Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 11:16, 06 wrz 2020

Do góry
Gosiek- musisz dla niej jak dla stipy rozluznic podloze. U mnie jest w 3 miejscach i zimuje bez problemu a stipa np. na rabatach u mnie wygniwa. Calaminta nie lubi mokrej ziemi.

Wzgórze chaosu 11:08, 06 wrz 2020

Do góry
Moje jedyne tegoroczne zakupy internetowe to gillenia i żeleźniak. Bardzo ładne sadzonki w dobrej cenie. Szkółka Bergenia. Posadziłam, fajnie rosną. Jedyny minus to fakt, że podobno żeleźniak kwitnie dopiero po paru latach Ale liście ma ładne więc cierpliwie poczekamy.
Wzgórze chaosu 10:46, 06 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Fajnie ,że się pojawiłaś

jak tam duża rabata ?
poobsadzałaś ,czy nabiera mocy ;

Buziaki
Miałam w sierpniu takiego lenia jak ty kochana Forum do kawki, zero weny do pisania. Szczęśliwie odpoczęłam. Ale fotki robiłam, więc będę wrzucać, jak to u mnie poooowoli
Nowa rabata dostała "papu", roślinki zbieram od dłuższego czasu. W sumie na tle jasnego domku lepiej wyglądają niż przymierzane w miejscu przeznaczenia Dużo różowości od Koniora, fajną masz tę szkółkę
Sadzenie wkrótce, koncepcja wreszcie jest. Chociaż jeszcze parę dni temu jęczałam z Anitką, że będzie wzywana na pomoc.

Ogród z wilkiem zamkn. 10:38, 06 wrz 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Grujecznik już w takich barwach??? Mój jeszcze zielony choć widzę, że ma czerwony listek na szczycie . Czy Twój pachnie?
Część warzywno-owocowa puchnie .

Kasiu
dopiero co kupiony -własnie ze względu na te gotowe przebarwienie
mój niepachnie ,ale podobno trzeba wąchać dopiero opadające liście

część warzywno -owocowa będzie jeszcze mocno się zmieniać -mam na nią pomysł ,tylko sił i srodków brak

sarenka napisał(a)
Zaglądam ładnie działasz są tego super efekty

Megi powolutku doprowadzam do własnego widzi mi się
dziękuję za pochwały
siedzę sobie na tarasie z kawką i forum....psica też niezadowolona z pogody ....leniwa Niedziela ...deszcz pada ...

Jeżówkowe-Love 10:38, 06 wrz 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
I Love twoje jezowki, jesli mogę...
A szczególnie te
I rozchodniki

Oczywiście że możesz love
Te to Big kahuna mam je w kilku miejscach a tylko te ładnie wyglądają ... reszta aż czarna od grzyba
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:10, 06 wrz 2020

Do góry
Uwielbiam calaminthe- caly czas pelno na niej owadow
Przerwa na kawę... 10:09, 06 wrz 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Plan na dziś - porządek na froncie lub w narożniku. Rabaty do korekty
[img 640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/211/2111710/original.jpg[/img]

Miłego dnia! Słoneczko wychodzi

Iwona, przypomnij mi,na jakiej wysokości jest szczepiony Palibin? Chyba dziś zamówię
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:08, 06 wrz 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Fantastyczny obrazek

Trzymam kciuki za kolejne prace

Przydadza sie dziekuje
Ogrodowy Kalejdoskop 10:07, 06 wrz 2020

Do góry
Życzę wszystkim miłego, niedzielnego popołudnia i idę do ogrodu popracować
Ogrodowy Kalejdoskop 10:04, 06 wrz 2020

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 10:00, 06 wrz 2020

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 09:58, 06 wrz 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 09:58, 06 wrz 2020

Do góry
Plan na dziś - porządek na froncie lub w narożniku. Rabaty do korekty

Miłego dnia! Słoneczko wychodzi
Ogrodowy Kalejdoskop 09:57, 06 wrz 2020

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 09:55, 06 wrz 2020

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 09:54, 06 wrz 2020

Do góry
Cześć Kochani.
Zaczęła się jesień, moja ulubiona pora w ogrodzie. W bylinowym trawy już pięknie powiewają na wietrze i jest jeszcze mnóstwo kwiatów. To również raj dla owadów: astry, rozchodniki, cały czas kwitną jeżówki, a róże powtarzają kwitnienie.
To też czas hortensji i dali.
Po względnie wolnym od prac ogrodowych w lecie, teraz muszę bardzo przyspieszyć
Porządki, powiększanie rabat, jeszcze , kolejne nasadzenia, które widoczne będą na wiosnę, ale to cieszy.
Domawiam róże!!! Miejsce już wybrane, zamówienie po 21 września, jak posadzę, pokażę.
Śmieję się, że w przyszłym roku będę już tylko pielęgnował bo wszystko będzie już tak jak sobie wymyśliłem
Wzgórze chaosu 09:48, 06 wrz 2020

Do góry
effka napisał(a)
Iwonko, uwielbiam wszystkie czosnki, łącznie z tym zwykłym kuchennym
Główkowate też ubóstwiam, mam je drugi rok i rzeczywiście jest ich więcej niż w zeszłym roku.
Nawet mi nie pisz o cebulach bo dla mnie to oznacza nadchodzącą jesień na co się nie godzę... Dla mnie lato dopiero się zaczęło

Effka mam nadzieję, że wykorzystałaś końcówkę lata i już biegasz jak kozica Mój buk tricolor od połowy sierpnia bez liści, w marketach cebulki - jak nic jesień nadchodzi.

Agania napisał(a)
Czochy też uwielbiam, główkowate za kolor
Krzyśki miałam i ja przed mileniowymi, ciekawi mnie czy powtórzą kwitnienie.
Te letnie kwitną mi teraz, sadzonki podzieliłam na maxa

Agania ja na przyszły sezon kupuję tylko główkowate i tulipany. Musze przetestować odmiany, które podobno powtarzają kwitnienie.

Nowa12 napisał(a)
Iwonka jak u Ciebie rosła glediczja w pierwszych latach? Bo moja zalicza 2 sezon i w tym roku prawie nic nie urosła. Fakt, że ją wczesną wiosną przesadzałam ale fajnie wypuściła liście a potem stanęła. Czy ona tak ma czy coś jej u mnie nie pasuje?
Agatadaj swojej glediczji czas, urośnie na pewno, aż za duża Drzewa w pierwszych dwóch, trzech latach idą w korzeń. Potem pędzą jak szalone. Twoją przesadzałaś, więc tym bardziej ma pod górkę.

MartaCho napisał(a)
Pięknie u Ciebie Iwonko! Też miałam w tym roku czosnki główkowate, ale już przekwitły niestety i je ostatnio obcięłam. Też mam nadzieję, że się podzielą i będzie ich jeszcze więcej w przyszłym roku, bo bzyki wszelakie je uwielbiają.
Czy na tej rabacie "główkowatej" to dereń Ivory Halo? I rozchodnik, prawda? Bardzo fajne połączenie, a właśnie na zakończenie mojej zachodniej myślałam o takich dereniach...
Marta to derenie Ivory Halo. Mam je drugi rok, liczyłam, że zjedzą rozchodniki, tymczasem żyją w symbiozie

Waclaw napisał(a)

imponujące czosnki
Wacław masz rację, imponujące. Zdobią teraz domy rodziny i znajomych

sylwia_slomczewska napisał(a)
Główkowate są nie zawodne to prawda
Sylwia te czosnki to moje odkrycie sezonu, bedę sadzić więcej. Do tej pory zdobią mimo braku koloru.

Agania napisał(a)
Moje nie chcą się mnożyć, czytałam, że trzeba je wykopywać na zimę
Jednym słowem muszę kupić cebule jak chcę je znowu mieć, u mnie szalały
5 lat temu, w tym sezonie może 5 szt zakwitło...
Iwonka linie rabat super wyszły i trawnik w tej suszy masz cudownie
utrzymany, jak Ty to robisz?
Agania kanciki to jakaś moja obsesja. Ponoć wymyślili je Anglicy, leniuszki wiedzą jak się ustawić Robisz kancik i nie musisz plewić rabaty. Pierwsze wrażenie się liczy, kto by wchodził w szczegóły Co do trawnika, to u mnie go nie ma Mam zwykłą trawę, której niewiele rusza, po skoszeniu zazwyczaj robi dobre wrażenie. Jak kancik

Basia_KRK napisał(a)
Pięknie u Ciebie Iwonko, cudne czosnki! Muszę u siebie koniecznie posadzić główkowate, kapitalnie wyglądają, a już w zestawieniu z tym Twoim dereniem kapitalna kompozycja!
Basiu te czosnki faktycznie fajnie wśród dereni wyglądają. Będę dosadzać, bzyki je uwielbiają.
Przerwa na kawę... 09:46, 06 wrz 2020

Do góry
A to rabata, która ostatnio uległa lekkiemu liftingowi. Tak było. Z daleka jeszcze jak cię mogę a z bliska widać było że niewiele tam chce rosnąć obok marikena i kwitnąć. Jak tuje urosły i zgęstniały to zrobiło się tam mocno cieniście.

Tak jest obecnie. Rabata została nieznacznie powiększona. Testuję czy zawilce będą się tu dobrze czuły. Chciałabym aby powstała tu taka zielona poduszka a klon aby wypełnił przestrzeń jaśniejszym kolorem z boku. Pomysł karkołomny i jak zwykle cięcie będzie grane.

Przerwa na kawę... 09:27, 06 wrz 2020

Do góry
Judaszek na razie wygląda ładnie bo jest niewielki. Co prawda ma tam sporo miejsca ale bez przesady. Trzeba go będzie ciąć i sprawdzić teorię, że judaszowce cięcia nie lubią. Ale oczary też nie lubią a mój bez problemu wytrzymuje i rośnie, tak jak ja chcę. To miejsce jest dla niego o wiele lepsze. Osłonięte, ze sporą ilością słońca i na widoku. Za ładne ma te nowe przyrosty, aby był gdzieś skitrany w rabacie z boku czy z tyłu. Mam nadzieję, że przetrwa zimę i wszystkie następne.
Kilka zdjęć za dnia. Pogoda marna więc i zdjęcia telefonem marne ale coś tam widać.
Jeżówkowe-Love 09:15, 06 wrz 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Lubię to!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies