyśmy? A dylemat stąd, że eM jednak jest za liniami falistymi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:23, 14 mar 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Ooo, sama rysowałaś te plany? tego z murkami nie rozumiem zupełnie, ten z liniami prostymi do mnie gada.

Na prawo od ścieżki nie będzie trawnika tyko kosodrzewina? Fajnie

U mnie remont od początku maja. Jeśli napiszę, że będzie zrywanie i ocieplanie stropu, wymiana elektryki, zrywanie części podłogi i wymiana wszystkich drzwi wewnętrznych (z dostosowywaniem - czyt.: kuciem - otworów pod nowe), wymiana schodów - czy to Cię pocieszy?

Na serio nie podejrzewałaś mnie chyba o takie zdolności
Te z liniami prostymi są autorstwa magnolii a ta druga wersja z naniesionymi murkami to moja sprawka. Z tymi murkami chodzi o coś takiego https://pl.pinterest.com/pin/353321533258591380/
http://www.jothompson-garden-design.co.uk/landscape-and-garden-portfolio/show-garden-japan/
I muszę Cię wyprowadzić z błędu ... na prawo od ścieżki jest trawnik a kosodrzewina jest naprzeciwko (przed świerkami) kilka sztuk pomiędzy stipą

Z tym remontem trochę mnie pocieszyłaś i nie zazdroszczę Ci tego kłucia jakie Cię czeka ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:14, 14 mar 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Widzę ze już sezon rozpoczęłaś i znowu się będzie działo

Nieskromnie powiem, że jestem z siebie dumna, że udało mi sie w week-end tyle podziałać W poniedziałek przycięłam jeszcze żywopłocik i kulki cisowe. Na cięcie czekają rozplenice, miscanty, róże i hortensje, ID potrzebują jedynie drobnego skubania. Powoli pokazują sie cebulowe, ciemierniki zaczynają kwitnąć, jarzmianki i zawilce wielkokwiatowe wypuszczają zielone, rozchodniki mają już kapustki ... jedynie bergenie słabo wyglądają i zawilce jesienne nie dają znaków życia ... no mi martwię się o róże, których nie zdążyłam okopczykować przed tym 15stopniowym mrozem...
Tu ma być ogród :) 09:05, 14 mar 2018

Do góry
Edytko
Fajna ta inspirka ... jeśli tylko drzewa nie zabiorą slonka warzywnikowi to ja bym się skusiła na takie rozwiązanie

Nie nadrobiłam wszystkiego u Ciebie ... podpowiesz mi jakie zmiany będą w okolicy brzozowej, czy będzie ścianka i zmiana linii rabat przy kostce?

Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:02, 14 mar 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Bardzo cieszą takie wpisy kolejnych osób, które chwalą moje poczynania
Serdecznie zapraszam do siebie bo mam nadzieję, że teraz będę już tutaj częściej. Namiar na ŚŚ prześlę na priv

O dziękuję z góry.
Fajnie że już jesteś
I jakie czuprynki równiutkie!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 13 mar 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Witam Cię u siebie a namiar na graby prześlę na priv.

Dzięki, czekam zatem na wiadomość
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 13 mar 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Reniu jeśli mnie pamięć nie myli używałaś na przedwiośniu Promanal. Podziel się proszę kiedy, w jakim stężeniu i które rośliny nim pryskałaś. Interesuje mnie zwłaszcza kwestia przeciw grzybowych...

W ubiegłym roku stosowałam miedzian ... chyba dwa lata temu użylam promanalu https://poradnikogrodniczy.pl/ochrona-roslin-w-marcu.php
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 13 mar 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/355502964326339524/

No wlaśnie się waham jeszcze caly czas
Cały czas chodzi mi po głowie wersja z murkami:
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 13 mar 2018

Do góry
ewedela napisał(a)
ren133 piękny ogród stworzyłaś! Zapisuje do podglądanych, na pewno mnie zainspiruje przy tworzeniu mojego

Napisz mi proszę gdzie kupujesz takie piękne graby i w jakiej orientacyjnie cenie są takie drzewka.

Witam Cię u siebie a namiar na graby prześlę na priv.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 13 mar 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Zaglądam i wypatruję oznak wiosny, jakichś najdrobniejszych symptomów nawet....
Pozdrawiam

Malgosiu, Pozdrawiam cię serdecznie i przypominam, że hakone czekają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 13 mar 2018

Do góry
Efffa napisał(a)
Renia gdzie Ty masz klona posadzonego? chodzi klon brillantissimum. W naslonecznionym mejscu czy w cieniu? Ja myslałam , że masz szczepionego klona.

Klona Brillantissimum miałam przy wgłębniku w miejscu bardzo nasłonecznionym i to mu nie szprzyjało - ciągle był przypalony ... ostatecznie został przesadzony na drugą działkę Niezłą kolekcję już tam mam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 13 mar 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Reniu właśnie wracam z wątku o nigrach , gdzie dawno temu miałaś dylemat co posadzić pod nią ( oprócz hortensji ) . Mam identyczny dylemat i chętnie skorzystam z porady Mogę dopytać co ostatecznie posadziłaś pod nią ?
p.s Ogród masz zachwycający

Ostatecznie Nigra rośnie na drugiej działce A czym ją podsadzić? No możliwości jest wiele ... musialabym zobaczyć otoczenie żeby móc się wypowiedzieć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 13 mar 2018

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czy śnieg już stopniał?
Czytam , ze będzińska kuchnia, fiu, fiu, będziemy podziiać !

No tak sie sklada, że już dawno stopnial
A kuchni już nie mogę się doczekać ... a zwlaszcza końca tego okropnego remontu ... w sumie kuchnia nic szczególnego podobno obecnie 80% kuchni to białe fronty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies